Viktväktarna

Pepparkaka – Viktväktarna

Viktväktarnas Pepparkakor

Julens kaka det är väl pepparkaka och det är ju också något som är extra mysigt att göra tillsammans med sina barn eller med varandra på något vis. Det är mysigt att forma sina egna former. Det finns nästan ingenting som luktar så gott heller som pepparkakor gör när man gräddar dem i ugnen.


99 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 2

/ SMAKLIG PEPPARKAKA

Ingredienser

 • Ägg 1 st
 • Socker ⅔ dl
 • Kanel 1 msk
 • Sirap 1½ dl, ljus
 • Bikarbonat 3 tsk
 • Kryddnejlika 3 tsk, malen
 • Ingefära 1 msk, malen
 • Vetemjöl 10 dl, 8-10 dl
 • Margarin flytande 80% 150 g

Gör så här

Smält margarinet i en kastrull, blanda ner sirap, socker, kryddorna och låt det koka upp. Häll upp 8 dl mjöl och 1 ägg i bunke.

● ●

Häll margarinblandningen över och arbeta samman till en slät och fin deg. Tillsätt ev mer mjöl. Stjälp upp den varma degen på bakbordet, kavla och tryck ut figurer. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i ugn 200-225° ca 5-8 minuter.

√ Receptkälla Pepparkakor – Viktväktarna

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

9

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

17 Comments

 • Hannas krypin

  Det hör verkligen till julen att baka pepparkakor. Jag tycker att det är så mysigt att få göra det tillsammans med barnen. I år ville Ida lägga smält choklad emellan. Låter kanske lite konstigt men det var väldigt gott.

 • corkystyle

  Pepparkakor hör till julen. Därmeot brukar jag inte baka det själv. Kan tänka mig att det är något man gör om man har barn. Ingen jul utan pepparkakor enligt mig.

 • Lillemor Gronblad

  Åh, vad roligt att baka egna pepparkakor, jag har aldrig gjort en egen pepparkaksdeg, kanske jag ska satsa på detta recept. Hur mycket motsvarar 2 points i kalorier per kaka, har du någon information om det? Behöver ju hålla nere lite på kcal inför en operation men en pepparkaka vill jag ju ha till Lucia.
  ♥♥

  • sweetwordsbymirre

   All mat och det du äter har ett Pointsvärde så att du snabbt kan bedöma ett livsmedel. Samt när du äter enligt viktväktarna får man ett viss antal points beroende på efter vad du väger för att du ska äta det du behöver och samtidigt gå ner i vikt till det du vill väga. Hur du sedan läger upp din dag med points är ditt val men det ska fördelas över hela dagen på 24 h. 2 points på en pepparkaka är ju mer än 2 points på en middag är ju lätt uträknat själv eftersom att det innehåller mer socker i en pepparkaka än vad en middag på 2 points skulle göra. Trots att det är samma points, men det blir ju dyrbarare points om du äter en kaka. Du kanske ex har 25 points du ska äta varje dag och då fördelar du ut det över det du äter på en dag. Det finns också 0 points mat som klassas som OK att äta utöver eller som utfyllnad om du är hungrig och har ätit dina points. Så äter du något lite utöver en dag som skulle ge dig mer points än du ska äta då får du kolla på 0 points listan så du håller dig till dina points och inte överskrider dem.

   Svårt att förklara, det står mycket bättre på viktväktarnas sida, eller någon mer veteran i ämnet som kan förklara bättre än jag gör. Skulle du ex festa till det med en chokladkaka en kväll för du är sugen och den ger 25 points då har du ju ätit hela din dagsrason. Sedan kan man ju omvandla till vad det är vad man äter. Där tänker jag personligen också mer i kalorier en chokladkaka på ex då 25 points ger dig ju mer onyttiga produkter i kroppen än vad din sammanlagda points för dagen ska ge med det du annars skulle äta. Så med det sagt så menar jag att 0 points är ibland missvisande, man får tänka lite kalorier också då man vet att man äter det som är lite ”onyttigt” också. Jag har gjort så och har också med detta sätt att tänka gått ner 14 kg och har nu i 1½ års tid hållit vikten.

   Sedan måste du ju vara inloggad och registrerad på viktväktarna för att få reda på dina dagliga points och där du också skriver din vikt samt din målvikt. Samt där inne registrerar du det du äter och ser att du håller dig inom dina points. Du kan också söka på dina livsmedel du tänkt äta för att se vad de motsvarar för points per portion eller så. Att veta allt detta utan att först få kunskapen inne på viktväktarnas app det är svårt. Dessutom smart att söka på livsmedel då man är och handlar för att på det sättet också ha lite mer koll

   Lycka till

  • sweetwordsbymirre

   Ja gott med pepparkaka =D. jag kan inte kommentera hos dig, verkar vara ett återkommande problem på blogg.se bloggar. Men om ni ändrar till mobilvariant på era bloggar så kan man i alla fall kommentera på mobilen =D

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *