Paella utan skaldjur
Här har du den unika paellan. Vi är inte alla storälskare av skaldjur, och då måste även vi få en god paella. Här har jag haft i ärtor och kyckling istället. Mycket god, och den kommer att passa hela familjen. Då det är ett storkok också kan du ju ha den som en festmåltid!
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 8
Ingredienser
Vatten 9 dl
Kycklingbuljongtärning 2 st
Saffran 2 pkt
Kycklingbröstfilé 600 g
Rapsolja 2 tsk
Lök 1 st, gul
Paprika 1 st, röd
Rapsolja 1 tsk
Vitlök 2 klyftor
Fullkornsris okokt (100% fullkorn) 3 dl
Paprikapulver 2 tsk, rökt
Krossade tomater 1 förp
Gröna ärter 2 dl
Bladpersilja 1 knippe
Citron 1 st, klyftor
Instruktioner
Koka upp vatten med buljongtärningar och saffran i en stor kastrull. Ta kastrullen från spisen, täck med lock och håll varm. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar och stek i olja tills den får färg. Lägg sedan över på en tallrik. Salta och peppra. Skala och tärna lök och paprika, stek i olja tillsammans med pressad vitlök under omrörning tills allt har mjuknat. Tillsätt ris och paprikapulver och stek några sekunder. Tillsätt därefter krossade tomater och hälften av buljongen. Koka upp och låt småputtra ca 20 minuter. Rör om då och då och spä med mer buljong om riset börjar koka torrt. Tillsätt kyckling och ärtor och sjud vidare i ytterligare 10 minuter. Spä med mer buljong om paellan känns torr. Smaka av med lite salt och peppar. Blanda ner hackad persilja när rätten är klar. Servera med citronklyftor.
/ Receptkälla Paella med kyckling och ärter Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
6 Comments
maria
Åh, paella som är så gott. Den godaste jag ätit är faktist en som vi gjorde till kvällsmat när jag jobbade i sjukhusköket. Den var också med kyckling om jag minns rätt. Tyvärr jobbar jag inte kvar där mera och receptet finns ej mera så kan inte återskapa den. Kanske får testa din i stället
sweetwordsbymirre
Det här receptet är supergott så det ska du testa
Marlene Rindå Jikta
Låter jättegott!
Jag är inget fan av ris utan sås, så paella är ingen favorit. Men det är ändå lite mysigt att sitta i värmen i Spanien och äta.
sweetwordsbymirre
Det är jättegott, jag är inte heller fan av Paella annars. Dock gillar jag det här receptet =D
corkytstyle
Så gott det ser ut. Jag tror jag inte ätit paella någon gång, Därmot så är det nog jag någon gång skulle vilja testa.
sweetwordsbymirre
Det ska du testa det här receptet, mycket gott