Våra resor

Latitud 57 – Ostkustens hetaste festival

Kära Bloggvänner

Idag är det MORSDAG och vi har firat mig också. Tyvärr har jag inte kunnat åka ner till Oskarshamn för att fira min fina mamma. Vi har pratat fler gånger idag i alla fall. Det klart att det känns att jag inte kunnat träffa mamma och pappa. Samt det är klart att det känns när man ser hur lätt alla andra har det att träffa sin familj när man lever i samma stad. Fast vi alla är ju medvetna om detta och det är ju många år sedan som jag flyttade från Oskarshamn.

Tyvärr är det ju inte att bara åka och wrooma ner när det är 42 mil enkel resa ner dit. Vi måste se till att ta oss ner i sommar och äntligen få träffa dem. Tyvärr är det ju ingen av oss barn bor kvar i Oskarshamn alla syskon har flyttat därifrån. Min bror bodde ju kvar, men ni vet ju att han gick bort förra sommaren. Det är egentligen konstigt för Oskarshamn är en väldigt vacker stad. Det är verkligen en sommarstad och stan lever verkligen upp. På vintern kanske den har den sämre charmen då. Det är en kuststad och är ganska råkallt och grått på vintern. Man saknar snön, vi har ju mycket mer snö här i Dalarna på vintern.

En höjdpunkt varje sommar i Oskarshamn

När jag fortfarande bodde kvar I Oskarshamn så var det en höjdpunkt varje sommmar att gå på hamnfestivalen. Numera heter den ➜ Latitud 57, den har också växt sig större. Tyvärr har det inte klaffat för oss att komma iväg på den då vi alltid har semester och är i regel bortrest på annat just när festivalen är. Det är samma i år också, vi är i Göteborg då. Jag hade velat se främst Darin. Några fler jag kan tänka mig se är Molly Zanden, The Wannadies och Maskinen. Klicka er in på deras sida så ser ni vilka artiser de tar in i år.

Latitud 57 – Ostkustens Hetaste Festival

Hamnfestivalen som också är Ostkustens hetaste festival. Den slås upp i hamnen nära alla uteställen och restauranger. Festivalen ➜ Latitud 57 har funnits som en familjefestival sedan 2009. Det har allitd varit stora som små artister för att locka en bred publik. Jag kan intyga det också. Det är en städad festival som är noga med skötsel, säkerhet och främjar det familjära budskapet. Festivalen har även satsat stort på Dare To Care, för er som inte vet vad det är så är det att öka säkerheten för sexuella övergrepp. Alla har rätt till sin egen kropp och det stöttar festivalen.

Varje år räknar man i snitt att festivalen tar in 9000 festivalbesökare. Med det sagt så är det en väldigt omtalad, uppskattad och stor festival. Du köper inte en biljett för enkom en artist utan du köper endags eller tvådagarsbiljett. Ohh jag känner mig supertaggad och hade mer än gärna gått på festivalen i år. En ljummen sommarkväll vid skärgården i Oskarshamn, vem kan neka det?

√ Mer från  sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

6

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

21 Comments

 • Madde

  Festivaler tillhör allt sommaren.Nu jobbar vi alltid hela sommaren, så det blir aldrig av. Har ni några planer på vad ni ska göra i Göteborg?

  • Bland Kastruller och Vinglas

   Låter som en mysig hamnstad och festival. Har inte hu nit besöka staden än. Själv fick jag träffa min mamma idag för igår hängde vi med min dotter och lite med svärmor. Ville inte lämna koloniträdgården.
   Kram Kajsa

  • sweetwordsbymirre

   Liseberg med Bellis moster och familj ska vi göra en dag. Vi har även hyrt en lite finare stuga med pool och bastu så vi ska väl njuta av den, Ska till Göteborg och strosa där och besöka någon badstrand. Är nog rätt sp mycket spontant. Kanske besöka Universeum. Jag vill till Myrornas också.

 • maria

  Inte lätt att bo långt i från varandra. Jag och mina syskon har varit spridda runt i landen men nu kommer de bli att alla återvänder till hemstaden, stan som ingen av oss ville bo i som unga. Tänk så de kan gå

  • sweetwordsbymirre

   Ja jag önskar det vart så här med att vi återvände, men alla har ju rotat sig och startat sina liv här. Det är ju lättare i teorin för dem att flytta till någon av oss i samma stad,

 • Tittilura

  Jag håller med dig att det känns när man ser andra vilken bra kontakt dom har med sina föräldrar. Min mamma bor tre mil bort, träffar henne kanske ett par gånger om året på sin höjd. De va lika är vi bodde i samma stad. Min pappa bor 30 mil bort, honom har jag inte träffat på ca 30 år, om man bortser när vi träffades på min brors bröllop i somras.

 • Elina

  Det är något speciellt med festivaler, och det gör verkligen till sommaren.
  Tufft att bo så långt bort från föräldrarna, vi bor bara 13 mil ifrån våra men det blir ändå ett projekt varje gång man ska åka dit.

 • Netti Starby

  Det låter verkligen som en rolig festival och vad tråkigt att du missar den igen denna sommar. Oskarshamn ser ut som en mysig stad och dit skulle jag vilja åka någongång i framtiden. Kramis ❤

 • fighterwomen09

  Desamma för mig. Jag har min familj 20 mil bort. I för sig hälften av vad du har till din familj. Men man gör val i livet. Å för min del gjorde jag valet att satsa på kärleken. Å det ångrar jag inte.
  Jag har fått bättre relation mellan mina syskon nu när vi inte bor i samma stad. När vi väl pratar. Så pratar vi 😊.

  Ja, det är saker man missar i sin stad som man skulle vilja vara på. Men det är mycket man vill.
  Festivaler är roligt.
  Men min familj tror jag är avundsjuka på visa saker som händer här i Västerås som jag bor i, så.

  Både väst & ostkusten är fina på sommaren.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Ja allt har sin charm så är det ju. Jag tycker vår stad är tråkig på sommaren då det endast finns insjöar osv. Det är helt annat på kusten när man kommer till riktiga sandstränder. Sedan vänder man på det på vintern är det utan tvekan bättre här, det är fina vintrar här och den där kylan och vintern man vill ha. Vår och höst är ju detsamma skulle jag vilja säga. Ja jag flyttade ju också hit för kärleken och såklart ångrar man inte det,

 • corkystyle

  Jag har heller inte kunnat åka och gratta min mamma på mors dag. Kul med en festival. Jag har alltid velat se Molly Sanden live. Hoppas ni kan åka ner till Oskarshamn i sommar. Jag själv ska upp till mamma och vara där i en vecka är det tänkt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *