Min Vardag

Livet är inte enkelt – Påfrestande!

Hej

Att det kan vara så orättvist och tvära kast emellanåt. Jag som är en hurtig person som rör mycket på mig och kan springa i löpspåret i en timma. Köpte i våras nya löparskor som var som en dans att springa runt med och jag orkade gå riktigt raska promenader på över 2 h ibland. Nu har jag som de tror kan vara en diskpåverkan i nacken efter ett hårt tryck som blev i somras. Nu får jag gå korta lugna promenader och som fysioterapeuten säger helst med stavar och broddar.

Ni är många som frågat mig hur det går och om jag är sjuksskriven fortsatt. Det är rart att ni bryr er och jag tackar för omtanken. Jag låter nog det bli sista inlägget om detta såhär utförligt för jag vet ju inte mer än ni efter detta sedan.

Träffa doktor och fysioterapeut

Jag har pratat med min doktor idag som sjukskriver mig 14 dagar till. Vi kommer göra ny bedövning efter 14 dagar. Varför vi satt eller ja doktorn satt 14 dagar är för jag har tid till fysio nästa onsdag på självaste Alla Hjärtans Dag. När hon har undersökt mig kommer fysio och doktorn prata sins emellan så kommer sedan doktorn ringa upp mig några eller någon dag efter för att vi ska komma fram till vad nästa steg är.

Det är inget som är klarlagt än

Det kan fortsatt bli självläkning och träning som fysio ger mig. Det kan bli röntgen och det kan bli att träffa ortoped. Inget är mer rätt än det andra nu för det är efter undersökningen som vi helt enkelt kan gå på vad det är som gäller för mig. En nacke tar jättelång tid att läka och i dagsläget handlar det om vilket skick nacken bedöms att vara i för att se om jag kan börja jobba någon procent än.

Det är inte ett rimligt uttalande

Vissa av er har uttryckt sig ”ÄR DU SJUKSKRIVEN ÄN” Samt ja det är jag. Det kan ta allt från 3-6 månader och 1-2 år för en nacke att läka så inget av det är mer normalt eller onormalt. De som har minst förståelse är ju försäkringskassan. De anser att man måste vara tillbaks på jobbet inom 180 dagar. Det är ett halv år. Efter det har de olika anpassningsregler man kan få det förlängt. Tillslut har ju de också ett stopp där de anser att man får söka nya jobb eller ta fram andra förutsättningar för att man ska kunna klara sig utan sjukpenning.

√ En förklaring till mitt mående

 Läs mer om Utmattningssyndrom på 1177 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

14

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

9 Comments

 • Madde

  Det tar tid att läka, och får man inte den möjligheten så blir det ju andra saker. Jag har bråkat med läkare i flera år nu, och det värsta är att inte bli trodd. Det är ju regeringen som sätter upp reglerna som försäkringskassan ska följa, och domar som visar hur reglarna ska tolkas 🙂 Även arbetsgivare är dåliga på att följa lagarna tyvärr. Det fick min dotter erfara då hon var gravid med sin första.

 • Popprinsessan

  Det är så märkligt det här systemet. Tycker att vissa människor går hemma hur länge som helst (fast jag vet så klart inte alltid orsaken eller anledningen). Andra människor, som jobbat hela sitt liv och plötsligt blir arbetslösa tvingas till orimligt agerande. Samma sak när det kommer till sjukskrivningar – hur kommer det sig att vissa människor bara går hemma medan andra får kämpa för att kunna vara hemma? Och de som kämpar är förmodligen de som helst vill tillbaka till jobb också.. Som man brukar säga: man måste vara frisk för att orka vara sjuk!

  Håller tummarna att din nacke sakta men säkert återhämtar sig så att du kan börja leva ditt liv igen. Ett liv med resor med famijen och promenader med jympisar!
  Kram

 • Marlene

  Om försäkringskassan fick bestämma skulle alla vara friska och arbetsföra. Personern med synskada skulle köra budbil och personer utan ben skulle träna folk i löpning. Asså, man blir ju trött…

 • fighterwomen09

  Det är svårare att gå neråt än uppåt. Det gäller många saker. Som när du ska flytta. Det är svårare att flytta till ett mindre boende. Därför du har grejer för ett större boende. Å det är lätte att flytta till ett större boende. Då vet du att grejerna får plats.

  Samma med dig nu. Du är begränsad & kommer vara det ett bra tag framåt. Å jag förstår dem ständiga frågorna. För jag själv har fått dem. När jag t.ex. hade min cancer. Då vet man inte mycket. Utan man tar en undersökning i taget. Man Säger att ”vi får se vad dem säger vid nästa undersökning”.

  Men det du är en KÄMPE❣️💪 🤗.

  FK är dumma i huvudet när det kommer till sjukskrivning. Dem vill ha ut personen på jobb fast läkaren säger. Att personen är för sjuk än att ta sig ut på jobb än. Personen behöver mer tid 😠.

  Kämpa på! Heja dig! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Amanda Kanterfors

  Hoppas nacken blir bättre med tiden, jag tycker det är hemskt att försäkringskassan tänker så. Det är ju sjukt även om det såklart inte är kul att vara sjukskriven. Lycka till hos fysioterapeuten den 14 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *