Sommarens pärla – Rabarberpaj
Sommarens Paj
Rabarber hör sommaren till och syrligheten från både äpple och rabarber tillsammans med smuldegen blir verkligen sommar om du frågar mig. Hela familjen och släkten kommer att tycka om den och ett perfekt val att servera som en dessert om du har gäster över en sommarkväll
/ LÅT ER NJUTAS
6 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 6
Ingredienser
- Rabarber 350 g
- Äpple 2 medelstor(t)/medelstora
- Majsmjöl 2 tsk
- Syltad ingefära 50 g
- Margarin flytande 80% 50 g
- Havregryn 80 g
- Farinsocker 1½ msk
- Kanel ½ tsk
Gör Så Här
Sätt ugnen på 190° (varmluftsugn 170°). Skala och skär rabarber i 1 ½ cm stora bitar. Skala och skär äpple i 1 cm stora bitar. Lägg rabarber och äpple i en ugnsfast form (ca 20 cm lång) och strö över majsmjöl. Blanda väl så att alla bitar blir täckta.
Hacka ingefära och blanda ner. Tillsätt lite kallt vatten och tillaga utan att täcka över i ugnen i ca 15 minuter. Blanda under tiden samman margarin och havregryn. Blanda sedan ner farinsocker och kanel.
Strö smuldegen över frukten och sätt tillbaka i ugnen ytterligare 25 minuter tills den blir gyllenbrun. Servera den varm.
Anteckning
Servera med exempelvis en klick vaniljkvarg.
/ Receptkälla ➜ Smulpaj med rabarber och äpple
MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT
√ Mer recept från sweetwords
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen