Min Vardag,  Tipshörnan

Tänk på allt du redan klarat av!

Hej Kära Bloggvänner

I morse vart det lite struligt när tösen skulle till skolan. Hon var inte helt med på noterna med ytterkläderna hon behövde ha på sig. Det är kallt idag och det ville hon inte erkänna det för sig själv. Det ledde till att hon missa bussen. Hon såg den åka då hon kom utanför vår port. Ja vad händer då, det kan man ju fundera på då bilen och pappi är på jobbet och i annan stad än vi bor i. Jag ringde en kompis men hon var sjuk så det gick inte. Det fanns inte så många andra alternativ än att gå till skolan då nästa buss gick trettio minuter senare. Jag vill inte heller att hon åker med den eftersom det är en stadsbuss och inte en skolbuss. Man vet inte vilka som kan sitta på den. Ja nåväl jag hade väl kunnat hakat på såklart, men hon kom mer i tid av att gå till skolan. Dessutom kände inte jag för att betala extra för min del också.

Man är inte alltid så stor som man känner

Det är en 25 minuters promenad dit och så även hem då. Jag fick följa med henne och hon kom ungefär 10 minuter för sent till skolan. Jag fick då bonus på en rask promenad på typ fyrtiofem minuter direkt på morgonen innan frukost sammanlagt. Tyvärr vart hon ledsen då jag gick och vi sa hejdå. Hon stod i fönstret i deras korridor och jag stod utanför och vinka. Hon såg jätteledsen ut och smsa att hon ville jag skulle komma. Jag som jobbar med pedagogik vet att det är bättre att bara gå sådana här gånger. Det kändes inte helt ok då klassrumsdörren var stängd och jag inte helt säkert visste om hon skulle gå in eller inte utan sitta kvar utanför i korridoren och vara ledsen.

Jag fick då vända och gå in till henne igen så jag såg till att hon kom in i klassrummet. Vad gör man inte för sin dotter. Jag kände mig ju inte särskillt fräsch må jag ju erkänna. Man var ju varm, trött, blek, osminkad och lite påverkad av att hon sett så ledsen ut. Vi knacka på dörren och hennes fröken som är toppen tog hand om henne.

Bryta den onda cirkeln som blivit

Det är jobbig vecka för mig detta, jag är inte alls redo att börja jobba igen. Jag känner mig inte redo för fem öre faktiskt. En utmattningsdepprission med kraftig värk också tar lång tid att läka och jag oroar mig för bakslag. Jag kan inte slappna av om kvällarna när vi går lägger oss. Ligger ofta och gråter och ångesten gör sig påmind. Som tur var somnar BQ snabbt så han inte störs av det. För han skulle vilja ligga och krama mig hela tiden annars. Jag är fortsatt sjukskriven denna veckan men om en vecka ska jag börja på tjugofem procent. Det kanske låter lite, men det är det inte när man inte mår bra och har värk.

Jag har jättefina kollegor och de kommer vara jättefina och måna om mig. Det handlar inte alls om dem, eller jobbet alls egentligen. Jag är inte där mentalt än och det vet jag inte när jag kommer vara det. Fastän doktor, fysioterapeut, psykolog säger att jag kommer må bra av det. Jag måste ju tro på dem, inte sant?

STARKARE
Ja, du kommer gro en dag
Men det kommer kanske ta ett litet tag
O jag vet det kräver mod att våga visa dig så skör
Visa dig svag
Allt det svåra har ett slut
Tänk på allting som du redan klarat av

Du behöver inte le
Ingenting du inte vill
Du orkar med
För du bär på någonting tungt
O jag kan se att sorgen ännu är så ung

/ Darin – Starkare

Darin en ny favorit här hemma

Tösen har verkligen fäst sig vid Darin, inte mig emot jag gillar också honom. Hans röst är unik och hans personlighet är lovely. Hon vill verkligen se honom live och jag har sett att han uppträder i Oskarshamn i sommar. Det kommer dock inte passa att ta med henne dit. Det kommer inte vara så barnvänligt då. Han kommer vara på hamnfestivalen Lattitud 57 och uppträda 21 på kvällen. Det är en jättetrevlig festival och jag har gått på den några gånger. Inte särskillt svårt att räkna ut kanske med tanke på att jag är från Oskarshamn.

Han uppträder dock på Gröna Lund i september och den hoppas vi att vi kommer iväg på. Hon vart så glad då vi talade om det att hon fick tårar i ögonen. Tösen gillar också Marcus och Martinus, Smash In To Pieces. Hon ska se de sistnämnda med BQ i sommar. Då hoppas jag att jag kan haka på Darin då i sensommar sedan. Jag hade gärna sett Marcus och Martinus också, för snacka om två glada personer som sprider kärlek och härlig energi omkring sig. Fast för BQ,s del är det nog hårdrockarna som gäller först, sedan Darin.

√ En förklaring till mitt mående

 Läs mer om Utmattningssyndrom på 1177 

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

6

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

19 Comments

 • Sandra

  Jag känner med dig där. Har suttit i samma båt nästan. Det viktiga att komma ihåg är att du inte är ensam när du börjar jobba, utan du har din läkare i ryggen samt sjukgymnasten med fler. Så du är inte ensam och skulle det inte kännas rätt efter att ha provat några dagar så går det alltid att diskutera om hur man ska göra.
  På min dåvarande arbetsplats så fick jag tider efter va som funkade för mig och jag kunde sakta men säkert öka på utan press. Vilket va skönt. Så övergången gick bättre än jag trott. Ja jag va jätte nervös för att börja jobba igen men med teamet bakom mig gick det bra.
  Så när det känns som jobbigast när du tänker på att börja jobba igen, tänk då på alla du har med dig och att allt är inte skrivet i sten. Behöver du mer tid så går det att lösa ❤️❤️❤️

 • fighterwomen09

  Oj. Det var en händelserik måndag morgon för dig & för Bellis. Skönt att det löste sig. Hoppas att du fick hem en glad tjej från skolan.
  Fy. Låter ingen rolig känsla du har inför jobbet. Låter som du är mest orolig för orken & värken.
  Att jobba 25% är mycket. Jag jobbar det & tar en del på mig energi mässigt. Men du får prova & se ❤️kommer säkert att gå bra.
  Darins låt ~ Starkare är en bra låt 🎶😊. Vad kul att Bellis ska få se honom & Marcus & Matinius 🎶😃.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Annika

  Hej och tack för din kommentar hos mig!
  Trevligt att ha hittat till din blogg!

  Så jobbigt, jobbigt när ens barn inte mår bra. Det går rått in i ens egen hjärta och själ.
  Hoppas denna vecka börjat bättre. Jag hoppas att du könner dig starkare ocså.

  Hälsnignar Annika i Reston, VA

 • Popprinsessan

  Men fy vilken start på dagen! Jobbigt både att bli stressad när man inser att bussen faktiskt gick och sedan när lillskruttan var så ledsen. Det blev så klart för mycket för henne också, men jag hoppas att resten av dagen blev bra för er båda.
  Kan tänka mig att det är tufft att känna stressen och pressen att börja jobba nästa vecka. Men du får helt enkelt bara ta en dag i taget då och se hur det går. Förstår så klart att inget hjälper att säga nu innan, det är din hjärna som kör på i 180 och det hjälper inte att någon annan säger att du ska försöka slappna av, att du ändå inte kan påverka något i förväg… Men jag hoppas att du har några verktyg som kan få dig att inte ha ångest 24h om dygnet nu.

  Jag ska faktiskt gå och se Darin i sommar. Det är en konsert med Darin och Smith & Thell, så det ska bli kul!
  Ta hand om dig!

  • sweetwordsbymirre

   Tack för dina fina ord och din förståelse för hur det faktiskt kan kännas. Precis som du säger är det svårt att ta in råden nu då jag inte tycker något är possitivt i det. DOck ser ju sjukvården att det är det steget jag ska ta nu.

   Ja jag tror att det kan vara en toppenkonstert för dig med, vilken toppen duo med de två artisterna. Kram till dig och detsamma

 • petra

  En tuff morgon men skönt hon kom till skolan om det än var tio minuter sent och vad gör det om hundra år,ja gud så man känner igen detta när mina tjejer var mindre, har förvisso en tonåring som inte alltid e glad att gå iväg:( Men kul ni kanske har en Darin konsert frmaför er i sommar o han e ju så himla bra.Hoppas det blir bra för dig på jobb annars får du väl bli fortsatt sjukskriven tänker jag om det inte känns bra i kroppen,var rädd om dig kram

  • sweetwordsbymirre

   Tack så mycket för peppande orden, samt ja jag kommer direkt kontakta dr om det vänder och är sämre. Jag kommer inte påverka så jag är sämre igen om ngn månad. Då var det ju för tidigt. Ja Darin är så fin artist, tror att hans konstert kan vara riktiskt toppen. Kram till dig

 • Madde

  Ofta är det ju bättre att börja lite smått även om det känns tufft just nu. Skönt ändå att ha en läkare bakom dig. Långt ifrån alla har det 🙂

 • Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  Har själv varit sjukskriven och fått börja gå upp i tid, nu var det visserligen till arbetsplatser jag vantrivdes på, men de brukar ändå vara värt att komma ut de där 25%. Satsa på att bara sitta med, se dig inte som en som ska jobba utan en som är där för att prova vad du kan göra. Om du klarar av att sitta ta en bok och läs för barnen, lägg pärlplattor eller knåda playdoo. Ta inte på dig uppgifter som blöjbyten, hjälpa till att städa leklådor osv. Utan ta vara på att göra den där guldtiden man annars inte får, där du helt enkelt mest bara myser med barnen. Du är där för att sakta komma tillbaka inte för att jobba.

 • Elina

  Fy vilken jobbig start på dagen men skönt att det löste sig till slut.
  Hoppas ni lyckas komma iväg och se Darin, låter så kul att göra det tillsammans 😊

 • corkystyle

  Otur att Bellis missade skollbussen. Hade heller inte velat skicka min dotter på en vanlig stadsbuss. Tur att ni kunde gå till skolan tillsammans. Så bra att du kunde se till att hon kom in i klassrummet och vilken tur att hon har en bra lärare. Trist att du inte känner dig redo att börja jobba 25 % men måste göra det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *