Tipshörnan,  Vårt Hem

Växthus på balkongen från Lidl

Hej

Ja, det känns lite avlägset i vår del av landet att det skulle vara vår på gång samt heller är det inte rätt tid för det. Det är vinter oavsett vad man vill intala sig. Trots det så drömmer jag mig bort till när man kan sitta på balkongen och njuta av vädret. Samt till våren och sommaren när man kan njuta av den perioden. I år har vi tänkt fixa till ett växthus på vår balkong. Vi har stor balkong så för oss skulle det passa toppenbra. Roligt projekt för Bellis att plantera växter och få se det växa

Vi fick reklam i går och när jag bläddra igenom ➜ Lidl,s reklamblad så såg jag att de hade ett jättebra växthus. Från och med torsdag kan man köpa dem, så får gå dit på torsdag och hoppas att jag hinner roffa åt mig ett exemplar av växthuset. Annars finns det väl någon annan stans, men just detta var ett perfekt som skulle få plats hos oss.

Vilken känsla vill vi ha till odlingen

Kul att ta sig till blomsteraffären med Bellis sedan och känna och klämma. Samt även tänka ut vad man själv vill plantera för något i de olika krukorna vi väljer. Jag vill odla örter och kryddor samt kanske paprika, chilli, sallad och jordgubbar. Dock får man se vad man har för möjligheter till det och hur stora krukorna måste vara. Det behöver ju inte vara krukor som på bilderna utan avlånga blomlådor så att det som växer får mera plats. Det får man rådfråga på blomsteraffären vad som skulle fungera och faktiskt kunna blir något av det också.

Att ➜ odla på balkongen ska ju vara både roligt och enkelt. Därför finns det ju en del man bör tänka på innan man börjar. Det är ju exempelvis när man planterar och vart man sätter det man planterar förhållandevis från skugga och sol.

Tips som man bör tänka på när man odlar på balkongen

  • Plantera i stora krukor
  • Vilket läge har balkongen. Har den mycket eller lite sol
  • Välja bra jord som är till för att odla i krukor och blomlådor
  • Blanda material på det du planterar i, det skapar också en harmoni
  • Kommer du över trälådor, använd dem som hyllor och skapa din egen oas
  • Skapa i olika höjder när du planterar i lådor och krukor. Det skapar snyggaste helheten
  • Blanda olika växter och örter när du planterar så du skapar ditt eget blomland på balkongen
  • Tänk på att ha skydd under krukorna om du ställer direkt mot golvet, blir rinnfläckar som är svårt att få bort.
  • Skapa också skugga för det du planterat och på balkongen är det ju smidigt eftersom du kan flytta på det du planterat

√ Mer från mitt hem  sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

8

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *