Viktväktarna

Ugnspannkaka med kalkonbacon

Min dotter älskar ugnspannkaka och det är ju en familjefavorit som man lagar till då och då. I viktväktarnas recept har man kalkonbacon istället för fläsk. Det är ingen direkt skillnad utan smakar gott i alla fall.

Ett tips till familjebordet

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion12

Ingredienser

 • Kalkonbacon 200 g
 • Margarin flytande 80% 2 tsk
 • Mjölk 0,5% 8 dl
 • Vetemjöl 4 dl
 • Ägg 4 st
 • Salt ½ tsk
 • Morot 4 medelstora

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 225°.
 2. Klipp bacon i mindre bitar.
 3. Smörj en ugnsplåt med margarin. Lägg bacon på ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen fem minuter.
 4. Vispa ihop mjölk och mjöl, lite i taget, och knäck i ett ägg i taget, vispa till en slät smet. Blanda till sist ner salt.
 5. Häll smeten över baconet och ställ in mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg.
 6. Servera ugnspannkakan med rivna morötter.

 Receptkälla ➜ Ugnspannkaka – Viktväktarna

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

6

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *