Bella,  Bellis,  Tipshörnan

Ny chromebook och köldknäpp

Hej

Idag har vi en rejäl köldknäpp här. I går när jag följde Bellis till skolbussen runt tjugo över sju på morgonen så var det minus 22 grader. Idag på morgonen då BQ och jag tog en förmiddags-promenad med Bella var det minus 24 grader. Det var så iskall luft att det faktiskt gjorde ont i pannan och kinderna. Jag tänker då på dem som haft ännu kallare. Bella har det kämpigt då det är vinter och kallt. Hon är verkligen en fryslort och kämpar sig igenom promenaderna.

➤ Vad man förstått så är det såhär kallt i hela landet, har ni också köldknäpp i dag och de närmsta dagarna?

Värma gott om vår bara hud

Bella skulle behöva skor och typ en värmande dräkt som blir som en vinteroverall och endast öppet för vitala delar så hon kan göra sina behov. Jag kan redan på förhand då säga att hon skulle vägra gå då. Det är bara gilla läget och gå så pass långt som det går. På tal om kyla så köpte jag värmande skydd till halsen åt mig och Bellis. BQ lånar min också då han är ute med Bella, så det blev ett bra drag.

Min ➜ värmande halskrage är i från Intersport och av märket McKinley. Materialet är i värmande pile på utsidan. På insidan är den i mjuk borstad fleece som värmer gott och känns skönt mot huden. Dragkedjan är effektiv på det sättet där du själv kan välja hur mycket du vill ha den knäppt och då täckt. Jag gillar att det faktiskt också ser ut som man har just en piletröja på sig under jackan. Bellis tubkrage är från ➜ Kappahl , från barnavdelningen. Jag fastnade direkt för den då hon har en liknande mössa sedan innan. Hon älskar den mössan och då tänkte jag att kragen borde då bli ett lika bra alternativ. Det vart den också och den värmer gott åt hennes hals och haka. Den är i mjukt stickat material som inte sticks.

En ny dator att lära sig älska

Jag har även fått äran att ha fått en ny bärbar dator av BQ. Jag blev överraskad av det en dag då han jobba hemifrån. Han var iväg en sväng och kom sedan hem med en ny bärbar dator. Det är en ➜ Lonevo Google Chromebook dator. Den har ett annat program än man än är brukar att jobba i. Det är inget Windows program som man vanligtvis brukar ha. Datorn är googlechrome-anpassad som vi har och jobbar efter i våra mobiler. Ja, med det sagt så är den uppbyggd med appar. I början tyckte jag det var omständigt och svårt. Jag är också van att kunna redigera och jobba i mina fotoprogram. I en Chromebook kan man inte ladda hem sådana program.

Man laddar ner program från google play till datorn. När det gäller just fotoredigeringsprogram från google play så är det begränsat vad som finns för appar. Det finns många fotoprogram, men det är begränsat vad man kan göra i dem.

Det blev jag först besviken över och kände att detta var ingen dator för mig just i det syftet. Fast man lär sig att ställa om sig och det finns fotoredigering i datorn som är helt ok. Jag har också laddat ner ➜ Photo Studio som är ett helt ok program att redigera foton i. Det är inte lika bra program som dem jag är van att jobba i. Fast de är tillräckligt bra för att få bra kvalité på bilderna de gånger jag bloggar från bärbara datorn. Det är i regel när vi är ute och reser eller jag är i väg på något som datorn används just för det. Jag tror dock att det kan bli ett väldigt bra program att jobba i, jag måste bara ta mig tid och ge det chansen att bli lika bra.

Datorn blir mer och mer min bästa vän

Jag har haft datorn ett par veckor nu och jag vänjer mig vid den mer och mer och tycker att det är riktigt smidigt och enkelt att använda den för övriga ändamål. Där får den bra poäng och jag gillar den mycket. Så överlag riktigt bra dator men minuspoäng på sättet man hanterar och redigerar bilderna. Min förra dator har gått sönder och är glapp och stänger av sig i tid och otid. Det är massor av gånger som jag suttit och gjort något i datorn som jag sedan får göra om igen efter ha försökt starta om den ett antal gånger. Dessutom måste jag ha den ikopplad med sladden och eluttaget hela tiden för annars startar den inte. Därför var det hög tid för en ny dator och så rart av BQ att ha tänkt på det.

Jag är väldigt glad och tacksam över det BQ gjorde och så snällt och fint av honom. Nu har jag en bra dator att lära mig nya saker med

Användbara länkar

Overall åt hundar

Vinterskor åt din hund

√ Mer tips från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

10

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

11 Comments

 • fighterwomen09

  Som högar har vi haft här -21 ❄️ här denna vinter.
  Stackars Bella. Men samtligt får skylla sig själv när vi. Inte vill ta på sig för slippa frysa 🙂.
  Att ha något för halsen när det är kallt är skönt.
  Vad snällt av BQ att köpa en dator till dig helt överraskande 🥰. Ja, nya saker måste man lära sig & ställa om sig på. Jag drar mig nu för att skaffa mig en ny mobil. Därför att det är så mycket att fixa med m.m. Men slut har man inget val 🙂.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Madde

  Så kallt har vi inte haft det, men har krypit ner mot 15 minus vilket är kallt här nere. Vädret kan inte bestämma sig, ena dagen jättekallt, andra plusgrader och regn och sen fryser det på så rena skridskobanan ute. Kul med ny dator, men tar alltid ett tag att lära sig det

 • Anita

  Ja jäklarns så kallt det blev ett tag!!
  Dock väntar isgator här nu när några dagar med plusgrader väntar……. Nästan värre det 😦

 • Therese

  Ja hör har varit ordentligt kallt tidigare i veckan, som sen efterföljdes av snökaos, men som nu övergått i regn och blixthalka. Förunderligt det här vädret men ändå rätt mysigt med all snö som varit här. Men nu kan jag tänka mig vår.
  Kul med en ny dator, att byta system är finurligt men man kommer in i det tillslut, jag kan ibland tycka det är lite krångligt att sitta med min appel hemma men en ”vanlig” dator på jobbet, vet inte tex hur många ggr kort kommandon blivit helt fel 😂😇

 • Elina

  Vi har också tittat på sådana halsvärmare till barnen nu när det är kallt. Vi hade en köldknäpp tidigare i vecka med -24.
  Det tar alltid lite tid att vänja sig vid en ny dator, speciellt när den har annat operativsystem.

 • Hannas krypin

  Jag tänker ofta på det när jag ser hundar ute i kylan, måste bli jättekallt för dom. Det går verkligen åt att ha skyddande kläder när man är ute i kylan. Vad snällt att BQ köpte en ny dator till dig. Det är verkligen svårt när man ska jobba med teknik man inte är van vid. Min brorsa har en iphone och jag fattar ingenting. Apparna ser inte likadana ut tycker jag. Kul iallafall att du börjar trivas mer och mer med din nya dator.

 • Michelle

  Shiet- 22 är kallt, jag förstår henne. Jag och min hund vill verkligen inte va ute nu. Kul med ny dator. Det måste jag oxå köpa:)

 • Stegsamlaren

  Tror din nya dator kan bli riktigt bra, dock förstår jag frustration över att inte kunna använda de program man är van vid men det finns ganska många appar och även program online om man vill ha tillgång till dessa..ju vad kallt ni har, får hoppas att kylan snart släpper..

 • Popprinsessan

  Å vad fint att du fick en ny dator <3 Oavsett hur mycket man vill ha något nytt eller hur glad man blir så tycker jag alltid att det är lite jobbigt att gå över/lämna det gamla, oavsett om det är en telefon eller dator. Så rädd att missa något 🙂
  Tyckte att det lät spännande med appar och nya program, även om det så klart är en utmaning att sätta sig in i allt. Lycka till med din nya datorkompis!

  • sweetwordsbymirre

   Ja, hur snällt av honom som helst att köpa en ny dator och som du säger så är det en omställning att ställa om sig. Det är sina fördelar med appar och jobba på det sättet såklart också, men det är en övergång som gör att det är en ny sak att lära sig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *