Våra resor

Vad ska ni göra i Göteborg?!

Kära Bloggvänner

Idag är det lite svalare faktiskt, vilket jag tycker är skönt. I går var det verkligen åskvärme, det var som tropisk värme här. På kvällen lite senare när man landat med allt man gör så kom det grå himmel och det började mullra utanför. Man såg lite blixtar då och då längre bort. Det var jätteskönt att ha balkongdörren öppen och det kom svala fläktande vindar som gjorde att gardinen vajade också. Sommarkvällarna är verkligen mina favoriter på sommaren.

På tal om värme så för det mig till kommande semestern och det är fler som undrat om fler saker, häng med ska jag svara!

Vad ska ni göra i Göteborg?

Det är faktiskt fler av er som frågat det och det är rart att ni gör det. Det finns ju mycket att göra där och det är väl inte direkt något superspikat som vi SKA göra utan vi ska ha semester där. Vi har bokat boende och platsen vi hittat är Staaffs Guest House → Charlotte och Ulfs Bed and Breakfast i lantlig miljö. Jag skrev om det i ett eget inlägg här – Lotta´s och Ulf´s Bed & Breakfast som ni kan läsa. Där kommer vi tillbringa i fyra dagar och ha tillgång till pool och egen bastu. Ni hör ju att det är ju gott nog i sig att åka dit för och ha det skönt.

Man reser ju med barn och då måste man få in sådant också. Detta är tänkt att vi ska göra något av dem

 • Liseberg
 • Badstrand
 • Universeum
 • Ta oss till Myrorna
 • Träffa kusiner och moster
 • Besöka något trevlig fik inne i Göteborg
 • Besöka något trevlig matställe inne i Göteborg

Fler anhalter på smestern

Innan vi åker ner till Göteborg kommer vi mellanlanda vid ➜ Hajtorps Slusscafé och Vandrarhemmet som heter ➜ Vandrarhem Smeden. Det ligger 5 km utanför Töreboda och intill slussen vid Götakanal. Vi kommer göra det som en extra grej, men även för att inte behöva sträckköra hela resan från oss ner till Göteborg. Det är väl mer som ett stopp längst vägen. Fast det verkar också vara gemytligt och fint där och en skön avkoppling på eftermiddagen, kvällen innan vi kommer ner till Västkusten. Skönt att landa där och njuta av något gott från cafét.

Hemresan från Göteborg

När vi sedan åker från Göteborg så kommer vi att stanna två dagar i Skara. Där kommer det vara två dagar för Bellis skull helt enkelt med två dagars på ➜ Skara Sommarland, total ren och skär lycka. Här kan ni läsa om när vi var där förra året ➜ Nu var det dags för Skara Sommarland, Där har vi bokat bokat en mindre stuga vid Skaras camping. Den stugan hyr man av ➜ First Camp och det ligger precis vid sommarlandet. Det ska bli kul det också, men det är ju för hennes skull för hon får finna sig i att göra det vi vuxna vill också och här är det ju då tvärtom.

Detta kan inleda till stress

Jag känner väl lite stress mot min utmattning att det ska vara för mycket för mig med allt vi planerat. Därför har vi sagt åt henne att vi får ta det som det kommer när vi är på plats. Ja, Skara Sommarland kommer vi ju inte undan. Dock så har vi ju hyrt stuga där och då kan jag gå dit om jag känner att jag måste andas. Vi har också sagt så att vi kommer inte kunna gå på allt i Göteborg utan vi tar allt som det kommer när vi är på plats. Det dels för min utmattning och även för ekonomin, man är inte gjord av pengar.

Nu vet ni lite mer hur vi tänkt och vi kommer nog ta dag för dag där eftersom vad vi gör och inte gör. Mycket styrs ju av vädret också. Regnar det hela tiden så passar ju Universeum mer lämpligt än Liseberg exempelvis. Det kanske regnar hela tiden så man besöker ett badhus istället. Ni får hänga med på plats när vi är där och det är ju snarare än man tänker att det är.

√ Mer från  sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

2

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

10 Comments

 • maria

  De bästa semestrarna är väl de när man inte planerar så mycket utan tar de lite som de kommer. Tyvärr funkar det väl inte riktigt så med barn utan man behöver ju några spikade punkter. Låter som att ni kommer ha kul i alla fall

 • Petra

  Men åh vilken trevlig semester inbokad på västkusten som e så fint sommartid,Töreboda åker vi förbi när vi åker till Orust på västkusten och har alltid velat stanna och ta en paus där och i år ska vi banne mig göra det,så fint där vid Göta kanal och blev nyfiken på erat boende.
  Så kul tid ni har framför er och universum är så himla kul där har vi varit ngt gånger när tjejerna var mindre,Liseberg är sjukt jobbigt att gå på om det är varmt tycker jag,men barnen uppskattar 😅kram

 • Elina

  Vilken härlig semester ni har planerat, och även om man inte har så mycket spikat kring vad man ska göra är det skönt att ha lite alternativ och förslag kring vad man kan göra om känslan faller på.

 • corkystyle

  Bra att ni har sagt att ni får ta det som det kommer när ni är i Göteborg. Jag själv har varit en gång till Göteborg på semester. Då var vi bland annat på Liseberg och jag åkte flumride. Det är bra att ni har planer om det skulle regna då det är inte så kul att gå på Liseberg om det regnar.

 • Sandra

  Låter som en jätte rolig resa både till Gbg och skara. Gbg bjuder ju på mycket spännande ting i varje hörn tycker jag. Finns en stor blompark också som är skön att bara gå och knatta i lugnt ro. Mins ej namnet men den finns med på Google kartan.

  Låter som en bra idé att ta det som det kommer, så det inte blir för mycket för dig på en gång. Låter som det kommer att gå kanon. Då ni är två med bellis och skulle du känna av stressen så kan du ta det lugnt där ni bor. Medans de andra sticker ut en stund.

  Ha en fin onsdag!!! 🌺

 • fighterwomen09

  Låter som en trevlig vistelse i Göteborg. Hajstorp är fint vid götakanal.
  Det är ju det som är semester. Att inget är spikat när man är på målet. Som du säger. Regnar det så kan man ju gå på Universum eller inne på Nordstan.
  Skönt att stugan i skara ligger nära sommarland så att du kan gå till stugan om du vill.
  Ska bli kul att följa med på eran semester i sommar.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Marlene

  Mysigt att ha en plan, även om den är lite lös i kanterna och kan ändras. Du vet väl att Skara Sommarland har jubileum i år, händer säkert något extra roligt där då.

 • Madde

  Var tvungen att gå in och kika vart ni skulle bo… Just Olofstorp känner jag till väldigt dåligt, men har ju bott åt det hållet och varit någon gång som tonåring. Finns så mycket att göra här i närheten och på fyra dagar hinner man bara nosa på allt 🙂 Hoppas ni får kul de dagarna i alla fall.

 • Golden

  Göteborg är en fin och mysig stad och Liseberg är ju roligt för både stora och små. Ligger ju så fint med Göteborg 🙂 Är det något speciellt med Myrorna i Göteborg då ni vill dit?

  • sweetwordsbymirre

   Ja det är jättefint där, ska vara skönt att åka dit. Nej ingen anledning alls annat än att jag vill till Myrorna och kika och när vi då ska dit och det finns fler Myrorna där vill jag dit.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *