Bella

En dam med klass – Kräsen

Hej

Bella är en glad och allert vovve som också tycker att allting är gott. Hon har t.o.m tiggt te av mig. Jag är en hundmänniska som inte gillar tiggande hundar. Så klart gillar jag hunden, men jag gillar inte tiggandet. Det har också ökat med tiggandet och det har jag märkt beror på att Bellis ger henne lite för mycket hundgodis när hon tränar och leker med henne. Jag klandrar inte Bellis för det, för hon är superduktig med henne då hon tränar henne. Det är ett stort hundintresse som väcks hos henne och det gillar jag.

Det kan och har i det här fallet gett bakslag.

Hundgodis ska ges med måtta

Hundar är smarta individer och har de förstått att det finns godare saker att äta än sitt eget hundfoder så kan de då också välja att rata sin egen mat. Bellis hade med sig kompis hem igår efter skolan och de ville träna och testa lite trick och lydnad med Bella. Jag sa väl ja till det men sa bestämt att det får inte ge för mycket godis. Bellis brukar vara noga med det, så tror inte att de gav för mycket. Bella har väl fått slicka våra tallrikar och smaka en brödbit etc. Jag är van vid labrador som har helt andra egenskaper än drever. Därför har jag fått lära mig tänka i andra sätt med den här lilla damen.

En hund som är kräsen kring mat måste man också vara mer medventen om hur man gör kring att sticka till eller ge annat att äta. Har man själv ätit mat innan och hunden fått slicka tallriken efter så är det ju inte särskillt spännande för hunden att äta sina torra foderkulor efter det sedan.

Låt inte maten stå framme – Ta det med ro

Rör sig hunden som vanligt och hunden dricker som vanligt så kan man avvakta och se det som att hunden helt enkelt matvägrar sin mat. En hund klarar sig att vara utan mat i 2-3 dagar utan att det är något ”farligt” så att säga. Som hundägare ska man alltid ändå vara uppmärksam på avvikande beteende och ha koll så ingenting är fel. Förr eller senare kommer hunden inse att den får inte äta av annan mat och då äter den av sitt eget foder eftersom hunden faktiskt är hungrig.

Ställ fram skålen vanlig tid som hunden ska ha för att fasthålla rutiner. Vill hunden inte äta så tar man undan skålen efter 30 min och tar fram den igen vid nästa tillfälle som hunden ska äta. Låter man skålen stå framme så skapar man snabbt en kräsen hund. Hunden kommer fortsatt matvägra för att den inväntar godare mat som kan tänkas dimpa ner. Vi skapar ju hunden som sällskapshund. Det jag menar är att hundens vanliga förhållande har inte vanlig tillgång till mat. Deras instikt är ju att jaga sin föda. Fri tillgång till föda är därför inte normalt för hunden och heller inget som är bra.

Man lär sig mycket av att vara tillsammans och vi är olika individer allihoppa oavsett människa eller hund.

 Fakta om rasen Drever

√ Mer om sweetwordsbymirre – Bella

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

11

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

6 Comments

 • Sandra

  Att ge rätt mängd av godis till djur är svårt när man är barn. När jag va liten så förstod jag inte varför man bara fick ge kompisen hund en hundgodis. Jag tyckte det va snålt då han (hunden) va så duktig med sina trix. Men med åldern så lärde jag mig att att det hade med hundens hälsa att göra. Att för mycket godis gjorde skada istället för nytta. Bellis har tur som har dig med stort hundintresse och kunnande. Hon kommer att bli full lärd om hundar innan hon är 13 ska du se 😊

  Jag gillar inte heller när hundar tigger. Speciellt när den inte är helt tränande heller så när man säger åt hunden att gå ifrån så står de bara där med stora hundögon och ser så där gulliga ut. Då tycker jag att det är lite extra jobbigt.

  Ha en fin kväll!!!

  • sweetwordsbymirre

   Ja det väcker ju såklart ett intresse hos dem när man som vuxen visar tydlighet och regler hur man sköter hunden och vad man ska förpassa sig efter =D. Näee tiggande hundar är ingen hit, det blir bara stressande

 • Popprinsessan

  Vår hund äter alltid upp maten direkt när hon får den. Det tar någon minut så är hon klar 🙂 Däremot har hon börjat skapa sig lite egna rutiner – hon visar mig (bara mig!) väldigt tydligt när hon tycker att det är dags för godis eller ben! Och det är verkligen inte lätt att stå emot henne! Men jag låter henne aldrig få då, men kanske ett par minuter senare – är jag bestämt det. Hon får ju inte tro att det är hon som bestämmer, ha ha!

 • Alice

  Oj, vad intressant att läsa! Jag är inte uppväxt med hund och har inte heller haft så många vänner eller släktingar med hund så det var kul med ett lite ingående inlägg om detta, som såklart låter hur logiskt som helst! ^^

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *