Viktväktarna

Att njuta av en Mojito

Ibland kan det vara gott att njuta ev en drink, speciellt då man haft en tuff vecka med mycket jobb. Det behöver inte vara alkohol i utan man kan njuta av det goda ändå. Dessutom kan man ta bort eller minska rejält på sockret för att dra ner på points. Jag tycker mer om det syrliga i Mojito än det söta.

1 portion = Hela receptet
Points = per portion: 6

Ingredienser

Rom 40% 4 cl

Socker 2 tsk

Lime ½ st

Mynta 1 msk, ett par kvistar

Mineralvatten 1 dl

Instruktioner

Pressa lime och häll limejuice i ett högt glas, tillsätt sockerlag och rör om tills det löser sig. Lägg därefter i mynta och krossa alltsammans med en mortel eller muddlare. Häll på rom, tillsätt iskuber och fyll upp med sodavatten – rör slutligen om och garnera med myntakvistar.

Anteckning

En sockerlag gör du genom att lösa upp 1 andel socker i 2 andelar kokande vatten. Låt svalna innan användning.

/ Receptkälla – Mojito Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

0

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *