Bella

Årets första dag

God Fortsättning

I går var det en avkopplande dag med oss tre tvåbenta och en fyrbent. Vi planerade dagen väldigt bra med långpromenad mitt på dagen och kortare promenader då det började bli mörkt. Vi tog sedan ut henne precis innan bingolotto börja så hon fick chans till sina behov. Som tur var sköt ingen just då på kvällen. Då kunde hon i lugn och ro rastas. För er som inte vet eller missat så är Bella skotträdd.

Ett annat sätt att tänka

Med Bellman vår älskade saknade labrador som också var jätterädd för fyrverkerier fick man helt enkelt fly problemet. Bella är en uns mindre rädd så då fick vi tänka på annat sätt och ta fram andra erfarenheter samt tips och råd vi kan och har med oss. Vi har ingen möjlighet att fly till landet längre. Möjligheten till att fly är att sätta oss i bilen och åka runt. Det var vår sista lösning om inget annat skulle fungerat. Man hoppas ju på att in i det sista hitta tryggheten i hemmamiljö. Vi behövde inte ta fram lösningen med bil.

Vi fick ta fram en annan lösning

Inte den lugnaste lösningen

Vi fick istället ta fram en lösning med ljudkällor och en tvättande maskin. I går fick vi alltså mycket tvätt undan tvättad. Vi har en stor två:a och en stor etta som är ombyggd till en stor fyra. I själva ettan så är det ett sovrum, en mindre hall som är omgjord till kontor och det finns en toalett och köket är ombyggt till en tvättstuga. Därför kunde vi lösa ljudet utifrån med nerrullat och mysbelysning. Ljud på från datorn med avkopplande musik. När dem börja skjuta utanför som mest hade vi också tajmat in tvättmaskin och att sköljning och centrifugen var i gång då. Smattrande och smällandet gick in i ljudet från tvättmaskin så hon sov sig igenom tolvslaget. Bella och jag låg alltså i vårt sovrum vid 12 slaget och hade nerrullat, ljud på från det jag nämner och hon sov på mig (mitt ben) i sängen.

Tvättmaskinen blev klar runt kvart i ett på natten och då tänkte vi att kusten var klar.

Jag har klippt klorna på henne idag, hennes växer ovanligt fort.

Helt smärtfritt gick det inte

Vi väntade till fem i ett på natten innan vi tog ut henne. Då hade det varit tyst i säkert 10 minuter. Trygga lugna BQ tog ut henne för att få rastas. Ja självklart, vad tror ni blev då? Några envisa eftersläntrare skulle skjuta några till och hon ville vända och gå hem. BQ som är trygg och van höll sig cool och såg till att hon gjorde behov innan han gick in igen. Efter det kom det in en orolig rädd vovve som inte kom till ro. Hon sprang och gick runt och titta mot fönstren hela tiden. Vi gick och la oss eftersom att detta går inte påverka mer nu. Hon pep och var ledsen, allt som gått så bra innan, så orättvist. Det small väl någon timma till utanför med enstaka smällar.

Till slut somnade vi i alla fall allihopa och så även Bella. Hon hoppade upp till oss i sängen efter ett tag då hon märkte att vi inte brydde oss om det utanför och då verkade hon också släppa det.

Summan är ändå lyckad

Vi får allt säga att kvällen blev lyckad trots allt för Bella. Vi hade också en mysig kväll med god mat och mysigt här hemma. Bellis vann på sin bingolott och vilken flyt att just hon fick lotten med vinst. Hon vann två färgfemman lotter som vi ska hämta ut. Vi spelade sällskapsspel och hade en sådan nyårs-kväll man vill ha.

Nu har jag och Bella varit på en långpromenad och vi hoppas att det blir lugn kväll att folk sköt bort sin pengar i fyrverkerier i går. Säkert någon dryg en som ska envisas i kväll med. När jag och Bella var ute nu så låg det skräp och rester överallt. Kan man åtminstone inte ta kartongerna med sig. Något som jag tyckte var väldigt udda mitt i vintern så låg det också en använd kondom i snön.

Hoppas de haft den till annat än det man förväntar sig tro.

 Fakta om rasen Drever

√ Mer om sweetwordsbymirre – Bella

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

16

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

17 Comments

 • Popprinsessan

  Typiskt att det skulle skjutas så länge hos er! Stackars lilla B! Men det låter ändå som om ni hade en mysig och trevlig kväll!
  Så irriterande att folk inte kan plocka upp sitt skräp efter sig! Oavsett vad….
  God fortsättning nu!

 • Golden

  Skönt att det ändå gick så pass bra som det gjorde. Synd att hon blev skrämd sen på natten men bra att hon kom till ro sen.

  Vi var ute sista gången 21.00 ungefär som vanligt så vi var inte ute på natten.
  Hon sov sig igenom allt ihop och jag tittade på Jerry Maguire. Här sköt de värre än nånsin och jag kan inte förstå nöjet i det över huvud taget.

  Nu är det ju inget smällande förrän till påsk i alla fall

 • Madde

  Jag är så dubbel alltså. Det är otroligt vackert med ett bra fyrverkeri, men varför skjuta i tid och otid? Nu börjar det ju bli så att ungar skjuter mot människor och djur också, men samtidigt. Det blir ju ingen konsekvens av deras handlande.

 • Elina

  Vad skönt att nästan gick bra hela vägen. Vår hund brukar få vara inne i tvättstugan med musik på och det brukar funka bra. vi bor på landet så det är inte många som skjuter raketer. Värre var det för grannens hund som smet ut efter att ha blivit rädd.

 • Mamma C

  Visst är det vackert med fyverkerier men det skulle annordnas på ett annat sätt. Så att det inte skjuts till höger och vänster. Verkligen synd om de djur som lider av allt smällande.
  Förutom alla raketer så låter det som ni haft en fin nyprsafton.
  Carin

 • fighterwomen85

  Bra jobbat med Bella 👍. Drygt att folk smällde typ 1 Tim efter 12 slaget. Så Bella ändå va rädd. Jag tycker man ska lägga av vid halv 1. Då borde man ju vara klar. Men visa har ju massor, så å ksnske inte har vetet efter att få i sig lite alkohol.
  Låter som ni ändå fick en mysig trevlig nyår tillsammans 😊✨. Grattis till Bellis som vann på Bingolotto 👏🏻😀.
  God Fortsättning!
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • corkystyle

  Smart att låta tvättmaskinen gå när det skulle vara värst med smällar på nyårsafton. Vilken otur att det var några eftersläntare som skulle smälla när BQ

 • Enna

  Gott nytt år! Usch vad jobbigt! Hos oss smäller de från kl 16 av och till så vi bara måste ut med vår oavsett. De senaste åren har vi igång dammsugaren för att försöka dämpa ljudet men vid 12 är det nästan omöjligt :/

 • Alice

  Vad skönt ändå att det gick så pass bra, och fint att höra hur väl ni tar hand om henne och kommer på lösningar. 🙂 Håller också med om att folk borde städa bättre efter sig!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *