Bella,  Mirres Foto

En onsdag med denna vackra donna!

Hej

Ja, som ni vet är jag fortsatt sjukskriven oktober ut, får vi se sedan och det är för min muskulära smärta och inflammation i nacke och skulderblad och dess disk. Jag får olika slags behandlingar för det. Igår var jag på behandling hos min fysioterapeut och då fick jag akupunktur. Jag känner väl att vissa behandlingar hjälper mer vissa gånger och andra sämre. Det är lite olika och på sikt tror jag nog att de alla hjälper bara att det är olika . Så klart tar det också på krafterna att aldrig känna sig helt bra och fortsatt vara sjukskriven, det suger ju. Fast för att inte deppa ner sig totalt så har jag Bella då och då, denna goding till Drever.

Vad har Drever för rasstandard

En drever avlades fram på 1850-talet från Tyskland, Schweiz och Tyrolen. Rasen importerades på 1910-talet till Sverige och skrevs in i kennelklubben tre år senare. Drever fick sitt namn först år 1953, innan dess kallade man rasen Dachsbracken. Drever klassades som en svensk hundras 1953. Drever beskrivs som en långsamt drivande hund, främst för rävar och harar. Kortbent stövare är drever och kroppen är anpassad just för att klara den terräng och det klimat som krävs vid jakt. I första hand är det en jakthund och ska därför inte användas ”bara” som ren sällskapshund.

Rasen har inga större hälsoproblem och de brukar ha en livslängd mellan 12-16 år. Vikten på en drever är oftast mellan 14-20 kg. Mankhöjden är på en hane är 32-38 och på en hona är 30-36. Därav sagt så är det inte så stor skillnad mellan en hona och hane. Pälsen är lätt att sköta och de fäller inte särskilt mycket. Rasen trivs i familj med barn och har inga aggressiva sidor. Det som är mer regel än ett undantag är att man ska tänka att det är jakthund och inte sällskapshund.

Drever är känd för sitt ödmjuka och vänliga sinne. Den passar därför bra tillsammans med andra djur, men kanske inte med smådjur som kan trigga dess jaktinstinkt. I början, vid första mötet med människor de inte känner, kan rasen vara lite avvaktande. Det är inte ett krav att de bor i hus då de anpassar sig efter den miljö de lever i. Med tanke på deras jaktinstinkt kan de ibland vara skälliga. Drever är också en ras som vill vara till lags och är lättlärda. Därför kan man även få denna ras att vara duktig i agility och lydnad. Det gör även att rasen är mer drivande och framåt i jakten om man tränar på med annat också. Det nämns även att rasen kan stundtals vara olydiga och envisa. Det är därför väldigt viktigt att träna med förstärkning och disciplinen.

Hur är den här lilla drever då?

Jag är uppvuxen med hund och har haft flera stycken sedan jag var väldigt ung. Vi har både ägt och varit dagmatte för hundar. Jag har därmed en ganska god förståelse för hundar och kan särskilja olika raser. Det som jag har märkt med Bella, som inte var lika tydligt med andra hundar jag har haft, är att hon vädrar mycket när hon går och följer spår direkt. Hon får en salivproduktion i munnen och fortsätter driva framåt. Det är intressant att observera eftersom det är hennes jaktinstinkt som visar sig. Jag har ju gått flera spår och sökkurser så att jag känner att jag skulle använda det lätt på henne för att ge stimulans åt hennes jaktinstinkter. Ska testa det på henne någon helg och då kan man ju också utöva viltspår med klöv.

Hon är väldigt följsam, vänlig och mjuk i sitt sinne precis som rasen beskrivs att vara. Jag älskar hennes mentalitet och ödmjuka attityd gentemot oss. Det märks att det har växt fram en kärlek från henne mot oss som var lite avvaktande i början. Nu viftar hon mycket på svansen, vill gosa och vara nära. Hon gillar till och med när Bellis bär på henne, hon trivs jättebra i hennes famn då. Självklart ska inte Bellis gå runt och bära på henne, men det händer ibland.

Bella blev omplacerad till en äldre man då hon från början var hos en familj som skulle jaga med henne. Bella vill inte jaga och är skotträdd så hon var faktiskt planerad för att avlivas. Då fick dottern till honom som äger henne nu reda på det då hon är vän med den familjen. Hon bytte hem och är nu bosatt hos en äldre man sedan några år tillbaks. Dock har han blivit dålig, han har fått flera problem som gör att han inte kan gå ut på det sättet som krävs och kan heller inte aktivera henne som sig bör. Därför kom vi in i bilden och hur allt ter sig med det får framtiden visa.

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

0

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

11 Comments

 • Sandra

  Vilken tur hon hade som fick nytt hem och dessutom fick komma hem till er också.
  Det är så skönt att höra hur kunnig du är med hundar, när det kommer till jakt hundar. Mitt ex pappa hade flera jakthundar i form utav labradorer. Så jag känner igen allt jobb man måste göra med en jakthund. Finns många tyvärr som skaffar jakthundar och glömmer bort att de också har instinkter som sätter igång och då inte vet hur de ska göra med hunden. Så bra att du tog upp en hel del matnyttigt om rasen.

  Ha en jätte fin kväll!!!

  • sweetwordsbymirre

   Tack så mycket. ja verkligen, nu måste det nog lösas på sikt för henne igen då hennes husse inte är i bästa skick och kanske vi tar över henne, vet inte helt än, Dock vet jag inte hur vi löser det då vi jobbar och hon är ju heller inte van vid att vara själv så hon skulle kunna vara själv fram tills Bellis kommer hem från skolan och att vi fixar en som tar en långpromenad med henne mitt på dagen

 • Sandra J

  Vilken sötnos till hund! Och så fint fångad av dig. Jag älskar värmen i bilderna. Hundens bruna färger sätter verkligen perfekt höststämning.

  Att ha inflammation och muskulär smärta är inget vidare. Vad har du råkat ut för? Hoppas du kan få hjälp och lindring.

 • Popprinsessan

  Fy vad trist att det onda hänger i och att du är fortsatt sjukskriven. Dock skönt ändå att du är sjukskriven och inte måste jobba med smärtan.
  Det låter som en jättebra lösning ni hittat för Bella för tillfället. Ägaren måste vara väldigt tacksam att Bella får sällskap, kärlek och promenader av er när han kanske inte kan ge henne allt det just nu. Och skönt för dig att ha något att fokusera på som inte har med värken att göra, för det kan ju verkligen söka en när man har värk i kroppen.
  ”Krya på dig”.

 • fighterwomen85

  Tur att du nu har hunden Bella som sällskap nu när du är sjukskriven 😊.
  Vilken tur Bella hade som hade mannens dotter som såg till att Bella fick leva & komma till er 😊
  All StyrkeKramar till dig 💪🤗🤗 som kämpar.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • corkystyle

  Förstår att det kan vara drygt att vara sjukskriven men du ska nog inte jobba när du har ont. Bra att du får behandling på flera sätt. Vissa behandlingar märker man skillnad direkt efter medan andra behöver flera stycken eller att det ska gå tid efter innan man kan känna skillnad. Tur att du har bella som gör dig på bättre humör. Ibland kan djur vara mycket bättre än att prata med människor.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *