Bellis,  Min Vardag

Förlovningsringar och träslöjden

Finaste smyckesskrinet gjord av vår 10-åring

Hej

Titta så fin låda tösen kom hem med igår efter skolan, hon har gjort den på träslöjden. Det blev ett nytt smyckesskrin. Hon var också väldigt nöjd med den och såg så glad ut då hon kom hem. Den är så välgjord också. Jag har gjort någon liknade låda i skolan också då man var i den åldern, så rart att se när ens eget barn gör samma. Gulligt att minnas tillbaks på. Härligt att det är fredag och om ett tag kommer lilla Bella hit. Jag ska gå hämta henne den lilla fyr-benta och vi ska ha henne till i morgon.

Sötnosen väntar på skolbussen i morse (Hennes jacka är ny, så den är inte blekt och smutsig, det är morgonsolen som ligger på. Täckbyxorna däremot är smutsiga ser jag!)
Skön bloggstart på morgonen

Prova ut nya förlovningsringar

I går jobbade BQ hemifrån och nu är det sådär tyst igen. Det är bara jag hemma, det är väl skönt det med ibland. Fast jag tycker det är mysigt de dagarna som han jobbar hemifrån. Jag eller vi har suttit och kikat på förlovningsringar, vi ska beställa nya. BQ, gjorde illa fingret i somras då vi hjälpte mamma och pappa i stugan. Det svullnade upp rejält så han fick gå till Smycka och klippa av ringen. De sa då att han skulle vara utan minst några månader innan man satt på en ring igen då det måste lägga sig helt annars får man ju fel ringmått. Nu har det gått längre tid än så.

Vi skickade då in våra gamla förlovningsringar till de som tar emot guld och fick tillbaka pengar för dem. Det gav inte så mycket tillbaka så vi kunde köpa nya ringar. Vi har inte haft råd att köpa några nya ringar så enkelt var det med det. Nu fick vi råd då vi fick tillbaka ordentligt på skatten. Därför har vi suttit och kikat ut. Vi har mätt våra fingrar hemma noga och fått fram samma siffror flera gånger. Dock vågar jag inte helt tro på det då det, så vi ska ta oss till någon av smyckesaffärerna någon dag och prova ut ringstorlek. Det har varit konstigt att vara utan ring i 7-8 månader. Man känner sig ju inte helt som förlovad då

Sa någon fredagsmys?!

Fredagsmys med mina tre hjärtan

Ikväll blir det god middag och gott i glaset. Vi ska göra en god lasagne från Viktväktarna med vitost. Jag har den i min receptbank i min kategori Viktväktarna. Samt det blir nog att kika på en film, eller var det ikväll som Fångarna På Fortet börjar? Det vill nog Bellis garanterat se i så fall. Jag tycker också det är roligt att kika på, i alla fall om det är nya program och inte repriser.

Ha en underbar fredag nu,

√ Mer från mitt hem  sweetwordsbymirre

Bellis jacka – Grön täckjacka Lindex

Annan färg på – Rosa Täckjacka Lindex

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR

12

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

19 Comments

 • Sandra

  Va snyggt skrin hon gjort. Kan förstå att hon va både stolt och glad över det. Det är så kul när barnen kommer hem med egen gjorda saker från slöjden.
  Kul med nya ringar. Bara synd att det va pga en olycka. Hoppas det blir bra och ni båda blir nöjda med valet.
  Ha en jätte fin helg!!!

 • fighterwomen09

  Jättefin smycke skrin som Bellis har gjort i skolan 😀👍. Fin jacka på Bellis.
  Känner liknade som du. Att det är lite tomt här hemma när Kent är på kontoret. Men ibland skönt att vara hemma själv. Å lite sällskapligt när han jobbar hemma.
  Okej. Hoppas att ni hittar nya förlovningsringar.
  Gott med lasagne. Nä, såg att Fångarna på fortet börjar inte ikväll. Troligtvis nästa Fredag. Jag gillar med det programmet om det inte är repris som sagt.

  Ha en trevlig & skön helg! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Ja hon passar verkligen i den gröna jackan mot det andra rosa måste jag säga. Samt ja visst var det jättefint smyckesskrin. Tycker också som du säger med sällskap och egentid. Ja såg det sedan att det börjar den 16:e =D

 • Madde

  Så fint skrin hon gjort. Klart hon ska vara stolt. Har gått upp så mycket i vikt så mina ringar passar inte. Sen får vi inte har ringar på oss på jobbet så glömmer dom alltid hemma. Så tråkigt.

 • Popprinsessan

  Så fin box! Kul när barnen gör saker som faktiskt går att använda till något 🙂
  Kul med nya ringar också! Bra att ni ska gå och prova ut rätt storlek, men vet ju aldrig och vill inte gärna chansa…. Hoppas att ni hittar nya ringar som ni blir nöjda med och att ni kanske kan få till en liten date för att fira de nya ringarna 🙂

 • Lillan Kind

  Vilken fin trälåda Bellis gjorde. Den är ju perfekt som smyckeskrin:) Nu kom jag och tänka på träslöjden, och jag gjorde också något litet skrin. Så mysigt att välja ut nya förlovningsringar. Men anledningen lät smärtsam, så hoppas att hans finger känns helt återställt nu.

  • sweetwordsbymirre

   Jättefint smyckesskrin hon gjort, så roligt då de kommer hem med det de gjort. Jag ville gifta mig för flera år sedan, men nu har vi varit i hop i så många år (24) så tänkt bort det. Såklart att man kan gifta sig ändå, det menar jag ej. Men vi är nöjda med förlovning. Nu har vi varit utan ringar i typ 9 månader så just nu känns det som man är ingetdera =D

 • Mamma C

  Åhh, vilket fint smycketsskrin Bella gjort.
  När vi förlovade oss på den grå tiden 😉 och vi inte hade så mycket pengar. Då valde vi de billigaste ringarna som fanns. Men efter ett par år så var de väldigt nötta. Gubbens gick av till slut och på min syntes knappt det lilla mönstret som var på dem. Gubbens förlovningsring har jag nu haft på tån sedan dess. Och nya ringar har vi på fingrarna med.
  Ha en bra lördag.
  Carin

  • sweetwordsbymirre

   Ja jättefint smyckesskrin håller med. Samt ja efter ett tag blir de ju slitna. Dem vi hade innan var inte heller de dyraste, så det var dags att byta ut dem också.Fint att du har den på tån nu och bevarar den på fortsatt =D

 • corkystyle

  Så otroligt fint smyckeskrin hon har gjort. Roligt att ni fick så mycket tillbaka på skatten att ni kan köpa nya förlovningsringar. Här är jag glad att jag inte behöver tänka på om jag får tillbaka eller ska betala då min godman sköter det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *