Bella,  Bellis,  Mirre,  Mirres Foto,  Tipshörnan

Höstlov eller jullov!

När snön plötsligt föll ner

Idag när man vaknade så hade höstlovet som börja igår helt plötsligt förvandlats till jullov kändes det som. Jag tyckte dock att snön piggar upp så det blir finare ute. Både jag och Bellis fick inviga våra vinterkläder idag. Jag har satsat på färgstarka täckbyoxor i år från MCKinley. Jag är inne på att köpa en matchande rosa mössa till som snygg detalj.

➤ Har ni höstlov eller jobbar ni?

Vad kan man göra på höstlovet

Det är alltid både roligt med även lite långsamt när man har lov. I början är det skönt att vara ledig men efter ett tag kan man börja ha lite tråkigt och det är då som barnen främst börjar tycka det är långsamt. Bellis fick ett nytt spel av mig i går som en höstlovspresent. Det är inget jag menar man ska köpa, men hon fick det i alla fall. Ett spel som hon älskade och som jag också tyckte var superkul, det heter Mystiska Magiker, andra spel från samma tillverkare är med andra ord och spökjägarna.

➤ Har ni spelat någon av spelen?

Tips att göra på höstlovet

Det är i regel så att barnen vill göra sådant som kostar. Då tänker jag främst på lekland, äventyrsbad, jumpyard och annat. Det är egentligen inte det bästa att göra just på loven för det brukar som sagt de flesta vilja göra och där med det sagt också många barn.

Tips du kan göra med barnen

 • Spela spel
 • Laga mat tillsammans
 • Bara ta det lugnt och vila
 • Baka eller gör eget godis
 • Anordna egen bio hemma
 • Gå bada på lokala badhuset
 • Skapa ett bingo med olika aktiviteter
 • Vid fint väder ta en picknick grilla eller ät något gott

Loven är ju också till för att vila för barnen blir trötta av skolan och snart är det dags för skola igen och då är det också viktigt att de har fått vila ut under loven.

√ Mer Från sweetwordsbymirre

 Plånboksvänliga höstlovsaktiviteter

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

5

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

23 Comments

 • znogge

  Jag tycker dina tips låter som lagom och bra förslag. Barnen behöver också ledighet så då ska det vara en lagom balans i ledigheten.
  Tidig snö på många ställen i år…

 • Madde

  Spela spel är ju alltid kul. Har inte spelat något av de spelen. Tycker ändå att det var en bra present hon fick, och visst kan man köpa något ibland åt sina barn. Nu har ni något att göra.

 • Amanda Kanterfors

  Här kom det lite snö igår men sen så började det regna på kvällen så nu är det bara blött. Men snön gör det finare och ljusare ute. Hoppas Bellis får en skönt lov 🙂

 • petra

  Men hjälp vad mkt snö ni har fått, vi fick för två v sedan men det låg aldrig kvar, här regnar det mest, så kul tips inför lovet,kram

 • corkystyle

  Spela spel gjorde jag mer när jag gick i skolan eller på frititds. Själv skulle jag jobbat men har lyckats bli sjuk igen. Så det kommer bli ta det lugnt och hoppas det går rätt snabbt att bli frisk igen. Här har vi inte fått någon snö än men det regnar rejält och blåser. Hade hellre fått snön än detta väder. Hoppas det inte blir kallt på natten för då kommer det bli halt.

 • Popprinsessan

  Jag är på riktigt inte alls redo för snö eller vinter!! Går i sneakers fortfarande!
  Mannen fyndade iaf ett bra ställ till sonen med 25% rabatt i helgen så han är iaf redo med kläder. Oklart med skor faktiskt…

  Älskar att spela spel men får sällan till det! Hade gärna haft en spelkväll i veckan men får liksom inte med mig familjen…

 • Elina

  Oj vad mycket snö ni har fått! Perfekta tips med saker att göra på ett lov. Vi jobbar detta lovet men tänker vara lediga om loven när barnen är lite större 🥰

 • Linda Odelmar

  Här har vi också höstlov och snö sedan 3 dagar, snygga vinterkläder ni har hittat, här har vi också invigt vinterkläderna men för döttrarna är det svart och blått som färgvalet landat på och själv valde jjag en jacka i grön nyans i år.

 • Bland kastruller och vinglas

  Vinter redan!! Visst lyser det upp med snö men det känns så avlägset. Här i Skåne har vi solig höst idag vilket är bättre än den mörka regniga tisdagen.
  Spela spel är en stor favorit hemma
  Men lovtiden är länge sedan förbi med vuxna barn, så jag får snällt stanna kvar på kontoret
  Kram Kajsa

  • sweetwordsbymirre

   Ja det vart vinter direkt då snön kom och den ligger faktiskt kvar än. JO det är ju så när man inte har barn i skolålder längre så är det ju som vilken vecka som helst, man märker mer att kollegorna med skolbarn ska vara lediga.

 • Marlene

  Jag har ju inte längre några små barn och kan känna att det är hundra år sedan jag hade skollov. Det har hänt så mycket sedan mina barn var i den åldern. Det är så mycket mer krav nu. MIna ungar nöjde sej lixom med att bara vara hemma och leka med kompisar. Det fanns inga sociala medier där de kunde jämföra sej med andra heller, det var nog en ganska stor fördel.

 • figterwomen85

  Ja, det blev lite vinter ❄️😊. Nu börjas det.
  Skönt för barnen att ha lite ledigt. Vi jobbar här. Inget liv alls. Eller jag vet att mina kollegor är lediga på fredag. Men för mig är det som en vanlig vecka. Då jag är alltid ledig fredagar 😊.
  Spelet ”Med andra ord” har jag Spelat. Ibland som förälder köper man spontant som man känner att barnet är värt att få. Eller hittar något i affären som barnen har pratat om läänge. Så köper man det för man vet hur mycket det ger tillbaka.
  Vad bra tips du gav att göra på ett lov utan att det kostar för mycket pengar eller energi 👍😊.
  Ett lov handlar inte om att fara runt på en massa grejer. Utan kan åxå innebära sova länge, ha en slö dag. Inte göra så mycket. Se film bland annat & mysa. Vila.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *