Mirre

Att skapa en tillvaro på sitt sätt

Hej

Idag när klockan ringde halv sju för att få fart på Bellis och få henne klar till att ta bussen till skolan gå visade temperaturen hela minus tjugo grader. Det är ju väldigt kallt och man tänker då också medvetet hur man ska låta Bellis klä sig under vinterkläderna. Idag fick hon ha vinterbyxor som är ett extra innefoder i för inomhusbruk. Dem är toppenbra och hon tycker dem är jättemjuka och sköna. Samt en varm tröja så det värmer gott även när hon är inne i klassrummet.

Man får vara glad de dagar som man får vara med och styra lite i klädvalet. Jag har sett att flera av Bellis tjejkompisar i klassen går mycket med håliga jeans och midjetröjor. Det har inte Bellis börjat intressera sig för ännu. Jag är glad för det så länge det håller. Det kan såklart vara lite sött på sommaren att de klär sig så, men inte på vintern

Tänkte fokusera på temat HEMMA som är dagens tema i decemberutmaningen – HÄNG MED !

Uppskatta kvalitén när du kan det!

När man är sjukskriven och bör gå på behandlingar som jag gör både KBT och kroppsbehandlingar för nacke, skulderblad och rygg så uppskattar man det man har på ett sätt. Man uppskattar att man får behandling och att man känner och ser resultat. Då uppskattar man också att komma tillbaks hem igen och landa i allting. Vissa dagar är man såklart ledsen mer stressad och ångestladdad eftersom jag trots allt är sjukskriven för delvis utmattningssyndrom. Fast vissa dagar då behandlingen tagit precis rätt den gången och man känner att det är lättare i kroppen då man går hem från kliniken så är det med glada steg man går hemåt igen och man har en lättsammare energi i kroppen och känslan.

De dagarna försöker jag njuta och se till det positiva i framstegen och inte mest se till det som tar mer tid att återhämta mig ifrån.

Uppskatta den tiden man är tillsammans

Jag uppskattar de dagarna BQ jobbar hemifrån i veckan och vi är tillsammans här hemma. Det är ju trots allt något som inte är som det brukar då jag också skulle jobbat om jag inte var sjukskriven. Då får man också uppskatta och göra något bra av det tillsammans. Även om jag har en dag då jag är deppig och orolig den dagen han jobbar hemifrån så är ju trots allt han där och bara finns och syns för mig att få titta på även om han inte har tiden att umgås eftersom han jobbar. Vi brukar dock skapa tid tillsammans genom att äta frukost och lunchen i hop. Samt vi brukar ta en promenad med Bella på lunchen tillsammans.

Bella är ju också mitt lyckopiller för jag känner ju smärtmässigt att jag kan börja gå längre promenader med henne och vi tränar och leker tillsammans. Idag var vi ut och gick i – 15 grader och tränade i hop. Vi var ut och gick ganska så rask promenad i en timma och solen sken hela tiden. Mitt hår som stack fram frös till typ is och det knastra om det då man rörde vi det. Jag tränade också kontakt och att hon fick sitt stanna kvar längre bit bort. Dels för att hålla upp hennes värme, men även för att träna såklart.

➤ Vad uppskattar du med ditt HEMMA och vad är det för dig?

Kika in hos Christels Decemberutmaning – Dagens tema HEMMA

#decemberutmaning23xxx

 Stressad eller Utbränd – Skillnad?

√ Mer om Mirres Utmattningssyndrom

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

7

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

6 Comments

 • Popprinsessan

  Vilken fin tolkning du gjorde av ”hemma” <3 Kul att läsa så många olika.
  Varje gång du skriver om Bella så tänker jag – wow – vilken win win för er alla! Så mycket mer kvalitetstid i form av promenader, träning och mys hon måste ha fått och det är ju genuin kärlek att umgås med en hund!

 • fighterwomen85

  Det är bra att Bellis än så länge accepterar att ha på sig kläder efter väder. Å inte kläder efter mode. Jag är ledsen. Men det kommer komma 🙂.
  Man uppskattar det lilla i vardagen när man går hemma. Antingen sjukskriven eller arbetslös.
  Trevligt att vara ute med Bellis 🐶.

  Jag älskar mitt hem. Mycket bra planlösning & enplans. Jag kan vara mig själv i mitt hem. Känner mig trygg & avslappnad. Kan tanka på med energi.
  Det är viktigt i ett hem tycker jag. Att jag kan ladda på med energi, känner mig trygg & kan va mig själv.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Jo det kommer ju komma och inte alltid jag får bestämma heller. Men gillar att hon har egen smak och tycker till också. Ja man uppskattar sin vardag och jag älskar också vårt hem det är så viktigt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *