Mina Tankar

Att skapa sig sin egna trygga miljö

Kära Bloggvänner

Nu är det endast en månad kvar tills jag går på semester om man räknar från måndag. Till hösten kommer jag få en ny slags tjänst. Jag ska därför träffa chefen och prata mer angående det på måndag då jag är på plats. Det här har jag delvis själv valt tillsammans med stöttning av fysioterapeut och min chef. Jag själv känner att jag kan inte vara fullt så flexibel jag måste med så små barn. Tiden får visa om det är tillfälligt och jag skiftar tillbaka. Eller om jag stannar kvar på den tjänst jag kommer placeras på.

Skapa en egen verksamhet

Det är i alla fall så det är sagt nu om det inte ändrat sig sedan hon pratade med mig förra veckan. Därför ska jag ha tid med chefen på måndag så kommer vi att prata vidare mer ingånde om det. Jag kommer vara på två avdelningar och ha en ”egen” jobbsyssla, men jag är med i barngruppen och pedagogiska verksamheten ändå. Jag kan dock välja att vara inne eller ute med vissa om jag vill det. Det för att skapa mig lugnare miljöer samtidigt som jag avlastar de andra genom att ta några barn från gruppen så de exempelvis får mindre med sig ut om jag väljer att stanna inne med fyra säger vi.

Ansvaret ligger på mig att få lugn miljö

Jag kan då välja att ha pysselstund, pedagogisk stund eller lekstund med några inne. Eller för den delen tvärtom att jag går ut med några som kanske inte har ro i kroppen att vara med på något inne kan jag säga att jag tar med mig dem ut på gården. Då får ju dem liksom jag komma ifrån allt för stunden. Vi får se om det fungerar i praktiken sedan då också. Det kommer alltid vara personal sjuka så kanske jag måste stötta upp och vara med i allt ändå.

Fast det här är ju när jag är åter på full tid igen. Efter semestern skulle jag tro att jag kommer åter till 50 procent och då kommer jag nog vara på en avdelning till start. Det är sagt så att jag ska vara ena halvan på förmiddagen på ena och andra på eftermiddagen. Min nya tjänst finns egentligen inte utan den har skapats som en ny för att underlätta i dessa lägen jag säger.

Detta är ju ett sätt att testa vad som går

Såklart ska jag inte pressa mig att leta och hitta alla lugna stunder. Fast om jag tänker till så kan jag skapa lugnare dagar och inte vara i gröten i allt hela tiden. Det var ju därför jag ville vara på lilla gruppen för att jag skulle få komma ifrån när de sover etc. Det är ju nästan samma situation nu också om man tänker till. Jag kan ta en mindre grupp och då få chans att pusta ut. Det är ett stressigt yrke förskola och det är slitsamt. Det tror man kanske inte om man inte har erfarenheten av det. Detta är min chans för att se om jag tycker att det går att vara kvar på förskola. Eller om jag helt enkelt får söka annat om nacken inte håller.

Jag kommer allstå byta från lilla gruppen (1-2 år) till mellangruppen (3 till 4 år). Den stora (5 -åringar) gruppen fanns tyvärr inte någon ledig plats på. Fast min chef säger att den tjänst hon skapat för mig är den bästa och kommer passa mig perfekt.

√ Mer från  sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

2

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

8 Comments

 • Annika

  Skönt att du har en chef som lyssnar på dig, läkare mm. Och försöker se till att du kan jobba med det som funkar för din kropp just nu.
  ❤️

 • Madde

  Jag som ändå funderar på att söka mig till förskola. Vet att det finns många med diagnoser och då jag jobbat i så många år inom LSS har jag en annan pedagogik med mig. Tror jag skulle kunna göra nytta. Tror att många olika kompetenser behövs.

 • Ninnie

  Så bra att du får en anpassad arbetsmiljö! Du verkar ha en toppenchef som verkligen bryr sig och ger dig möjlighet att jobba efter dina behov! Hoppas verkligen att det kommer att funka för dig. Så bra för barnen också, att få lite lugna miljöer och färre barn omkring sig.
  Jag jobbar ju också på förskola, som förskollärare sen många år tillbaka. Jag har ännu inte lyckats komma tillbaka till jobbet (varit sjukskriven i ca 2 år pga utmattning) Min chef och den personalspecialist jag ahft kontakt med under tiden säger bara att det inte g å r att anpassa arbetsmiljön – det är vad det är att jobba i förskolan. Mycket ljud, mycket barn o vuxna, många relationer, snabba beslut, stort ansvar, ha många bollar i luften samtidigt…allt det där som jag inte klarar pga utmattning oc hjärntrötthet. Så jag blev verklien glad att läsa att du har som en chef som verkar förstå, har tänkt till och vill hjälpa dig för att du ska klara av ditt arbete. Toppen!
  Kram från Ninnie ❤️

  • sweetwordsbymirre

   Ja det känns som det är det vi får testa som sista grej om det kan gå, annars är det ju som du säger att det kanske inte går för ens utmattning och hur man blivit efter den så att säga. Det är ju skillnad sedan då det blir höst, vinter och man är inne mera samt när alla är på plats igen. Hoppas att du ska finna ett jobb som passar sig. Samt tack för dina rader till mig, kramar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *