Bellis,  Tipshörnan

Djur På Tur i vårvädret

Hej Kära Bloggvänner

Påsk och ledigt, skönt och med en extra dag. Mysigt med att ha oss tre samlade en dag extra. Det är också extra mysigt för BQ har varit bortrest mycket nu med jobbet på mässa och andra sammanhang. I veckan som var så fick de en natt på Steam Hotell så det går ju ingen nöd på honom direkt. Fast de jobbar hårt och mycket så han är ganska trött och sliten just nu. Han har ju dessutom haft väldigt ont i sin tand så tycker delvis att han förtjänat att få hotellnätter och hotellfrukost. Fast vi har saknat honom väldigt mycket och nu är det några veckor tills han måste åka iväg igen.

På tal om annat tänkte jag tipsa om ett spel som gör att man får ut kidsen, häng med!

Släpp loss djuren i djur på tur

Något annat som är avstressande och härligt det är ju att göra något extra när vi har tid och är lediga tillsammans. Här ser ni när vi idag var ut på en härlig promenad och spelade ett spel på mobilen som lockar till att komma ut i naturen. Det är ett spel där du samlar ihop djur i appen och spelet ➜ Djur På Tur på din telefon. Du får djur att samla in genom att fota av polarbröds logga. I vårt fall använder vi två telefoner och fotar en logga från Google i den telefon man inte spelar med. Annars får man ta med sig en logga från en påse hemifrån.

Syftet är sedan att du ska ge dig ut på promenad för att släppa ut djuren igen från spelet i den miljön det förväntas och som det står som tips att djuren vill vara vid. Ett toppenbra sätt att också lära sig mer om djur och natur. Dessutom är det ju också väldigt roligt att göra tillsammans och man får ut barnen också.

Perfekt nu vid påsklovet

Bästa tiden på året att spela djur på tur är ju den här tiden på året. På sommaren är det ju mer grönt överallt och alla djur vill ju inte i sådana ytor. Samt på vintern är det ju svårt, då får man hitta på annat. Idag lyckades vi släppa ut många djur och dem som vi släppte ut idag var hare, räv, rådjur, skogssnigel, ekorre, skogsmyra, bäver, mullvad, sork mfl. Det har hänt att det varit gånger som de inte vill släppas ut just för det att de inte godkänner markytan eller skogsytan man visar. Charmigt var att när Bellis testade släppa ut bävern mot barken där en riktig bäver gnagit av så funkade det i spelet också. Med det sagt är det ju verklighetstroget.

Du laddar hem spelet i googleplay på telefonen och det är gratis!

√ Mer från Bellis sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

13

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

14 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *