Min Vardag,  Mirres Outfit

Ett besök till polisen

Hej

Idag skiner solens strålar här i minus femton grader. Det bara krispar och gnistrar. Jag har varit till polisen i ett ärende och nu har jag ätit lunch. Skönt att det är fredag idag och på spåret ikväll Bellis tycker också det är roligt med på spåret och tävla i DUO-appen.

➤ Har ni tävlat i DUO-appen i på spåret?

Alltid annan känsla man får då

Varför var jag till polisen då? Jo, för att jag noterade typ i julas att mitt id-kort gått ut i oktober. Det var slarvigt av mig att missa det. Därför behövde jag ha BQ med mig som kunde intyga med sitt legitimation och sin underskrift att jag är jag. Vi fick ju då således boka in tid en dag då han jobbar hemifrån som idag.

Vilka kan godkänna att jag är jag då enligt polisen?!

 • Make eller maka
 • Sambo boende på samma adress
 • Vårdnadshavare
 • Myndigt Syskon
 • Mor eller far föräldrar
 • Myndigheter
 • Myndigt barn

Jag tycker alltid då man skriver sin underskrift och på pass-fotot att man alltid  skriver och ser annorlunda ut. Dessutom får man ingen förvarning då bilden tas. Jag fick i alla fall se resultatet och BQ tyckte att det var jättefint. Jag tyckte jag såg arg ut och lite oförberedd. Det är inte jag, för jag brukar se gladare och snällare ut. Fast jag vet ju att det ska vara så, man ska se helt neutral ut och ha stoneface. Nu är det gjort i alla fall och jag har åtgärdat mitt id-kort och polisen fick 400kr från mig.

➤ Hur brukar ni känna om ert körkort eller id-kort?!

Julen ska städas ut

Nu är det dagar kvar av ”julen” och jag har städat undan det mesta. Julgardiner i köket och röda juleljus i dekoration har jag plockat bort. Samt tomtar, det var inte så många för jag sätter inte fram så mycket. Vi har advent i fönstren kvar och julgranen. De åker ner till veckan, men vi förhalar det lite till då jag tycker det blir så mörkt och tomt. Bellis har väldig separation från sin adventsstjärna, sitt julpynt och granen. Vi får plocka ner det då hon är i skolan igen. Skolan börjar åter igen på onsdag och det ska bli skönt för jag behöver min fria egna tid för återhämtning i sjukskrivningen och Bellis behöver komma till sina rutiner. Läggningstiderna har blivit lite för sena och det är för lite aktiviteter då jag inte kan på samma sätt nu och BQ jobbar. Vi gör så gott vi kan och vi här spelat mycket vanliga sällskapsspel i alla fall.

När börjar ni jobba igen och när börjar barnen i skolan där ni bor?

√ Mer tips från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

9

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

18 Comments

 • Ajli

  När jag var liten, men inte SÅ liten, skulle jag förnya mitt pass. Var kanske 10. Då fick inte min pappa identifiera mig, för det stod att jag hade fader okänd!! Haha, minns det så väl, det var så sjukt, för pappa är min pappa och har alltid varit min pappa, men tydligen har det ALDRIG funnits liksom i myndigheternas system. Jag vet inte om de orkade fixa det heller, whats the point, men lite besvärligt var det för mamma kör inte bil, så pappa fick lov att åka hem och hämta mamma för att bevisa att jag var jag XD

  • sweetwordsbymirre

   Ja, tänk så krångligt det kan bli. Det krångla då BQ skulle göra om sitt körkort och han pass gått ut. Hans körkort var borttappat och då var det inte först de sa ja till mig att godkänna, vet faktiskt inte varför. Fast då de hörde att vi då hade varit i hop i 20 år såg de lite skamsna ut att de krånglat. Det är ju jättebra att de är noga såklart, men ibland när allt är klart och det mest är principen kvar kan det kännas lite extremt.

 • Madde

  Det är väl ändå bra att dom har koll tänker jag.. Utan någon giltig id handling blir det ju problem. Samtidigt har du ju din gamla även om det inte gäller fortfarande. Tappade bort ett körkort, men det löste vi med passet som ändå gäller.

 • Popprinsessan

  Tror inte det är ofta man blir nöjd med pass eller idkort – bara för att man ska stå ut med dem så länge 🙂
  Tycker ofta att det blir så mörkt och trist när vi tar undan stjärnor och ljusstakar mm så det slutar ofta med att jag köper något nytt i belysningsväg för att ha istället, haha!

 • corkystyle

  Här har jag ett antal gånger tappat mitt idkort så har varit tvungen att spärra mitt och skaffa nytt. Min godeman har flera gånger följt med mig då jag har inte pass. Här är julen utstädad för länge sedan.

 • fighterwomen85

  Nu är det vinter för mig. Massa snö, minus grader, sol & knarr under skona ❄️😊.

  Jag har inte spelat i duo appen när på spåret är. Men varit med i duo appen till andra tv program som t.ex. ”En mot Sverige”.

  Vad bra att det gick bra hos polisen 👍. Polisen har jag respekt för. Men dem gör bra saker för en åxå.

  Jag plocka ner det mesta av julen igår torsdag. Nu är jag klar med julen för den här gången. Ja, att ta bort grenen känns mest tomt. Men det går några dagar. Sen har jag vant mig.

  Det är skönt att inte ha rutiner ett tag. Men skönt att sen komma in i rutiner igen 😊. På allvar börja jag jobba på måndag.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Elina

  Jag måste förnya mitt körkort i år, ska bara kolla upp när så att det inte hinner gå ut!
  Vi ska städa undan julen här hemma idag men vi behåller också adventsljusstakarna.

 • maria

  När både mitt OCH makens pass gått ut räckte det med att vi tog med våra gamla och så fick vi välja 3 kontrollfrågor från en lista (typ föräldrars födelsedatum, partners namn, tidigare adress osv) Men vi fick ju inte ut våra pass utan då behövde vi ha med någon med giltig ID

 • Golden

  Nu har inte jag id-kort men när mitt pass gått ut visade jag bara mitt körkort samt lämnade in det gamla passet. Godtog de inte det när han var tvungen att följa med dig ?
  I höst behöver jag dock förnya körkortet.

 • Sandra

  Nej jag blir aldrig nöjd med id korten. Det sista jag tig ser det ut som jag har en svullnad under hakan. Så det ser riktigt konstigt ut. Passet ser lite bättre ut men jag ser lite frånvarande ut tyvärr.
  Mina barn börjar skolan på tisdag och ingen utav dem är särskilt posetiva till det. Men blir nog bra när de kommit dit. Själv så väntar jag på svar på när jag får börja jobba. Jag får nog sätta lite press på dem på måndag för nu har jag väntat i 2 v på att få börja.
  Ha en jätte fin dag!!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *