Viktväktarna

Korv med ugnsrostade grönsaker och senapssås

För ett tag sedan gjorde vi ugnsrostade grönsaker med korv och senapssås till och det var verkligen jättegott. Dessutom är min karl inte så förtjust i vitkål, men han tyckte också att det var toppengott, så det här ska ni testa

SMAKLIG MÅLTID

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points™ per portion 10

Ingredienser

 • 250 g palsternacka
 • 500 g rödbetor
 • 1 st rödlök
 • 400 g vitkål
 • 250 g cocktailtomater
 • 1 msk olivolja
 • salt
 • svartpeppar
 • 1 tsk persillade
 • 500 g middagskorv 9%
 • 1 tsk rapsolja

Senapssås

 • 2 dl matyoghurt 8%
 • 1 msk grovkornig senap
 • 0.5 tsk torkad dragon
 • 1 tsk honung

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 200°.
 2. Skala palsternacka, dela i mindre bitar. Skala och klyfta rödbetorna i små bitar. Klyfta lök och kål i grova bitar. Blanda alla grönsaker med olja, salt, peppar och persillade och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugn ca 30 minuter.
 3. Blanda ihop yoghurt, senap, dragon och honung. Smaka av med lite salt och peppar.
 4. Skiva upp korven och stek den i olja i en panna och servera med grönsakerna och såsen.

√ Receptkälla – Korv och ugnsrostade grönsaker – viktväktarna

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

2

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *