Mirre,  Tipshörnan,  Vårt Hem

DIY – Adventsstjärna av pinnar

Bilda två trianglar av pinnarna

Jag är kreativ och vad passar inte bättre än att pyssla för att må bra för stunden. Det är enkelt och fint att göra sin egen stjärna. Stjärnan kan vara vacker att både hänga på väggen eller stå på en bänk någonstans. Den kan också vara fin att hänga exempelvis på ytterdörren med en ljusslinga i. Jag började med att gå ut i skogen och leta efter fina pinnar som skulle kunna bilda en stjärna när man binder fast dem. Det var faktiskt inte det enklaste för att de kan gärna glida och kränga ur sig då man börjar binda fast dem.

Det man gör är att bilda två trianglar som man binder fast så de sitter hårt. Jag använde stålråd som jag sedan band repsnöre över så att ståltråden inte skulle synas. Jag tänker att man också kan använda limpistol om man gör det i tunt lager så det inte syns. Då blir ju stjärnan än stabilare. Det som är då är ju att man kan inte ändra om den sedan om man skulle behöva.

Fäst fast och skapa din stjärna

Nästa steg är ju att testa och snurra med trianglarna för att se när stjärnan blir snyggast sammansatt. Jag band om pinnarna och trianglarna några gånger för att få alla pinnarna att passa ihop även när alla var ihopknutna. Det var trixigt kan jag lova, inte så lätt som man kan tro. Varför inte då? Jo får när man sedan ställer upp den där man tänkt kan någon pinner vara tyngre än den andra och då kan den automatiskt stjärnan bli sned.

Det här behöver du

  • Pinnar från skogen
  • Ståltråd
  • Limpistol
  • Repsnöre
  • Ljusslingor
  • Dekorationer

Det var lite sura miner och trådar som kastades runt lite. Jag tycker till sist att jag fick till en fin stjärna som vart som jag tänkt den. Nästa gång skulle jag t.o.m kunna tänka mig längre pinnar så jag fick en större stjärna som kunde stå på vår köksbänk i köket eller hängas upp på väggen.

Hur vill du ha din stjärna ?

Nu kommer vi till det roliga när man får pynta stjärnan som man vill ha den och jag ville ha ljusslingor och någon liten tomte i. Så enkelt som möjligt men ändå något som gör att stjärnan lyftes fram. Jag tycker att stjärnan kan vara snygg som den är i sin enkelhet också utan någon dekoration eller ljusslingor. Det är smaksak och vad man själv har tänkt ha den. Vår står i hallen och den är tänkt att vara där som en belysande del och därför står den sig snyggast där med ljusslinga på. En liten notis är att tomtarna som står bredvid stjärnan, 3 st har min storasyster gjort och hon jobbar som slöjdlärare.

√ Gör egen Stjärna av pinnar

√ Mer från vårt hem sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

7

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

19 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *