Bellis,  Min Vardag

Där kom ytterligare mer vinter

Härlig dag det varit idag, strålande sol och vinter. Jag gick en promenad på förmiddagen och njöt av vädret. Fast det gick inte så bra med mina nya solglasögon. Det känns som jag växer uppåt och blir längre, som att gå med höga styltor. Jag bad BQ också testa och han kände samma. Hans uttryck lät roligt – Jisses känns ju som jag blev två meter lång. Han kan ha glasögonen också, så jag skoja och sa att han kan ha dem i bilen. – Det går ju inte då kommer jag ju vara utanför bilen. Ja, jag vet att man inte ska använda varandras glasögon.

Jag blir yr och illamående av dem också. Därför ska jag ska ringa Synsam på måndag om det kan vara övergående eller om det helt enkelt är något fel på styrkan. Jag har ju redan problem med nacken med stelhet och svindel så tänker inte få ytterligare mer åkommor som jag inte behöver. Då väntar jag med glasögonen i så fall och tar fram dem igen då jag inte är sjukskriven för nacken längre.

Jag är lik mamman i The Swedish Family på denna bilden

Fastna med fingret och illvrål

Bellis har varit hemma från skolan torsdag och fredag för hon haft feber. Idag satte jag lite skärmförbud mitt på dagen då jag tyckte det varit lite för mycket sådant som det blir då man är sjuk. Svårt att aktivera varandra då. Hon tog in snowracern på sitt rum och lekte någon lek med sina gosedjur och den. Det var fredlig lek med att gosedjuren satt på snowracern så jag lät det få vara en lek. Efter ett tag kom ett illvårl utan dess like och Bellis ropade på oss. Hon hade lyckats fastna snett med fingret snett in under ratten på snowracern och hon försökte få loss fingret. BQ som är lugn satt sig bredvid medans Bellis skrek och grät att det gjorde ont. Han fick faktiskt inte loss fingret och nu hann ju tankar fara runt i huvudet att fingret skulle brytas av.

När mammakrafterna tar över

Det gick inte få loss fingret och Bellis skrek ju och var rädd, man såg ju också att hon vred så det hamnade ännu mer snett och fel. Jag ställde mig då över Bellis och tog tag ett stadigt grep om ratten på snowracen. Jag lyckades då slita ratten uppåt så det vart en glipa och då kunde vi få loss fingret. Hon var då helt slut och ville komma till pappas eller mammas famn.

Vi kontrollera fingret som höll och det är inget skadat mer än lite svullet och ömt. Hur det gick med min nacke det brydde jag mig inte om då. Det är nog inte så bra det jag gjorde, men vad gör man inte?! Det kommer visa sig i morgon skulle jag tro om min nacke tog skada av det. Hon var skärrad en bra stund efteråt, men när hon mitt i ett gråt säger att hon vill ha Sibyllahamburgare och godis. Ja då insåg man att det värsta onda börjat lägga sig.

Nu på kvällen mår hon bra igen och fingret ser ut som vanligt igen. Såklart är det väl lite ömt men inget som är mer än som ett blåmärke. Hade det varit på annat vis hade vi såklart åkt till sjukhuset. Det är dock bedrövligt. Det ska ju inte på några som helst omständigheter gå att ett barn fastnar så illa under ratten. Den där snowracen kommer nu åka på tippen nästa gång vi ska dit för den kommer vi ALDRIG mer använda.

Mer användbara länktips

 Mer Från Mirre – Sweetwords

✽ Youtuber familjen – The Swedish Family

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

10

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

21 Comments

 • Mamma C

  Är det progresiva glasögon du köpt nu? I så fall kan man få lite konstiga känslor innan ögonen blir vana. Vet att min gubbe kände sig jätte yr när han fick sina första progresiva glasögon. Och han kände som han trampade i luften när han gick.
  Så skönt att det gick bra med Bellis finger till slut. Och att svullnaden lade sig.
  Ha en bra söndag.
  Carin

 • Sandra

  Men jisses så leskigt med snowracern. Vilken tur att du fick loss fingret och att det bara blev svullet efteråt. Att man kunde fastna så pass viste jag inte om.

  Lite lång känsla vet jag att man kan få utav nya glasögon. Men illa mående va något nytt. Du gör rätt i som ringde dem och kollar. Kan ju va fel styrka som du säger.
  Hoppas det löser sig.

  Ha en fin söndag!!!

 • Stegsamlaren

  Men hu, Stackars henne, det gör ju så ont att fastna med fingret sådär, tur att ni fick loss henne, verkligen läskigt, på vår sitter en skruvmutter under ratten så att man kan lossa den snabbt utan problem men man vill ju verkligen inte att sådant ska hända ändå, tur att det inte blev någon allvarlig skada och hoppas din nacke klarade sig också..

 • Madde

  Ja hon blev nog rädd då hon fastnade, och även ni. Har ju lyckats fastna ett par gånger och fattar inte hur, och den där paniken innan man är loss. Tur det gick bra i alla fall även om det gör grymt ont.

 • fighterwomen09

  Drygt med glasögonen. Att det inte är bra med dem. Utan att du måste ta tag i det. Inget går hela vägen bra känns det som ibland.
  Hoppas att det går bra med glasögonen 🙏🏻.

  Aj! Stackars Bellis 🙁. Så skönt att det gick bra till slut. Det ska vara kvinnors list & kraft 👊💪😊. Så skönt att inget hände med fingret. Utan att fingret såg bra ut efter några timmar 😊.
  Okej.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • corkystyle

  Det måste nästan vara något fel på solglasögonen för så ska det inte kännas. Tur att det gick bra med fingret. Förstår att hon fick panik och blev rädd. Sådant där ska inte kunna hända. Jag tror alla hade sagt att den ska på tippen nästa gång man är där. För man kan inte chansa för det kan hända igen om det hänt en gång.

 • Petra

  Tur det ändå gick bra för lilla Bellis ❤️stackaren
  Angående glasögonen så hade jag super problem i början med mina jag höll på bli galen 😜 men gick tillbaks och de fick mäta rätt på glasen och beställde nya glas ,ha du progressiva? Kram

  • sweetwordsbymirre

   Nej jag har inte progressiva, utan enkeslipade. Pratade med dem i går och de sa det kan vara så i början för det är solglasögon också med tonat glas. Att det då kan rikta ögat lite ”fel” men det skulle korrigeras inom en 2-3 veckor. Hade det inte ändrats så skulle jag komma åter

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *