Bloggutmaning

Decemberutmaning 1 – Förväntan

Hej

Jag tänkte joina Christels trevliga decemberutmaning hon har på sin blogg. Idag den FÖRSTA DECEMBER är FÖRVÄNTAN det första teamat i bloggutmaningen. Jag hör till dem som älskar, verkligen älskar december och allt som hör julen till. Detta år är ju lite speciellt eftersom att jag mestadels är hemma nu på grund av sjukskrivnigen. Det tänker jag därför göra något bra av och njuta av denna december som jag alltid gör. Som barn hade man ju alltid nedräkning och förväntningar på julen och jag tycker nog att det sitter i som vuxen också.

Förväntningar på julklappar

Kanske inte förväntningar (jo såklart man har det med) på julklappar jag ska få utan dem jag ska köpa och planera. Jag tycker att det är superkul att tänka på och se reaktioner sedan. Det är också så mysigt att slå in paket och göra dem extra fina. Det är också dags att börja planera och köpa dem nu för det är inte speciellt långt till julafton. Jag har själv gett hintar om vad jag önskar mig i julklapp av BQ och i år önskar jag mig typiskt klassiska saker. Jag önskar mig ett bh-set och en ny parfym. Mina bh har börjat bli lite vissna. Jag vill ha ett snyggt sexigt set att ha på mig.

Vem vill inte börja klä julgranen då? Det är alltid ett av julens höjdpunkter att klä sin gran. Det förfinar hemmet som en extra julkänsla och det är jättejobbigt att behöva ta ner den sedan också. Bellis säger ganska tydligt NEJ när vi ska ta ner den. Vi har den kvar till tjogondedag Knut.

Förväntan på härliga vinterdagar

Det jag också förväntar mig med december är att det ska vara härliga vinterdagar. Finns väl inget mysigare i december månad med soliga vackra dagar. Då man kan ta picknick ute, åka pulka eller skidor. Bellis är duktig på att åka skridskor och jag inser att vi måste köpa nya i år. Kalla vinterdagar då det är perfekt ljus ute så är det ofta kameran kommer fram och det är en stor förväntan jag har.

➤ Vad har ni för förväntningar på december?

√ Mer om sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

10

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

20 Comments

 • corkystyle

  Ja förväntan var stor när man var liten. Jag själv tyckte julen var mer speciell när man var liten. Ja underkläder blir till slut vissna så man behöver köpa nya. Jag köpte nya underkläder på black friday men har ännu inte fått hem dem. Men hoppas jag kan hämta paketet i veckan.

 • Madde

  Vad kul att du också hoppade på utmaningen. Tror de flesta har förväntningar under december. Vi bygger upp något inför både julen och det kommande året.

 • Hannas krypin

  Vilken trevlig bloggutmaning. Ska nog kika in jag med. Jag har definitivt sänkt kraven och förväntningarna på jul. Det viktigaste är att få vara med min familj och äta gott tillsammans. Något jag däremot skulle vilja göra är att slå in paketen fint. Samtidigt känns det så ovärt, haha. Paketen ska ju ändå rivas upp.

  • sweetwordsbymirre

   Ja man har ju andra förväntningar som vuxen och det hör ju till att man hoppas på att få må bra och att man ses som sig bör. Samtidigt som ekonomi osv ska hålla detta år också. Familjen är viktigast håller med.

 • Mamma C

  Jag tycker att förväntningarna inför julen var mer när man var liten.
  Men visst gillar jag julen och få vara med hela vpr flock. Men tyvärr så blir det inte så i år för vi åker inte hem till Sverige.
  Carin

 • Ninnie

  Ja, december är ju en månad full av förväntan.
  Jag måste erkänna att jag inte är så glad i julen. Men jo, såklart är det mysigt med alla ljus och stjärnor, och roligt att köpa och slå in julklappar till de små. Det känns dock ofta som att det blir lite för mycket – julen är till en del förknippat med stress för mig…

  När man var barn var det ju annorlunda – hela december var som en skimrande magisk tid med så mycket förväntan och mys!

 • Ajli

  Till skillnad från dig är jag inte så förtjust i december eller julen. Förra året firade jag inte ens jul utan jag och Erik stannade hemma och såg på film istället för att besöka våra familjer. Men när jag firar med familjen så brukar vi äta sushi, haha, så vi är inte jättejuliga oavsett. Jag ser fram emot jullovet mest, jag förväntar mig att jag ska bli tjock av all lathet och god mat jag ska äta under jullovet. Det känns supertrevligt 🙂

 • figterwomen85

  Det är stor skillnad på förväntan nu mot när jag var barn. Det kan jag säga. Förväntan som barn var stor. Mamma pynta. Vi barn fick pynta i våra rum. Varje dag kom jag hem från skolan & öppna choklad kalender. Jag längta till julafton 🎄🎅🎁🌟❄️

  Idag i vuxen ålder så är förväntningarna helt andra. Det är en mysig & rolig tid. Med julbord, julshow, pynta. Planera, mysa & shoppa. känna kinderna att dem blir röda efter varit ute i underbart vinterväder & gått eller varit på isen. Väntan till ledighet & julafton, juldagen & annandagen.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Ja nog är det andra förväntningar nu då man är vuxen och man är så medveten om vad allting kostar också. Det vet man ju inte som barn, jo man kan ju få höra summan, men det förstår man ju inte vad det innebär med mammas och pappas och andras löner och inkomst som betalar för allt med julen. jag uppskattar ju lugnet jag också och musiken, tillfällen att ses osv.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *