Bella

En törn för självförtroendet

Hej

Idag är det bitit i kinderna. I morse visade tempen på minus arton grader och nu ligger den på sexton minus. BQ och jag var ut på en längre promenad vid lunch och jag frös lite trots min varmaste tröja under och varmaste täckbyxor. Fast jag skriver inte detta som klagan, nej tvärtom faktiskt. Jag har inga problem med kyla, tycker vintern är härlig bara man klär sig rätt så är alla årstider bra. Jag tycker om snö så länge den ligger kvar och det är minusgrader på temperaturen. Behöver kanske inte vara så kallt som nu men mellan minus fem och minus femton är lagom.

➤ Hur kallt har ni idag och har ni någon snö?

Mår dåligt över sin väst

Bella mår inte bra över sin väst, vet inte vad det är. Hon sjunker i hop och skakar då vi ska sätta på den. Vi har ingenting gjort som ska påverka henne med det. Jag vet inte om västen skaver eller gör ont. Jag har ju inte låtsas om det utan lugnt och sansat utan något som helst ömkande satt på henne västen ändå. När vi sedan går ner för trappen ner så är hon stel och så obekväm så ni kan inte ana. Hon ser nästan misshandlad ut i sin hållning och visar med hela kroppen att hon knappt kan röra sig normalt i den.

Vi har testat att sätta fast den ledigare, men det hjälps inte. Hon ser verkligen kränkt ut, funderar på om något hänt med den när hon tidigare jaga med förra ägaren som gjort att hon förknippar den med obehag. För hon har varit såhär sedan första gången vi satt på henne, en tanke att det kommer sedan innan och inte från oss. Jag har ju istället tänkt att försöka förmildra det och varit lugn och sansad och sedan gått ut direkt efter vi satt på den.

Det är inte värt att testa vidare mer

Vi ser ju det både BQ och jag nu att hon mår verkligen psykiskt dåligt av västen så vi skippar den nu. Lite för kallt av att vara utan, men vi får kanske åka köpa en helt ny som är knäppning på annat vis. Ta med henne till djuraffären för att se om hon beter sig lika oavsett väst. För gör hon det är det ju väst i sig. Gör hon inte det är det ju någon ångest just i denna västen. Bella är ju omplacerad för hon är skoträdd efter ha tränats i jakt.

➤ Har ni någon tanke vad det skulle kunna bero på, någon mer som har en hund som verkligen inte tycker om sin väst? Känns ju lite sisådär att hon är utan väst då det är mellan 15 och 18 minus grader ute. Jag själv har en tanke om att det har med jakt att göra, eftersom hon är rädd för det. Hon har haft den på sig i eller i kombination med jakt. Eller så förknippar hon täcket med jaktvästen.

 Fakta om rasen Drever

√ Mer om sweetwordsbymirre – Bella

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

8

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

15 Comments

 • Golden

  Här kör vi med Hurtta både i regntäcke och tjockare. Sitter kanon, funkar perfekt och håller i flera år. Haft det till alla mina hundar och verkligen jättenöjd.
  Min hund gillar inte att få det på sig, det har hon aldrig gjort. Inte ens den lilla reflexvästen gillar hon MEN då vi kommit ut är hon som vanligt utan nånting och både går, springer och busar.
  Jag hade gjort som du, varit lugn men bestämd (inte tveka) då jag tar på det. Skulle ta på det precis innan vi går genom dörren och framförallt skulle jag förknippa det med lek, bus och godis i början. Då lär hon sig snart att täcke är lika med roligt med matte o husse!
  Sen skulle jag gå en promenad och avsluta med lek innan vi går in.
  Har inte behövt det på mina med täcken just men har prövat i en annan situation som bara Måste(!) funka och det gick fort till hon förknippade den saken med roligt o positivt
  Helt enkelt lära om… ni vet inte vad eller OM något hänt innan o egentligen spelar det ingen roll här och nu utan komma på en lösning på problemet i sig bara och att just ”lära om” betydelsen genom. Lek ,bus och positiva saker är jättebra sätt.
  Du frågar vad det kan bero på…. varken kan eller ska gissa då jag inte känner hunden eller ägaren över huvud taget men mitt tips som är ”positiv inlärning” brukar funka på de hundar jag mött och tränat i livet..
  Lugn, tålamod, lugn bestämdhet och lek/kul !
  Är alldeles för kallt nu… -20 här nu och var -23 i morse.

  • sweetwordsbymirre

   Ja, vi har gjort precis så satt på precis då vi ska gå ut och agerat lugnt och försiktigt. Har även tränat och lekt med det på. Jag vet inte helt vad der beror på. Jag vet att hon ville inte jaga och var och är skotträdd. Hon var planerad för avlivning för hon inte ville jaga. En jakthund ska jaga enligt dem, de förra ägarna.

   En fullt frisk hund. Vad det beror på med täcket vet jag ju inte, bara en känsla att det är något obehag som hänt ef hon är så skärrad. Nya ägaren har inte använt täcket på henne så det är först nu när vi har henne som täcket används. Jag var van vid hundar som dina som det lätt gick distrahera bort och lattja bort det. Bellman brydde sig inte alls, han hade täcket på. Fast med Bella är det mer djupt i och hon mår dåligt över den.

   Jättesvårt

   • Golden

    Förstår vad du menar med Bella.
    Mina kanske varit ” enkla” som du säger att distrahera/träna jag vet inte. Det har varit olika med dem med.
    Har fått ta den tid det tar då jag tränat dem. Vissa saker måste ju fungera, ett täcke kanske inte räknas till det som måste funka? Om hon mår så dåligt av det?
    Kan hon vara en osäker hund helt enkelt utan någon direkt orsak eller att något hänt, eller hennes bakgrund. Ni känner henne bäst och vet vad ni tror funkar /är bra för henne .
    Hur som så är tålamod nyckelordet och låt det inte ta på ditt självförtroende att hon är osäker/ inte alls gillar täcket.
    Vad och hur ni än gör med Bella så blir det ju det bästa för er/henne och funkar det inte alls med täcket strunta i det då.
    Ja, det är inte klokt att vilja avliva en frisk hund håller helt med dig. Bättre sälja som sällskapshund då och det verkar ju Bella vara perfekt som 😊
    Gott med en levande värmedyna i soffan nu då det är så kallt ute.😊

    • sweetwordsbymirre

     Ja, håller med dig. Är det inte så djupt utan mer som du säger mer att det är obekvämt så brukar det gå träna och leka bort. Ja jag tror också hon är en osäker hund i sig och även efter sin bakgrund. Hon ör också stark i andra sammanhang, så både och skulle jag säga.

     Ja inte klokt om man avslutar livet på en fullt frisk och så underbar hund som Bella också är utan eller med jakt.

     Ja jättemysig med henne här 💯❤️

     • Golden

      Vet ni något om hennes föräldrar/bakgrund /uppfödare från början? Är ni hennes 3e hem? I så fall kan det ju absolut vara en förklaring på osäkerheten hos henne.. tur hon kommit till er nu då 😊 Då får hon vara den familjehund hon trivs som 😊

     • sweetwordsbymirre

      Nej vi vet inte så mycket om det, men värt att ta reda på mer. Vi har ju stamtavla med alla uppgifter. Husse som har henne nu är jättemån och rädd om henne. Fast han är gamal. Han tog ju henne mest för hon inte skulle avlivas. Han har också jobbat med hundar hos polisen och sj haft egna hundar sedan 60-talet. Vi har henne ju fram tills han orkar igen. Kan ju hända att han inte orkar och då blir hon ju vår. I så fall blir vi hennes 3:e hem. Hon är ju det vilket fall nu på ett sätt. Det får ju tiden visa och blir hon helt vår och inte tillfälligt som det är nu kommer jag ju forska i allt mer, samt även köpa det jag tycker hon behöver osv.

 • Ajli

  Så jobbigt att hon lider så av sin väst, det syns inte på bilden men ni som känner henne vet ju! Skit i västen tycker jag, om inte den nya funkar. Men självförtroendet ska ju inte påverkas heller, ni klär henne för att det är kallt och saker blir inte alltid rätt – har inget med er att göra <3

  • sweetwordsbymirre

   Ja, jag känner samma. Nääee efter ett tag då vi varit ut och kommit i gång så glömmer hon det bitvis. Fast det dåliga måendet hon har här hemma ang bästen känner jag märks för mycket, hon ser kuvad ut direkt då hon ser då vi ska gå ut. Det känns som det är för djupt mer än vi kan träna bort. Därför är det ju att testa ny väst eller inte ha alls känner jag. Tack vännen, kram

 • Snabela

  Jag är inte jätte duktig när det gäller hundar. Men en fundering är kanske att hon inte tycker om att ha kläder på sig. Eller att just den västen som ni har till henne inte känns bra. Kanske är nått spänne som skaver eller något sånt.

 • Mamma C

  Du/ni får berömma och belöna massor när ni är ute och går och hon har västen på, så kanske det försvinner till slut .
  Eller så struntar ni i västen helt och hållet istället.
  Carin

 • Madde

  Har man en omplaceringshund så vet man aldrig vad den varit med om. Min Tessie var likadan. Vissa saker kunde jag förstå, andra absolut inte. Då vi gick förbi ett speciellt område började hon skaka, och hade väldigt bråttom därifrån. Där VET jag att hon inte råkat ut för någonting, men funderar på om det påminde henne om något ställe hon bodde på innan mig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *