Bellis,  Min Vardag

Mer svammel än klarhet

Kära Bloggvänner

I morse gick det lättare med tösen, hon hann med skolbussen utan problem. Vi hann t.o.m göra extra fin frisyr idag också. Hon vart så nöjd med den, jag håller med för den vart så fin och hon vart så fin i den. Jag har haft lite produktiv dag idag där jag rensat undan all vanlig återvinnig som vi hade kvar. Ni vet vanlig återvinnig, tidningar, glas, kartonger etc. Vi tog inte dem när vi var till tippen i helgen, då fokuserade vi på det vi rensat undan för att slänga. Detta tänkte vi att vi kunde återvinna på vanlig station. Det fick inte plats i bilen då heller, den var proppad med det andra skräpet.

Vi var iväg nu och slängde iväg det i all grön återvinnig som de ska sorteras ner i. Skönt vår TO DO LISTA minskar mer och mer. Som det är nu är det limfläckarna på balkonggolvet kvar som är just nu. Det finns alltid att göra i ett hem, men det är det som är sist just nu i alla fall.

Tycker det är mer svammel än verkstad

Som ni vet väntar jag på magnetröntgen och har gjort det sedan i julas ungefär. Det vart nästan lite glömt då tiden har gått. Jag ringde dem för en månad sedan ungefär och då sa dem då att jag skulle få göra vecka arton och det är nästa vecka. Därför funderade jag över varför jag ingenting hört eller heller inte fått tid per post eller på 1177. Jag ringde då upp dem i går och då fick jag svaret att jag är lägst i prio och det är många fler akuta som går före. Det har alltså kört ihop sig sedan vi pratade sist. Nu kunde de inte lova mig tid innan midsommar ens.

Jag blir lite less på dem, de sa ju att det var med garanti då. Hade jag vetat det hade jag ju tagit tag i detta tidigare. Nu använder jag vår vårdgaranti där jag kan nyttja möjligheten till att få hjälp på närliggande privat röntgenklinik. Man får betala resan dit, men annars bekostar jag inte själva röntgen. Det är för att de inte kunnat erbjuda mig i tid som de lovat.

Remiss skickad till privat röntgen

Nu är min remiss skickad dit och jag väntar på att få en tid av röntgenlabbet på annan ort. För mig gäller det Västerås eller Uppsala. Jag kan också välja Stockholm om jag vill det. De måste ge mig tid inom 1 till 3 veckor är det sagt då när man använder den garantin. Dock hade jag inte fått den möjligheten annars för vårdlotsen måste godkänna först innan jag får nyttja vårdgarantin. Grantin gäller om man inte fått tid inom 3 månader från när remissen gjordes.

BQ tycker att vi ska göra något trevligt av allt också och ta in på hotell en natt för det och nyttja SPA-avdelningen på det hotellet då. Jag kan ta ut komp för det då också. Själva behandlingsdagen ingår ju och jag får gå ifrån för att göra den. Jag måste nog ta ut komp för dagen efter. Vet inte hur chefen ställer sig till det då jag får resa för att göra min röntgen.

√ En förklaring till mitt mående

 Läs mer om Utmattningssyndrom på 1177 

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

4

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

13 Comments

 • Madde

  Det där tog tid. Är nog lite bortskämd då just röntgen alltid gått fort ( ända avdelningen jag känner fungerar hihi) tror inte dom kan neka dig då du har en bit att åka.

 • Popprinsessan

  Vad skönt att det gick bättre med dottern idag! Och fin hon blev 🙂
  Det är så tröttsamt med all den här väntan när man vänder sig till vården. Och alla stackars sköterskor och personal som jobbar med dåliga förutsättningar… Hoppas att det löser sig för dig med din röntgen. Och om det blir på annan ort tycker jag att BQ hade ett bra förslag!

 • Elina

  Vad skönt att morgonen gick bättre och så fin hon blev i håret 😊
  Nej, vad tröttsamt att du har fått vänta så länge. Hoppas du får använda garantin och köra den privata istället.

 • Emma

  Helt bedrövligt att det ska behöva ta sådan tid, men skönt att du kunde få en tid hos privat mottagning i alla fall.
  Låter för övrigt som en mycket bra kompensation att bo på hotell och gå på spa, helt rätt! 😀

 • corkystyle

  Tråkigt att det kört ihop sig. Hoppas du kan få tid på en annan klinik så du får göra MR röntgen. Så fin Bellis blev i frisyren. Hoppas du får en bra onsdag!

 • Netti Starby

  Vad tråkigt att du inte kunde få någon tid före midsommar och fick veta det så sent som nu. Vilken bra möjlighet till privat mottagning och självklart ska ni passa på då med en hotellnattning. Gullig frisyr Bellis fick av dig. Kramis ❤

 • Petra

  Så skönt att det gick bra för dottern och så fin i håret hon blev 🌸jobbig väntetid för dig hoppas det går bra och att du får en tid till röntgen snart och spa låter ju toppen 👍 såklart ni ska slå till 🌸

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *