Bloggutmaning

Pulkabacken – Decemberutmaning 2

Hej hopp i pulkabacken!

Idag har det varit och är fint vinterväder och Bellis, Bella och jag bestämde oss för att ta en promenad och ta oss till lekparken nära oss som har en bra variant på pulkabacke. BQ i sin tur har samlat i hop skräp och återvinning som han varit till tippen med. Hann fick undan en hel del, så skönt. Man får börja julstäda lite då och då mellan varven. Fastän vi är inte dem som har något som heter ”julstäda” egentligen utan vi håller efter hela tiden.

Häng med oss utför i backen

En fryslort och inte tillräckligt fort

Bella är verkligen en frusen vovve och stå still kan man inte göra för då börjar man frysa och pipa direkt. Hon har också det varmaste täcket man kan ha från designen Canelana som jag skrev om i ett annat blogginlägg ni kan läsa om här Canelanas ulltäcke – Bra på många sätt. Det är ull i som är extra värmeisolerande och skönt för vovven. Hon fryser om sina ben och tassar, men det är ju inte så mycket att göra åt, dem måste hon ju ha fria. Fast man känner då man tar av henne täcket att hon är varm och go på ryggen.

Bellis var nöjd och belåten och tyckte att det var roligt i backen och tjo och tjim typ. Sedan kom det fler barn och de hade pulka och tefat med sig och de går ju lite fortare. Då var det lite missnöje att hennes bob inte gick lika fort trots att hon var jättenöjd innan. När det är lite missnöje och kyla så får man också värma sig. Vovven får man värva med att springa runt och gå runt med vid backen. Samt dottern får man värma med god varm dryck och någon muffins eller kaka det är alltid uppskattat. Nästa gång får vi kanske ta madrassen eller vårt tefat med oss det brukar kunna gå lite fortare.

Decemberutmaning dag 2

Idag den ANDRA DECEMBER är KALENDER dagens tema som decemberutmaningen har som kategori.

/ Se utmaningen hos Christel

Jag personligen har inte någon egen kalender trots att jag hade bestämt mig för att köpa mig en te-kalender eller lakrits-kalender i år. Det blev inte så, man får spara in på det man kan då man är sjukskriven. Jag lockas dock alltid av att köpa mig en sminkkalender från CAIA, Rituals m,m. Det skulle ändå inte gynna mig för jag är känslig mot produkter och skulle säkert inte kunna använda hälften av deras produkter ens. Bellis däremot hon har fått välja sin adventskalender själv och hon ville ha den här godiskalendern från Willys. Förra året köpte jag en adventskalender till henne som innehöll olika pop-it figurer i varje lucka. I år var jag ute för sent så godiskalender fick det bli.

➤ Vad har ni för adventskalender i år och varför valde ni just den?!

Min Decemberutmaning

Mer från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

5

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

5 Comments

 • Madde

  Mysigt med en dag i pulkabacken. Längesen, men har ju inga små barn och knappt någon snö här. För tre år sen var vi i och för sig ute och åkte en del. Som alltid köper vi för många kalendrar 🙂 Nu har vi precis testat whisky

 • Sandra

  Nej ingen kalender till mig i år heller. Ekonomin måste gå runt för annat känns det som.

  Barnen har iaf chokla kalendrar från Maxi och hemmagjorda från mormor och morfar med blandade ting i sig.

  Härligt med en stund i pulka backen. Det är ju så kul att se barens glädje när de åker gång på gång och man riktigt ser hur det pirrar i magen på dem när de swishar förbi. Men jag håller med om att man blir kall när man står och tittar på. Värme påsar är bra. Men det funkar ju tyvärr inte med husdjuren.

  Ha en jätte fin kväll!!!

 • Popprinsessan

  Håller med om sminkkalendrar – blir ibland lockad men använder inte hälften av prylarna.
  Köpte 25 chokladpraliner och la i en glasburk – det är min kalender i år 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *