Våra resor

Erik Larsgården – Drömstället!

Kära Bloggvänner

Vi har då och då hintat om ett smultronställe utanför Avesta som heter Erik Larsgården som ligger idylliskt och fint i Södra Dalarna. Här möts man på vår och sommaren av cafébord med röd och vitrutiga dukar. Precis så där man kan tänka sig att ett sommarcafé ska se ut. Det är ju sådär modernt och gammeldags så man möts i mitten precis som man vill att det ska vara själv om man ex hade en sommarstuga vid vattnet. Jag har varit dit både vår, sommar, vinter och höst och det är lika trevligt då som nu på stundande sommaren. Sedan går det ju inte sticka under stolen med att det är speciellt på sommaren med uteserveringar.

Som om mormor eller farmor bakat

Vi åker alltid dit ett par gånger varje sommar för det är så avkopplande att vara där. Platser som Eriks Larsgården, det är ju sådana ställen man försöker leta rätt på för att luncha eller ta en fika på när man åker runt i landet på semestern. Därför ska man definitivt ha detta ställe i åtanke om man tänker åka uppåt här på semestern. Jag gillar också deras utbud på fika som de säljer. Det är verkligen som mormor/farmor skulle ha bakat till ett stort kalas. Är det inte så man vill känna då man går till ett café. Det är så jag känner i alla fall. På sommaren är det jättehärligt att sitta ute där och mysa mot vattnet. Det är ju såklart vackert med de rutiga dukarna och cafeborden. Hur idylliskt ser inte det ut, det lockar ju dit för det också.

De har ju öppet året om och det går ju att sitta inne också.

Ett drömställe att kika runt på

Cafét Eriks Larsgården har drivits i nu 10 år av far och son Krister och Fredrik. Grunden har alltid varit att ha gott och hembakat för att lockas att komma dit. Sedan har cafét levt vidare och är nu ett populärt ställe att besöka för lokala bor men även besökare som hört om stället. Numera finns även en handelsbod som säljer det som man kan lockas av. Där möts man av fin inredning, tyger, filtar, vackra kläder i linne och märkesporslin. Man kan även köpa godis, choklad och olika kaffe och tesmaker. Det är en sådan där drömbutik om du frågar mig som man bara villl gå kika och känna på allt.

FINNS FLER FOTOINLÄGG

√ Mer foto från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

5

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

14 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *