Min Vardag,  Mina Tankar

Jag spricker snart i tankarna!

Hej Kära Bloggvänner

Jag har varit ledsen de senaste dagarna och det är för att vi ska göra en grej för en kompis. Kan ju inte skriva mer än så eftersom man vet inte om hon skulle läsa här. Det är en lördagskväll och att det är ute i vimlet på krogen och restaurang. Det har stressat mig mycket denna veckan. Jag har vridit och vänt så mycket på det här att jag orkar inte tänka på det mer. Har fått fler nya läsare här och för er som missat så är jag sjukskriven för utmattning och kraftig värk. Jag vill ju träffa dem, de är jättetrevliga och min kompis är min en av mina bästa vännner också. Vi är ju kompisar allihopa, så därför har jag fått slita med detta samvetet.

Ässcch Mirre ryck upp dig nu!

Ja detta ekorrhjul har malt i mitt huvud. Jag har känt som jag sviker min vän för att jag faktiskt tagit beslut att inte följa med. Jag börjar jobba 25 procent om ytterligare en vecka. Det stressar mig också då jag faktiskt inte mår bra än. Det kommer jag kanske inte göra förrän jag kommer in i vardagen igen. Då jag utsätter mig i att komma tillbaka till en fungerande vardag. Nu är jag skyddad från allt då jag är sjukskriven. Min psykolog har sagt att jag ska utsätta mig för saker. När jag bestämt mig för att fullfölja det ska jag göra det oavsett hur mycket ångesten kickar in och hur jag mår. Om jag bestämmer mig för att ta en fika med en kompis så ska jag det.

Dock ska jag på förhand bestämma hur lång tid det får ta. När det gått den tiden är jag godkänd att få gå om jag inte orkar längre. Det är ett sätt att ta sig vidare framåt.

Att erkänna för sig själv är inte alltid lätt

Det är dock lite skillnad att gå ta en fika på stan med en kompis från att gå på krogen. Att äta middag på en resturang en lördag som brukar kunna vara väldigt fullsatt. Då det är mycket liv och rörelse där. Nu tvingades jag tala om för hennes vänner också hur jag mår och varför jag inte hakar på. Tro mig jag har verkligen försökt tvinga mig själv att haka på på lördag, men det går inte. Det har lett till mer smärta och orolig sömn på nätterna denna veckan.

Jag känner för att bara gömma mig under täcket nu och hoppas på att allt känns bättre efter det då. Jag fick i alla fall nytt tränignsprogram av fysioterapeut. Med det sagt ska jag öka motionen varannan dag med raskare powerewalk på max 45min. Den dagen jag inte går raskare powerwalk ska jag gå lugnare promenad och göra tränignsprogramet hon gett mig. Kroppen, nacken och skulderblad måste få vila också mellan den utökade tränigen. Idag gick jag en långpromenad på 45min och i raskare takt. Varför jag får öka succesivt och sakta är för att man belastar nacken då man gör fysisk aktivitet. Det tänker man inte på, men man drar upp axlar och spännar nacken när man gör motion som gör att man tar ut sig.

√ En förklaring till mitt mående

 Läs mer om Utmattningssyndrom på 1177 

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

3

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

14 Comments

 • Madde

  Allt det där känns igen. Som det är nu så jobbar jag och så sover jag Man känner kraven från andra att vara social också fast jag inte orkar.

  • sweetwordsbymirre

   Ja det är ett stort steg att klara av att vara social igen, det är stressigt många ggr med den sociala delen, mycket mer än man tänker på. Jag får lite smått panik nu när jag ska tillbaka till jobbet igen, vet inte alls hur det kommer vara. Vi är så många som jobbar där-

 • Elina

  Du gör helt rätt i att lyssna på kroppen, även om det känns jobbigt och tråkigt att behöva säga nej sådana här saker.
  Skönt att du har fått ett nytt träningsprogram och kan öka träningen.

 • Marlene

  Den där jäkla utbrändheten! Fasiken så illa den gör folk och så mycket vi tvinas avstå från. Bara för att vi varit duktiga för länge och något tippat oss själva över kanten. Å så jag önskar att alla bara skulle få må bra.

 • fighterwomen09

  Förstår att det är tråkigt i detta nu att inte kunna vara med på lördag. Men kropp & hälsa går först. Du tackar nej denna gången bara för att en dag tacka JA 🙂. Du får tänka så. Din utmaningar varar inte hela livet. Inte som det är nu. Utan du kommer ta dig ur den värsta perioden som är nu ❤️. Sen kommer du må bättre. Men vara mer vaksam på signaler. Å på så vis lär du dig om din kropp mer. Mer än någon kan om sin kropp 😊.
  Kul att du får öka i träning & konditionen. Det är ju ändå ett steg i rätt riktning 👍😊.
  Ibland vet man inte vad man belastar när man gör saker. Å när man får reda på det så förstår man på ett annat sätt hur kroppen fungerar.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Ja men exakt så och tack för dina välmenande ord. Ja det kommer ju en dag då allt känns än mer ljusare och man kan göra mer och mer saker utan att få panikkänslor och man måste veta vart nödutgången är alltså känslan känner ju så. Man kommer ju vara mer medveten om sig själv och när man inte ska fortsätta något mer eftersom att man vill inte komma åter till detta. Ja det är fint att jag kan utöka lite så jag känner att jag kan komma till ett normalt jag igen framöver där kondition är en del av mitt liv. Samt att jag kommer nog inte kunna göra helt precis på samma vis som innan än på ett tag, men vi kan få det bättre. Tack för dina rader

 • corkystyle

  Ja det gäller att ta det i ens egen takt och inte försöka ta för stora steg framåt för då kan ett bakslag komma. Det är ändå bra att du kan vara ärlig om hur du mår och säga varför du inte hänger med ut på krogen. Ja man tänker inte på att nacken belastas när man är ute och motionerar.

  • sweetwordsbymirre

   Ja det är ju precis så, samt att man kommer ju vara mer medveten om sina begränsningar nu för att man vill inte trilla dit igen sedan framöver när man känner att detta läge har vänt mer på plussidan. Tack =D

 • Emma

  Åh hög igenkänning på detta. Jag tycker du tar helt rätt beslut som inte följer med, även om det såklart kan kännas jobbigt p.g.a. ”socialt ansvar” och sånt. Men det kommer ju ändå inte att bli roligt för någon om en deltagare är spänd och mår dåligt…
  En del av återhämtningen från utmattning är ju att förstå att det är okej att tacka nej till saker, och ingen kommer att hata en för det.
  Hoppas att du får en lugn och skön dag! 🙂

  • sweetwordsbymirre

   Ja de har ju full förståelse och som du säger de skulle ju märka att jag inte ”trivdes” helt får så lätt har man inte för att kunna skådespela för att det inte skulle synas. Samt man skulle nog ha lätt till gråt också skulle jag tro. Ja det är ju precis så, man måste känna sina begränsningar och när man faktiskt ska lyssna till det och inte utmana sig. Det är ju precis så man gjort innan och det är därför man trillade dit i en utmattning innan. Tack snälla

 • Nathalia

  Hej!
  Känner igen allt du beskriver.
  Mitt tips är.
  Tvinga dig inte att göra. Saker du känner stark. Att detta kommer jag inte klara av.
  Det är helt ok.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *