Skönhetstips,  Tipshörnan

Massage hemma – Curam

Hej

Jag får ju behandling med koppning bland annat när jag går på friskvårdskliniken för min nacke och mina skulderblad. Jag har köpt med mig en massage-kopp från Curam av min klinik. Det har jag gjort för att tillsammans med min behandling hos Anna kunna förlänga en behandling varje vecka inför nästa veckas behandling. Ett smidigt sätt att få till en smidig återhämtning och få ökad blodcirkulation.

Vad är koppning bra för ?!

Det finns många bra fördelar med koppning. Ett enkelt sätt att tillföra det som rutin tänker jag är att göra det själv då du står i duschen som en avkopplande stund. Ett annat sätt är att göra det på varandra när ni landat i soffan på kvällen och det blir ju också ett sätt att njuta tillsammans.

Vad gör Koppning med din kropp?

 • Minskar svullnader
 • Ökad lyster i huden
 • Stimulerar lymflödet
 • Har gott resultat på celluliter
 • Avslappnad effekt på din kropp
 • Minskar spänningar och stelhet i muskler

Ovan nämner jag några bra effekter med metoden

Som en extra arm åt nacken

Det finns ju fler varianter av koppar och jag har köpt hem en ansiktskopp från Curam. Syftet med en kopp för ansiktet är för att strama åt huden, minska på spänningar och minska på synliga linjer. Det är som ett lyft för ansiktet då du också får synligt resultat av att huden får en annan lyster. Då koppan är smidig och mindre så passar den också att ha vid nacken. Linementet ni ser är något kliniken också använder och det köpte jag också med hem då man använder det tillsammans med koppan för bästa effekt. Podukten heter Care Of Gerd och är gjord av 100% ekologiska produkter.

Ska förtydliga att liniment använder jag när jag använder koppan till nacken. När man använder ansiktkoppan i ansiktet ska den inte suga fast utan den ska glida i långsamma och några rörelser 1 till 3 åt gången över ansiktet. Det kallar man dynamiska rörelser när man håller koppan i rörelse hela tiden. Det ger alltså då inga märken i ansiktet som jag ser att många tror att det ska ge.

Jagt fick en länk av Marie på Curam där ni kan se hur man gör koppning i ansiktet

√ Läs mer om Curams Koppning

√ Mer tips från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

6

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

33 Comments

 • corkystyle

  Det där låter som en väldigt bra att kunna gör hemma också. Så bra att kunna köpa en massage kopp där du får behandling så du kan göra det hemma också. Har faktiskt aldrig testat koppning. Har bara testat thaimassage en gång och det slutade med att hon som gjorde det på mig fick sluta bara efter några minuter då det gjorde ont på mig.

  • sweetwordsbymirre

   Ja det är verkligen toppenbra att kunna ha den möjligheten hemma också. Jag har testat på BQ som också har lite ont i nacken och han tyckte att det kändes lättsammare och mjukare i nacken. Jag är jättenöjd med våra produkter.

 • Mamma C

  Har aldrig testat själv. Men har vänner i Sverige som gjorde detta.
  Om man sätter en kopp i ansiktet, kan man få sådan märken efter den som man brukar gå på ryggen?

   • sweetwordsbymirre

    När det gäller ansiktet så ska man inte fästa dem utan låta dem glida och att koppen rör sig upp och ner. När man fäster är det annan metod man gör. Ser också att Marie på bycuram svarat dig också så svaret finns där. Tack Marie också för att du svarar och beskriver metoden för ansiktet, det uppskattar jag verkligen. Ska kika in det jag också ♡

  • Marie

   Hejsan! För ansiktet ska du aldrig låta koppen sitta fast såsom man kan göra på kroppen, just för att ansiktet är mycket känsligare och där vill man ju helst inte ha märken:) Där rekomderar vi enbart ”dynamisk” koppning, dvs att man håller koppen i rörelse hela tiden. Kika gärna på vår instruktionsvideo: https://youtu.be/2xa-iUeGvLQ?si=XcGcZ_V_I5YGNitP. Det är oxå väldigt viktigt att man börjar försiktigt, allas hud är ju olika så finns inte en regel som gäller för alla. Testa gärna framför spegeln de första gångerna för att se hur din hud reagerar direkt och börja med 1 till max 3 drag på varje ställe innan du flyttar dig vidare, för att se vad din hud tål. Allteftersom brukar många kunna öka antal drag (då många tycker det är så skönt att man vill fortsätta:) Men less is more när det kommer till ansiktskoppning, däremot är kontinuitet viktigt för bästa resultat. Tveka aldrig att höra av dig till info@bycuram.com för frågor. Lycka till! /Marie

  • sweetwordsbymirre

   Ja men i ansiktet ska man inte låta dem fästa sig och det gör jag inte med ansiktskoppan i nacken heller. Man låter dem glida mer över huden. Det är jätteskönt och man känner att det ger resultat.

 • Therese Lindvall

  Tror absolut på att göra saker som förlänger behandlingen, så bra att du kunnat göra det och jobba vidare hemma. Har fått massage med koppling några gånger men får i allmänhet väldigt lätt blåmärken och de ger mig blåmärken – ser lite kul ut. Borde verkligen dock boka in en massage

  • sweetwordsbymirre

   Ja jag får också blåmärken, dock är ju det då man låter kopporna fästa och sitta kvar en stund. Det är ju inte det man gör när man använder dem i ansiktet. Eller snarare man ska inte gära det då, man ska bara låta den lätt glida runt i ansiktet.

 • Elina

  Har hört många som tycker att koppning är bra men har inte testat själva. Vad smidigt att det finns koppar som man kan använda själv hemma.

 • figterwomen85

  Jag har aldrig hört talas om det. Men en bra grej för dig som har besvär med skulderblad & nacke. Jag har med lite besvär med dem delarna åxå. Men inte så det gör ont hela tiden.
  Hoppas att du får ordning på dina skulderblad & nacke 🙏🏻❤️.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Michelle

  Man vill ju inte ha ont i nacken orecis men att massera och så förstår jag är underbart. Det är bra att de minskat svullnar m.m.

 • Popprinsessan

  Jag har aldrig testat själv, men maken gjorde det en gång på en resa och hade typ blåmärken av ringar på ryggen sedan 🙂 Jag skulle absolut kunna tänka mig att testa, tycker att massage, hot stone massage osv är såå skönt!

 • Sandra

  Va häftigt det låter med koppning. Skulle vilja testa på det då jag lätt får ont i ryggen. Va kostar en omgång?
  Ha en jätte fin helg 🌺🍁

  • sweetwordsbymirre

   Ja det är jättebra med koppning, har gjort det idag och det mjukar upp så skönt. Oj vad en omgång kostar vet jag inte, det beror ju på behandlaren. Eller menar du kittet jag köpte? Du jag kan inte kommentera hos dig, kan du inte göra mobilanpassad variant på din blogg då går det i alla fall kommentera via mobilen. Jag kommer inte förbi spamkoden på blogg.se De verkar ha problem =D

 • Louise

  Tack för ett intressant inlägg. Hittade hit för att jag funderar på att köpa liknande koppar. Är Curam-koppar något som du fortfarande rekommenderar? Eller kanske du har hittat något annat som är bättre?😊 Tack på förhand!❤️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *