Lättare kanelbullar – Viktväktarna
Kanelbullar är alltid gott oavsett hur och vem som gör dem. Man kan ha allt möjligt på och smaksätta efter sin egen smak och tycke. Nybakta bullar är ju också svårslaget att toppa när det gäller doften som nybakat. Här har ni ett recept på nybakta bullar i enlighet med viktväktarna som är något lättare.
24 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 5
Ingredienser
- Jäst ½ pkt, för söta degar
- Margarin 80% 25 g
- Mjölk 1,5% 2½ dl
- Kvarg naturell 1% 125 g
- Rörsocker ¾ dl
- Salt 1 krm
- Kardemumma 1 tsk, 1/2-1 tsk stött
- Vetemjöl 7 dl
- Lättmargarin 40% 6 msk
- Rörsocker 5 msk
- Kanel 1½ tsk
- Ägg 1 st, uppvispat
GÖR SÅ HÄR:
Smula jäst i en bunke. Smält margarin i en kastrull och blanda med mjölk och kvarg. Värm till 37º och häll blandningen över jästen och blanda så att den löser sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bord och dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30×40 cm. Bred på margarin och strö socker och kanel jämnt över. Rulla ihop på längden och skär i 12 bitar. Ställ varje bit i pappersformar eller på bakpapper och låt jäsa ca 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med ägg och grädda ca 7 minuter. Låt svalna på galler.
√ Kanelbullar enligt viktväktarna ➜ Lätta Kanelbullar
√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
6 Comments
Mamma C
Åhhh, gud så gott det där såg ut. Skulle vilja ha flera stycken och ett stort glas mjölk nu.
Carin
sweetwordsbymirre
Ja hur gott vore inte det.
Sara
Alltid så gott med kanelbullar! Vi bakade det här hemma förra helgen så nu finns det massor i frysen 🙂
sweetwordsbymirre
Men ohh så gott, great att ha i frysen
Amanda (Swedish Passport)
Nej men åh vad sugen jag blev på kanelbullar nu!
sweetwordsbymirre
Ja men ellerhur så gott