Viktväktarna

Kärleksmums enligt viktväktarna

Denna klassiska kaka är nog de flestas favorit och kan man äta nog många bitar? Vi har med oss något ibland på jobbat och denna goda hade min kollega bakat vid ett tillfälle och hade med sig. Här har ni viktväktarnas variant på den goda kakan.

40 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion8

Till en långpanna (30 x 40 cm) behövs detta:

 • 150 g smör
 • 2 ägg
 • 3 dl socker
 • tsk vaniljsocker
 • 1 msk siktad kakao
 • 4 1/2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 1/2 dl mellanmjölk

Glasyr:

 • 75 g smör
 • 2 msk kallt kaffe
 • 1 msk siktad kakao
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 3 dl florsocker

Garnering:

 • 2 1/2 dl kokosflingor

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i mjölken tills det svalnat. Vispa sedan ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna i en ny bunke. Rör nu och blanda de torra ingredienserna med smörblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en bakpappersklädd plåt (30 x 40 cm). Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.

/ Receptkälla Kärleksmums

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

0

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

20 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *