Våra resor

Hajstorp Slusscafé & Vandrarhem

Hej

Vardagarna bara rullar på och redan onsdag i morgon, det går i rasande fart. Det är på gott och ont tycker jag, för jag vill egentligen inte att veckorna ska gå så fort alla gånger. Det är dock bra om tiden går fort så jag kan se framtiden som smärtfri snart. I sommar ska vi ju på Lottas och Ulf,s Bed & Breakfast. Det ligger ungefär 44 mil ifrån oss, enkel resa så det är en bra bit att åka. Därför har vi bokat in oss även på ett vandrarhem en natt för att mellanlanda där.

Häng med ska jag berätta om vilket ställe det är

Hajstorp Slusscafé vid slussen

Vi har bokat in oss en natt halvägs på resan till ➜ Hajtorps Slusscafé och Vandrarhem. Det ligger 5 km utanför Töreboda och intill slussen vid Götakanal. Cafét drivs av krukmakaren Marianne Ljungström. När man beställer drickbart från cafét får man då således dricka ur den handgjorda keramiken. Det man serverar på cafét är huvudsakligen ekologiskt och närodlat och man serverar även glass, lättare lunch och fikabröd. Vandrarhemmet vi ska bo på ligger i anslutning dit och i ett närliggande hus en liten bit därifrån.

Butik drivs av ägaren

Caféägaren Marianne Ljungström är krukmakare och driver även en butik på plats. I butiken finns det även ekologiskt noga utvalda produkter att köpa. Det finns även en webbshop ni kan kika in till där allt finns att köpa via nätet ➜ Formcraft. Här kan man köpa hem och inredning, keramik, kläder, det du kan behöva för trädgård och odling. Det är stor variaton på produkter och fler kända märken blandat med egengjorda produkter. Det låter som en butik jag kommer tokgilla att gå runt att kika vid och lockas att köpa något till BQ,s huvudbry.

Jag tror att vi kommer få en mysig vistelse där när vi mellanlandar för kvällen.

Vandrarhem Smeden

Vandrarhemmet som heter ➜ Vandrarhem Smeden har bevarats med den hemtrevliga lantliga stilen med blommiga tapeter, spetsgardiner och pelagorner i fönstren. Det känns lite som att kliva in till den gamla goda tiden eller en stuga i Astrid Lindgrens Bullerbyn. Det är av enklare standard men för det inte för enkelt i de boende du hyr. Det finns det du behöver som kaffekokare, tekokare, gratis parkering, wifi m,m. Man får dock dela toalett med övriga i korridoren och så även dusch.

Vi bokar ju egentligen endast dit för att övernatta. Att njuta av omgivningarna runt om där på eftermiddagen och kvällen är ju inte illa. Skönt att ha ett café med lättare lunch och annat så man vet att man kan äta allt på plats där när vi bor där. Det finns även tillgång till frukost innan man checkar ut, det får man dock betala extra för.

Mer användbara länktips

 Mer av våra resor – Sweetwords

 Lotta och Ulfs Bed & Breakfast

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

9

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

14 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *