Min Vardag,  Mirres Outfit,  Vårt Hem

Middag på stan och nytt i höst

Hej Kära Bloggvänner

Några dagar sedan jag skrev här senast. Har faktiskt haft lite grejer för mig så därför tog jag paus härifrån. Jag fyllde år i går och vart utbjuden på lunch av älskling medans tösen var i skolan. Sedan på kvällen gick vi tre ut och åt middag, jättemysigt. Jag fick även skönsångande sång och paket av mina fina på morgonen. Jag har verklien fått känna mig uppvaktad. Förresten var jag också till Guldfynd igen för att testa storleken mindre på ringen. Dock var den lite för liten så får behålla den jag hade som var en halv storlek större. Det som hade varit toppen vore om det funnits trekvarts storlek då hade det varit perfekt. Dock gör dem inte det på alla ringar och min var en sådan.

Idag en dag senare än min födelsedag uppvaktades jag av vänner som kom förbi på förmiddagen. De hade med sig en jättefin present, den fina ljusstaken. Jättesnygg design på, samt fint att det är olika färger på kulorna. Jag hade fixat det lite mysigt här med tända ljus och fejkbrasa tänd på teven. Det var en mysig förmiddag och tiden gick fort fram. Helt plötsligt var det lunch och jag behövde äta för jag skulle nämligen iväg på annat efter lunch.

Nytt på jobbet till hösten

På tal om annat så har det även varit APT på jobbet och nu är det klart hur hösten kommer vara. För er som inte vet så kommer det ändras om alla avdelningar på min förskola och så även personalen. Vi fick lämna in här för någon månad sedan vilken åldersgrupp vi vill jobba med och önskemål om vilken personal vi önskar att få som avdelningskollega. Jag fyllde i som jag kände och vilka kollegor jag kunde tänka mig att ha som kollegor. Samt jag nämnde även dem som jag gärna inte jobbar med då vissa är energislukare. Ja det kanske känns elakt, men i mitt fall nu som varit sjukskriven så pass länge för ren utmattning och värk. Då känner jag också att det måste fram det också, vilket mina chefer tyckte var jättebra.

I måndags fick vi veta och jag fick jobba med en kollega jag önskat, hon hade önskat mig med. Jag kommer få två andra pedagoger som är toppen på min avdelning. Min önskar var att vara på 1-2 års avdelningen som jag önskat, det fick jag också. Vi kommer även få en större avdelning nu med mer yta. Samt egen ateljé, tänk så underbart att kunna måla, dega och feja med de där små. Jag och M som önskat varandra att få hamna på samma avdelning vi är lika på så vis att vi vill jobba med olika material med barnen. Jag kommer även gå ner i tid i höst och inte jobba heltid, då jag tror att det är det jag kommer att behöva.

En mer sandblond tjej, mer mitt sanna jag!

Idag var det dags för mig att få komma iväg till frisören efter 3 månaders uppehåll. Jag har haft en färg på håret som har krävt att man håller efter det för den där kalla blonda färgen. Jag kände mig mättad på den nu. Den är jättesnygg, men jag har haft den i säkert tre år och det är en dyr färg på håret. Det blir dyrt för jag måste hålla efter den hemma också med silverprodukter och gå till frissan redan efter sex veckor igen för nyansering. Nu valde vi att göra min färg mera sandblond istället. Vi färgade hela håret, sedan tog hon ljusare sandblonda slingor ovanpå med folieslingor.

Enklare och sparar in pengar!

Det vart som jag önskade och så skönt att få kortare och genomgått hår igen. Nu kan jag tvätta med vanligt shampoo för färgat hår och ta silverpodukt någon gång emellanåt bara om jag önskar för att dämpa om det blir lite mer varmare blond på sandfärgen. Samt att jag kan gå ungefär var ”tredje” månad, fast då är det ju som max, då kommer jag ju känna utväxt och håret för långt i nacken. Det är också en variant som passar mig bra eftersom jag har mitt problem med nacken och det gör ont då jag är där. Det är ju inte så gynsamma hållningar mot nacken samt att jag har en kortklippt frisyr också. En kortklippt frisyr kräver mer ryck och slit just mot nacken när man är där.

Just ja, jag har gjort om designen och gjort en lite olikt sweetwordsymirre design på headern. Jag har oftast fler foton i headern. Tycker det var kul att testa lite som en headern man gjort som scrapbooking. Hoppas att ni ser allt som det ska och att ni inte får ladda sidan länge för headern är lite animerad.

√ Mer från mitt hem  sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

10

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

16 Comments

 • Popprinsessan

  Snygg ny header! Och håret förstås!
  Kul att det känns bra med förändringarna på jobbet. Hoppas nu att du blir stark på alla sätt och vis och hittar tillbaka till jobbet & dina fina kollegor. Håller tummarna för dig!

  • sweetwordsbymirre

   Tack så mycket på alla dina ord och ja hoppas det med, ung än är man ju så man vill ju komma i gång och vara någorlunda som man var innan och känna att småkrämpor var det samma. En sådan här gåg tror jag att man inte lgger mycket vikt i små saker längre utan man tar vara på det man har och uppskattar det mer. Samt tack tycker också headern vart fin, slet med den igår kväll och även idag på förmiddagen. Ville ha lite scrapbok look på den, samt att det var ett pågående arete som ett skrivbord man pysslade vid =D

 • Netti Starby

  Grattis i efterskott och vilket fint uppvaknande du fick på din dag. Det var jättebra att du kunde meddela till chefen om vilka du inte vill jobba med och bra kollegor är viktigt. Energitjuvar kan man vara utan. Kramis <3

 • Madde

  Grattis i efterskott. Jag har fått byta helg då jag inte alls funkar med två kollegor. Det blir jobbigt då vi är så få. Snygg i håret du blev. Frisörbesök är ju inte gratis. Går var tionde vecka och då är det klipp och färg.

 • Ninnie

  Grattis i efterskott!! 💐

  Verkligen fin blond färg du fick i håret!
  Jag ska till frissan efter påsk och bli blondare igen – det var väldigt längesen sist. Har medvetet avvaktat med det, för att skona håret. Men nu är det dags!

  Gillar också din nya logga – verkligen så fin!

  Så bra att du fick som du ville i fråga om jobbet, skönt för dig att veta inför jobbstart igen.

  Må så gott, ta hand om dig.
  ❤️
  Kram från Ninnie

 • corkystyle

  Grattis i efterskott. Kul att du fick känna dig ordentligt uppvaktad. Så snygg ljusstaken är. Du blev väldigt fin i håret och bra att du fick en färg som är enklare att sköta. Själv var det länge sedan jag gick till frisören.

 • Mamma C

  Stort grattis till dig i efterskott. Mycket snygg ljusstake som du fick.
  Låter härligt med ditt jobb. Kul att du fick det du önskade och att du går ner lite i tid också.
  Lika snygg i håret som alltid och det låter ju bra att inte behöva gå till frissan så ofta som förr med. Det är ju inte gratis precis och gå till frissan i Sverige.
  Ha en fin och bra skärtorsdag nu.
  Carin

  • sweetwordsbymirre

   Ja det var verkligen jättesnygg ljusstake, har inte sett den designen innan. Samt tack roligt att du tycker det, vart också nöjd med håret och skönt att då det fixat nu innför våren, för jag var verkligen risig i håret innan. Nä det kostar mycket med håret och det är nästan dyrare med en kortklippt frisyr, samt som jag hade med silverprodukter och hålla efter en kallblondfärg. Man sticker ut lite mer då man har kall nyans, kanske känns lite mer stylish, men det håller mer i längde med denna. Tack tycker också om headern, den vart snygg. Var en del pill med, tog flera dagar fick göra om och feja, Ser lite nu med jag velat ändrat på, men denna är fin nu och behåller den så.

 • fighterwomen09

  Grattis i efterskott!! 🎉🎈🎁💐🥳 😊. Trevligt firande du fick med familjen. Både firande på morgonen & äta ute på kvällen. Skönt att du nu kan använda vanligt shampoo i ditt hår.
  Det var ju bra att ni får välja avdelning & kollegor. Roligt att en av dina kollegor hade valt dig med som du hade valt 😊.
  Fin design du ha gjort 😃👍.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *