Bella,  Mirres Foto

Förmiddagens promenad är bäst

Bitande ute, men ack så härligt!

Idag är det bitande och kyligt ute, men så härligt ändå. Dock så fick jag titta bort för att inte stirra när jag mötte en kille som gick med t-shirt och shorts. Den tiden är väl i allsin dar förbi va?! Bella, ”vår” lilla Drever frös faktiskt idag, hon huttra när jag vädrade en stund från balkongen. Då kröp hon upp till mig och skulle lägga sig på mig Det vart en aningens trångt där i soffan ett tag då jag skulle kika på film.

➤ Har ni börjat med mössa, vantar och tjockare jacka?

När man mår som bäst på promenaden

Långpromenad på förmiddagar är bäst då är luften som allra härligast tycker jag. Nu när jag är sjukskriven kan jag ju passa på att utnyttja det också, för när Bellis kommer hem från skolan blir det genast mer att göra. Det menar jag inte på något negativt vis, trots att man framställer det så. Idag har vi pluggat på hennes första prov för mellanstadiet som hon har i morgon.

De har prov om Sverige och allt man behöver veta om städer, kommuner, berg, landskap, sjöar, kommuner m,m. Man får ju själv tänka till då man hjälper henne med läxor numera. Jag menar när vi tittar på smartare än en femteklassare på kanal 5 så är det ju hon som är vassast på det. Hon kunde svara på i stort sett alla frågor som hon skulle öva på inför provet. Jag blir så stolt över henne

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

7

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

16 Comments

 • Elisa

  Ja, kylan kan verkligen vara bitande nu. Jag har inte börjat med mössa eller vantar men det börjar bli dags, händerna fryser i alla fall nu efter ett tag ute.

  Vad stor Bellis blivit! Hoppas det går bra för henne på provet. Jag ser inte fram emot att börja hjälpa med läxorna, känns som att så mycket har ändrats gällande teknik och metoder sen jag själv gick i skolan. Ibland känner jag mig dock smart när jag då och då tittar på smartare än en femteklassare, hehe. 🙂

  • sweetwordsbymirre

   Tunnare mössa och vantar kör jag med, är lite kallt annars. Samt ja extremt vad fort det går, man hinner själv ej med. Ja men ellerhur, man känner sig extra stolt de ggr man kan svara i prog. För som du säger så är det upplagt på annat vis hur de lär ut nu än när vi gick i skolan ♡

 • Elin | Gett ut självbiografin Genomskinlig grå

  Finns alltid nån som klär sig konstigt i alla årstider hehe. Mössa mitt i sommarn, kortärmat på hösten vintern.
  Minns när jag va i Spanien. Va säkert 35+ nästan o såg folk i jeans o långärmat men dom kanske bodde där o är vana o tål mer än vi som inte bor där. Men såg så fruktansvärt varmt ut.

 • Elina

  Jag älskar också förmiddagsrundorna när man är ledig eller vabbar, de är underbara och ger så mycket energi.
  Vad duktig Bellis är! En annan kommer inte ihåg mycket av dem sakerna.

 • petra

  så fin bild, visst är det härligt att kunna ta en lång förmiddagspromenad med hund,ja barnen idag är ju sjukt pålästa haha jag kan inte hjälpa mina barn alls längre än att förhöra på spanska o engelska sen e det stopp:) kram o fin dag

 • Hannas krypin

  Oj, t-shirt och shorts är ju lite kallt alltså men en del är ju varmblodiga. Hade nog också behövt titta bort för att inte stirra. Jag har börjat med vantar och mössa men vinterjackan får vänta lite till. Ända sedan jag var barn har jag fått höra att man ska frysa in vintern för att slippa frysa senare. Vet inte om det stämmer. Härligt att komma ut på en promenad även om det är kallt. Så fin Bella är! Vad bra att Bellis kunde svara på alla frågor. Då kommer det nog gå bra på provet.

 • Ajli

  Jag undrar hur jag egentligen mådde förra vinter, för jag bytte aldrig från mina vanliga sneakers till vinterskor och tog aldrig fram min vinterjacka… alltså ALLS, inte ens i januari. Och i år har jag dragit fram ALLT redan nu i oktober. Jag minns inte att jag frös förra året heller, haha, kanske har jag blivit gammal.

 • Michelle

  Hm, igår såg jag en snubbe med shorts på och jag tänker vad kallt, hade aldrig pallat. Jag går med vinterkläder nu. Fryser konstant ute.

 • Marlene

  Å som jag saknar vår pälsboll när jag ser din. Jag tycker inte alls om vädret som är nu, min kropp värker konstant. Så ja, jag har börjat med både långkalsonger, vinterjacka och mössa och jag längtar bara bort.

 • corkystyle

  Ja jag har börjat med tjockare jacka. Därmot har jag inte hittat mina vantar men ska försöka hitta dem. Har börjat använda mina vinterkängor då det känns lite riskabelt att gå i sneakers nu när det kan bli halt ute.

  • sweetwordsbymirre

   Vi har blivit tillfrågade att ta över henne och vi måste tänka och vrida på det. Men hon bor kvar hos honom, men vi har henne jättemycket. Det som är är att när jag börjar heltid igen måste vi komma på lösning hur det går lösa

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *