Viktväktarna

Röd Linsoppa – Viktväktarna

Här får ni ett gott och nyttigt recept på linssoppa som också är snabbt och enkelt att göra. Den är verkligen jättegod och känns lättsam och len för magen. Här har man gjort den tillsammans med krossade tomater och röda linser som bas. En ny favorit att spara i receptbanken.

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
 2

Ingredienser

 • Lök 1 st, gul
 • Vitlök 1 klyfta
 • Rapsolja 1 msk
 • Röda torra linser 2 dl
 • Paprikapulver 1 tsk
 • Basilika 1 tsk
 • Krossade tomater 1 förp
 • Vatten 1 liter
 • Grönsaksbuljongtärning 2 st

Instruktioner

 1. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olja.
 2. Tillsätt linser, paprikapulver och basilika. Häll över krossade tomater, vatten och lägg i buljongtärning. Låt koka 15 minuter.
 3. Smaka av med salt, peppar och ev mer paprikapulver och basilika.

Anteckning

Servera gärna linssoppan med fullkornsbröd eller knäckebröd.

√ Receptkälla ➜ Röd linssoppa Viktväktarna

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

3

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *