Viktväktarna

Julknäcke – Viktväktarna

Jag anser att man ska tänka nyttigare och såklart även under julen. Här tipsar jag om viktväktarnas tänk på knäck och där väljer man att inte göra dem lika feta och söta.

60 portioner = Hela receptet
Points™ per portion 2

Ingredienser

  • Matlagningsgrädde 15% 2 dl (går säkert ta mindre än 15%, testa)
  • Socker 2 dl
  • Sirap 2 dl
  • Apelsin ½ st, skal

Instruktioner

Blanda grädde, socker och sirap i en gryta. Koka kraftigt utan lock cirka 10-15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt 2 msk hackat apelsinskal. Gör ett kulprov genom att droppa lite knäcksmet i en skål med kallt vatten. När provet kan rullas till en kula är smeten färdig. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka och fyll sedan knäckformarna med smeten. Förvara knäcken svalt i en burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager. Apelsinskal kan inte jag ta då jag är allergisk, men går ju ta annat också om man så önskar, annat alternativ strö lite flingsalt över något korn.

 Receptkälla- Julknäcke viktväktarna

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

8

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *