Våra resor

Vår vistelse i Tällberg

Hej

Vi har fortsatt sjukstuga här hemma tyvärr, det är segt att bli av med. Jag börjar väl återhämta mig något. Det är värre för BQ som det går lite mer än segt för. Bellis är pigg och alert och som vanligt. Hon har haft skolfoto i skolan idag som jag är lite otåligt pirrig över att få se. BQ och jag har tagit covid-test idag som visade negativt. Med det sagt så är det väl influensan som vi har åkt på.

Förra året vid den här tiden var vi iväg på en spa- och hotell-weekend tillsammans vi tre. Tänkte jag skulle berätta om den!

HÄNG MED!

Green Hotell i Tällberg

Det finns flera hotell i anslutning till varandra i Tällberg och Green Hotell som vi valde ligger högst upp på kullen. Det är också Tällbergs största hotell och konferens-anläggning. Det finns olika hotellpaket att köpa för att få ut bästa av vistelsen. Vi köpte lite av en familjeresa med tre-rätters meny med enkelrum som kallas classic. Rummet i sig är inte något fel på, men det är enkel standard.

På hotellet finns det pool och spa där man kan boka upp sig på spa-behandlingar och njuta av utsikten exempelvis i jacuzzin. Den kan du boka med eget sällskap för en halvtimma och njuta av god dryck och varma bubblor. På hotellet finns en restaurang där man serverar veckans tre rätters meny. Man kan också beställa från deras middags- eller lunchmenyer. Runt om hotellet finns fler sällskapsrum där man kan umgås och spela spel, eller spela biljard, pingis eller kasta pil för att nämna några.

Varför valde vi Green Hotell?

Vi bokade helgpaket med övernattning och tre-rätters meny i deras fina restaurang. Vi bokade Green hotell för att de hade en större pool och spaanläggning. När vi kom fram och körde upp till hotellet som enligt deras beskrivning låg högre upp än de andra hotellen så fick man ett glatt intryck. Hotellet var dalastuk på och det finns rum i stora huvudentrén men även rum i närliggande byggnader. Vår rum var just i en närliggande byggnad och klassades som av enklare standard.

Det gjorde oss ingenting för vi skulle åka dit för att äta god mat och nyttja poolen. Dessutom när man åker med barn ska man heller inte boka de dyraste rummen för de uppskattar inte dem på samma vis som vi vuxna gör. Emellanåt ordnar de just för barnen och då vi var där var det höstlovs-veckan. Man hade ordnat pyssel, spökvandring, disco ovanpå poolen och filmtajm i gillestugan.

Vad tyckte vi om Green Hotell

Vi hade stora förväntningar på hotellet och det mesta kunde de också leva upp till. Maten på restaurangen och vår tre-rätters meny var högsta betyg på och där kan man bara lyfta av sig hatten och applådera. Fanns även fler och bra valmöjligheter för barnen att välja på i deras matbuffé. Hotellet i sig är lite slitet här och var, men det är inget som för den delen drar ner betyget. Det har sin ädla charm och har en lite romantisk touch.

Det som drar ner på betyget är pool och spa-området. Det var jättelitet omklädningsrum och inga skåp att lägga grejerna i. Det finns 2 duschar i vardera omklädningsrum för herr och dam som gjorde att man fick stå och trängas i trängre utrymme tills man kom till sin duschstund. Det är därför smartast att vara ombytt direkt och hyra en morgonrock för 50 kr av dem så man inte har massa att släpa på. BQ duschade med deras produkter som finns i duscharna, men sådana produkter tål aldrig jag så Bellis och jag hade med egna produkter. Det är ju då ytterligare grejer att släpa på som man får låta ligga öppet i sin väska eller kasse i omklädningsrummet.

Det kostar mer än man räknar med

Då vi var där så skulle de veckan efter byta ut värmesystemet i poolen. De förklarade det redan på hemsidan vid bokningen att det var något lägre temperatur i poolen. Poolen var för kall och 28 grader som de skrev att den var stämde inte alls just då när vi var där. Det var t.o.m så kallt att jag inte badade så länge. Att bada i 28 grader ska ju vanligtvis inte vara några problem, men jag tror knappt det var över 24 grader. Det drar ju såklart ner på betyget. Hade vi bokat veckan efter så hade det ju enligt dem varit ordnat med värmen igen. Det var ju som det var och vi fick det vi fick så att säga. Man får även betala 50 kr för morgonrocken trots att man redan betalar dyrt pris för mat och logi. Nu ett år senare antar man väl att poolområdet är i sin ordning igen.

För att nyttja jacuzzin en halvtimma för sig själv får du betala 150:-/ person. Jag anser att bor man på hotell och det är pool där så vill man gärna fritt kunna få använda bubbelpoolen om man bakar in det i ett paketpris när man bokar. Det känns lite tråkigt att man ska behöva betala ytterligare extra då man väl är på plats. Därför kan betyget inte bli högsta trots att maten var toppklass och hotellet har sin romantiska charm.

Fortsatt Vistelse på Green Hotell

Efter en god natt sömn startade vi morgonen med en supergod och fräsch frukost med mestadels hembakat och lokala råvaror. Vi sov gott alla tre och hade gärna sovit en eller två nätter till på hotellet. Slut summerat var att hotellet, miljön, rummet, omgivningarna och maten/frukosten blir full pott på. Mindre bra var poolen och dess temperatur, hade det varit varmare så hade även det varit bättre betyg. Efter frukosten tog vi en promenad och tittade oss runt och det är ju så vacker omgivning. Plus var ju också att vi bodde i en byggnad utanför hotellet, superfint! Det blev lite semesterfeeling på ett annat sätt, som en sommarstuga.

Få ut relaxkänslan – Gyllene Hornet

Vi var ju då inte helt nöjda med relaxavdelningen eftersom att poolen var så kall och vi ville ju trots allt få bada och njuta av värmande temperatur i vattnet. Jag valde då att ringa och checka ett närliggande hotell ➜ Gyllene Hornet. Hotellet låg bara ett stenkast ifrån Green Hotell och i vacker omgivning vid Siljan. Även på det här hotellet får man en känsla av vacker kultur från Dalarna. Personligen kände jag nog att det här hotellet var lite mer barnanpassat och mer tilltänkt för att barnen skulle trivas.

Jag pratade med dem på hotellet för att fråga om vi kunde komma dit och bada trots att vi inte var hotellgäster. Det fick man också till en mindre summa och här var poolen större och mer barnanpassad. Vi badade där då hotellgästerna precis checkat ut, såväl som vi hade gjort på tidigare hotellet. Kan ni då ana att vi fick hela bassängen för oss själva. Hotellreceptionisten sa att det var en tid som det brukade kunna vara lugnt rent av tomt eftersom det inte kommit nya hotellgäster än och då var det bra tid att komma. Det var helt njutbart och en superfin poolanläggning. Vattnet var hela 29+ grader också så man NJÖT till fullo.

Nästa gång vi bokar hotell i Tällberg så blir det nog Gyllene Hornet.

Lunch vid Moskogen – Leksand

Efter en hel del övertalan på tösen som ville ha med sig Crockie här ovan med sig hem och ville inte lämna poolen så åkte vi vidare för att äta lunch. Vi åkte till ➜ Moskogen i Leksand. Moskogen är ett idylliskt fint ställe där man både kan bo och äta. Hotellet ligger strax utanför Leksand och skogen är nära till hands. Här kan man äta såväl lunch som middag eller vara i ett gäng och ta nytta med nöje exempelvis vid konferens eller andra sammankomster. Det ligger även nära Dalhalla så till sommaren är det ju ett hett tips att bo där i en av de fina timmerstugorna och även avnjuta en konsert vid Dalhalla. Lunchen var himmelskt god och miljön i restaurangen är ju fantastiskt fint.

√ Fotar med Nikon

√ Se mer – Sweetwords – Resor

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

11

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

14 Comments

 • Hannas krypin

  Skönt att det inte är covid iallafall även om det är drygt at vara sjuk. Som helhet låter det som ett trevligt besök med god mat men det var ju rätt många kringkostnader som jag gott tycker kunde ingått i priset. Det andra hotellet ni besökte låter ju riktigt trevligt och tillmötesgående. Ska man bada inomhus behöver det verkligen vara riktigt varmt i vattnet.

  • sweetwordsbymirre

   Ja skönt att det ej e covid, men ja drygt att vara sjuk som du säger. Ja det är för kallt att bada i en pool inomhus som inte mäter det som de säger. Det var inte skönt alls, man stod bara i poolen var för kallt att simma iväg. Men andra poolen var varmt så det ångade nästan. Ja jag tycker också att det borde ingå i priset, inte för det är överdrivet mycket pengar, men skulle vi tre vilja bada i jacuzzcin så var det ju 150kr till plus 50 kr st för badrock alltså 600kr till, det är ganska mycket då man redan betalat mycket, så håller med.

 • Netti Starby

  Vilken härlig vistelse ni hade där men vad tråkigt att temperaturen var lägre i poolen. Konstigt att det inte fanns skåp i omklädningsrummet och att bubbelpoolen inte ingick i priset. Annars så är det härliga minnen och krya på dig. Kramis <3

  • sweetwordsbymirre

   Ja det känns lite avlägset nu att göra något sådant här att man får blicka tillbaka 1 år bakåt för vi brukar annars göra 1-2 sådana här resor per år. Fast det var inte så länge sedan som vi bodde på Steam hotell. Som du säger är det ett trevligt minne.

 • Elina

  Tråkigt att ni fortfarande är sjuka, men skönt att ni slipper covid åtminstone!
  Känner igen att du skrivit om det här tidigare och tycker det är konsitigt att ni var tvungna att betala för jacuzzin, speciellt när den andra poolen var så kall.
  Men perfekt att ni hittade ett annat hotell om ni vill åka till området igen!

  • sweetwordsbymirre

   Vad roligt att du känner igen att jag skrev om detta då vi besökte hotellet för ett år sedan. Tyckte det var kul att uppmärksamma det igen ef det är ett trevligt område med flera hotell =D. Ja jag tycker inte man ska behöva betala extra, utan det ska ingå i ett inbakat pris att de rabatterat det lite men på ett sätt blir det ändå lite dyrare pris på hela paketet, Man ska inte behöva betala extra

 • Madde

  Man blir ju minst lika sjuk av influensan. Tog vaccin mot det igår så hoppas jag klarar mig. På fredag är det vaccin mot covid jag kommer ta. Största anledningen är mitt jobb då jag jobbar med äldre med funktionsvariationer. Sådana saker som det ed morgonrockar och poolen drar helt klart ner ett betyg. Är det kallare kanske man kunde kompensera med något annat?

  • sweetwordsbymirre

   Jag hade influensan och covid vid olika tillfällen förra året och jag var sjukare av influensan faktiskt. Vi har alltid förr om året tagit sprutor mot säsongsinfluensan, men vet inte med covid så blev det att vi avbröt, jag var nog lite trött på sprutor. Jag kan tycka att de kunde bjussat på jacuzzin när poolen inte var helt i skick i tempen.

 • figterwomen85

  Drygt att eran förkylning är seg. Hoppas att ni snart är friska 🤗.

  Låter ändå som ni hade en trevlig vistelse i Dalarna på hotellet. Förstår att polen drog ner betyget. Man räknar ju att den ska vara varm. Men å andra sidan så viste ni det. Tur att ni fick bada i en annan pool 🙂👍. Sen att allt kostar extra. Bara för att dem ska tjäna lite extra pengar.
  Hotellet & omgivningen låter mycket fint. Att bo lite gammalt är charmigt. Tycker jag.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Fast det är nog inte bara våran förkylning som är, smittorna som går nu är såhär. Ja det var det, det är ju ett år sedan vi var där så inte nu =D. Men mysigt ändå att blicka tillbaks på

 • corkystyle

  Skönt att du börjar bli bättre. Skönt att bellis kan gå i skolan och kul att hon har tagit skolfoto. Minns själv hur pirrig man var när man skulle göra det själv. Otur att det inte var så varmt som de sa i polen. Tycker som dig att har man betalt mycket pengar så ska man kunna använda allt på hotellet. Kul att ni kunde få komma och bada på ett annat hotell för en liten summa.

 • petra

  Så drygt ni åkte på influensan, men mysiga bilder från eran spa weekend så härligt det ser ut men jag hade nog inte heller badat om det var kallt,våran pool står oftast alltid på 29 grader på sommaren och kallare än så vill jag inte ha haha,kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *