Viktväktarna

Thaistekt färs med ris

Här har ni en smakrik och god rätt med många smaker som gifter sig gott tillsammans. Här kan man variera sig mycket också vad man vill tillsätta för smaker. Servera tillsammans med fullkornsris så blir det en både nyttig och mättsam rätt! Du kan också servera det med sallad, variera dina val.

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
 15

Ingredienser

  • Ris, okokt 2 dl
  • Schalottenlök 6 st
  • Vitlök ½ klyfta(or)
  • Tomat 4 st
  • Margarin flytande 80% 1 tsk
  • Nötfärs 10% 400 g
  • Currypasta 2 msk, 1-3 msk röd
  • Koriander 1 kruka(or)
  • Sweet chilisås 8 msk
  • Sallad 100 g

Instruktioner

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna i små bitar. Hetta upp en stekpanna med margarin och stek färsen tills den blir smulig. Tillsätt currypasta, lök, vitlök och tomater. Låt det steka på hög värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Smaksätt med salt och peppar. Servera färsblandningen med hackad koriander, ris, sweet chili och sallad.

√ Receptkälla Thaistekt färs med ris

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

4

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *