Viktväktarna

Raggmunk med kalkonbacon

Lunchtips

Raggmunk är ett gott klassiskt recept som jag förknippar med mina hemtrakter vid Östkusten. Det går utmärkt att äta detta när man väljer att äta via viktväktarna också. Tänkte därför delge er receptet på viktväktarnas sätt att göra raggmunk.

/ Smaklig måltid

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 12

Ingredienser


Lingon 2dl
Florsocker 1msk
Ägg 2st
Vetemjöl 2dl
Mjölk 0,5% 4dl
Salt 1tsk
Potatis 800g
Rapsolja 2tsk
Kalkonbacon200g
Rapsolja 1tsk

Gör Så Här


Låt lingonen tina och rör sedan ihop med florsocker. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet.

Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv potatisen, krama ur den och blanda ner i smeten direkt.

Värm en panna med olja och stek raggmunkarna. Stek kalkonbacon i olja. Servera raggmunkarna med kalkonbacon och lingon.

Raggmunk med kalkonbacon

√ Mer recept från sweetwordsbymirreJag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR
12

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *