Fransk äppelpaj – En god festlighet!
Gott till fikat
Paj är alltid gott och här är en fransk variant med mandelbotten. Den är både god som kall och varm. Samt man tillför god syrlighet med äpplena. En god smakupplevelse att testa när man har tänkt ha lite festligt hemma eller ta med att bjuda på som en fin gest!
10 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 5
Ingredienser
- Vetemjöl 200 g
- Mandelmjöl 30 g
- Salt 1 krm
- Lättmargarin 40% 80 g
- Vatten 2 dl, 2-4 msk kallt vatten
- Äpple 3 medelstora
- Citron 3 msk, pressad
- Smör 20 g
- Florsocker 1 tsk
- Marmelad 1 msk, aprikos
Gör Så Här
Blanda ihop vetemjöl, mandelmjöl, salt och margarin. Blanda ner vatten lite i taget och knåda till en smidig deg. Forma till en boll och rulla in i plastfolie, låt vila i kylen 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Skiva äpple tunt, gärna med mandolin och blanda direkt med pressad citron för att undvika att de blir bruna. Kavla ut pajdegen tunt och lägg över i en pajform (Ø 26 cm). Picka den med en gaffel och lägg ut äpplena omlott. Smält smör och blanda med florsocker. Pensla på äpplena.
Sätt in pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter och pensla sedan direkt med marmelad. Låt pajen svalna innan den skärs upp. Servera den varm tillsammans med en mindre klick kvarg (ex vaniljsmak) 0,2% om så önskas!
/ Receptkälla ➜ Fransk äppelpaj
MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT
√ Mer recept från sweetwords
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
4 Comments
Madde
Jag som var så sugen på att baka, och har tittat på macarons. Lite pillrigt, men så gott. Tänkte ta med till namngivningen.
Tittilura
Håller med dig om att paj är gott. Älskar smulpaj med vaniljsås. Antingen ska de va rabarber eller med äpple.
Har funderat att göra nån matpaj nått tag.
Lisa
Åh vad gott det ser ut . Tack för receptet, måste testa att göra den någon gång 🙂
Pauline Hurtig
vad gott 😀