Min Vardag,  Mina Tankar,  Mirre,  Mirres Outfit

Livet är huller om buller ibland

Nyklippt och omgjord i Odd Molly kofta – Fin ny temugg – Stickad tröja Vero Moda

Såg ut som ett troll i huvudet

Det är fyra och en halv månad sedan jag slingade håret och över två månader sedan jag klippte mig. Jag hade ju som ni förstår hemsk utväxt och håret var i flera färger. Mitt hår hade olika struktur eftersom att det som växer ut är i annan kvalité än det som är färgat. Jag har inte kunnat gå till frisör för min nackvärk. Igår var jag i alla fall till frissan och det var faktiskt kämpigt för både nacken och min utmattning. Jag måste göra sådant för att ta mig framåt och komma vidare. Två timmar senare gick jag från frisören med glädje för jag tog mig dit och för att jag blev så mycket finare.

Fika hos vänner och jag gick och vilade en stund i deras tv-rum på övervåningen

Känslorna är huller om buller

De senaste dagarna har varit lite huller om buller i känslor och humör för mig. Det är en jobbig period jag måste kämpa mig fram i. Idag träffade jag i alla fall min doktor och blir sjukskriven en månad till. Tanken var annars att jag skulle börjat jobba 25% f.r.o.m måndag, men jag är inte där än. Det tyckte även min doktor, vi ska även höras igen då min samtalsterapeut är sjukskriven och vi måste ha en plan B. Min doktor skulle kolla det med sina kollegor och återkoppla till mig vad vi kan göra framåt. Vi tar månad för månad och jag tänker inte stressa mig fram i något för det är bara jag själv som blir drabbad av det och ingen annan. Jobbet finns kvar och de har ordnats med lång-vikarie för mig fram tills jag börjar jobba full procent igen.

Jag fick ett julkort på posten i veckan av ett av barnen på jobbet, det värmde och jag kontaktade även mamman så jag fick tacka barnet. Så oerhört gulligt gjort, tårarna kom kan jag ju lova . Hen skrev på julkortet att hen saknade mig och ville önska mig GOD JUL och GOTT NYTT år. Sedan hade hen ritat och klistrat fler fina klistermärken och så på också.

Livet har sina törnar, ibland är vi mitt i dem, ibland har vi dem bakom oss och ibland är det på gång. I mitt fall är jag ju mitt i dem och vet väl inte när det börjar plana ut.

√ En förklaring till mitt mående

Läs mer om Utmattningssyndrom på 1177 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

12

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

20 Comments

 • Madde

  Vad skönt med en förstående läkare. Dom växer inte på träd kan jag ju lova. Sådana här saker tar lång tid, och det måste det få göra. Fin du blev i håret. ÄVen om det tar massa energi, så gör det gott senare.

  • sweetwordsbymirre

   Tack, ja och än finare nu när den blålila nyansen är urtvättad en liten nyans och det är mer kallt blond och ej grått. Det måste bli så flr att få kall färg att man blir lite isblå innan första tvätt. Samt ja jättebra med bra läkare.

 • Popprinsessan

  Vad skönt att du verkar ha en läkare som inte bara ska stressa ut dig i arbetslivet igen utan lyssnar och observerar just dig.
  Och sååå otroligt gulligt med julkortet! Du måste ju betyda något särskilt för det barnen Ta med dig det i hjärtat!

 • Mamma C

  Så fint att få ett julkort från ett barn på ditt jobb. Sådant värmer oerhört mycket.
  Tur också att du har en läkare som lyssnar och förstår dig. Sådana är guld värda.
  Ha en fin torsdag.
  Carin

 • fighterwomen85

  Det är en vinst att göra något som känns tungt. Vad bra att det kändes bra att vara hos frissan & att du blev nöjd 😊.
  Skönt att du har en läkaren som lyssna på dig. Det hjälper i din process att komma tillbaka & bli frisk. Skönt att känna ett lugn med jobbet åxå. Att det är någon dör istället för dig den tiden du inte är där. Så fint att ett barn vill visa omtänksamhet till dig 🥰.
  Ta den tid det tar ❤️
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Sandra

  Va fin du blev i håret ♥️ kan tänka mig att det va kämpigt. Men heja dig som ändå gjorde det och fick sådan skön känsla efteråt. Men kom ihåg att inte pressa för mycket.

  Så himla gulligt utav det barnet att skicka julkort till dig. Så fint att få höra att man är saknad på jobbet 😊

  Hoppas att du får en fin dag idag 🌺

   • Sandra

    Nej så jobbigt att det blev värre efter frisörbesöket. Då kanske du får vänta lite längre nästa gång så att kroppen får vila ut.
    Sa behandlaren om något du kunde göra själv för att hjälpa nacken?

    Hoppas att kroppen är lugn idag så du kan få en riktigt fin lördag 🌺

 • corkystyle

  Du verkar ha en bra läkare som verkligen lyssnar på dig. Det är ju bra att du tar det i din takt och inte stressar fram för som du skriver är det bara du som drabbas i slutändan. Så härligt att du gick till frisör men kan tänka mig att det är tufft om man har ont i nacken. Du blev jättefin i håret. Så kul att få ett julkort av en av barnen på din arbetsplats.

 • Marlene Rindå Jikta

  Skönt med en läkare som lyssnar, håll hårt i hen! Jag hade en väldigt bra läkare i 11 år, men han slutade under covid. Jag bytte vårdcentral och fick ytterligare en bra, men han var inte färdigutbildad och är nu på sin slutpraktik någon annanstans. Jag fick en ny, som jag inte hann träffa innan han gick i pension. Nu har jag ingen och med flera kroniska sjukdomar är det ett problem. Suck!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *