Vårt Hem

Ett Halloween-inlägg här med

Hej

Idag började vi dagen tidigt jag och Bellis. Redan klockan 05:45 och bussen till skolan går 07:22. Vi skulle ha tid på oss för att ha möjlighet att måla olika ansiktsmålningar om det behövdes. Idag hade barnen nämligen möjligheten om de ville för att klä ut sig i Halloween-dräkter. Kravet skolan har är att de får inte ha heltäckande masker på sig. De får heller inte ha för skrämmande saker och outfits som kan skrämma varandra för mycket. Med det sagt inga leksaksvapen eller knivar m,m. Det gick bra för hon var nöjd efter min första ansiktsmålning och hon ville inte ha elak målning utan hennes önskan var Hello Kitty. Det är ingen halloween, men hon vart toksöt i det och hon hade så fin halloween look.

Hon vart nöjd och jag vart så full i skratt då jag vinkade av henne vid bussen och man inne i bussen såg häxhattar, ansiktsmålningar, dräkter osv. Det såg lite roligt ut då medparten av den fullsatta bussen med barn var utklädda. Man hade velat sitta på bussen och kolla på alla konstverk barnen gjort av sig själva.

Vår Halloween-pumpa Linn

Vi fortsatte med Halloween-tema idag jag och tösen och när vi var och handla så fick en stor rund och söt Pumpa följa med oss hem, hon fick namnet ”Linn” av Bellis. Rart att hon valde det namnet. Vi målade och grejade med den och tillslut vart hon sådär söt med hjärtan ögon och glad mun. Samt JA det var jag som skar ut det i pumpan. Det var vi som skapade hennes pumpdesign tillsammans. Det är så mycket mer kladdigt, trådigt och grötigt än man kommer ihåg när man sedan ska rensa ur en pumpa. Samt alla kärnor som kletar fast. Fast tillslut så fick vi bort allt det som behövdes,

Hon står nu fint och lyser på balkongen som en fin gatulampa.

Det finns baksidor med Halloween också

Jag kan också tycka att det är tudelat med sådana här dagar. Det är vissa som inte alls gillar detta ”spektakel” som det blir för dem. Bellis berättade att det var klasskamrater som fick vara hemma från skolan idag just för att barnen skulle klä ut sig. Det handlar om kultur och religion etc. Samt vissa kan faktiskt få ångest och känna en rädsla över att de blir skrämda men de vill inte visa det då alla andra klasskamrater verkar tycka det ska bli så kul. Dessutom så är det inte alla som har råd att köpa dyra dräkter och massa dekoration som behövs för en fulländad outfit. Vi köpte Bellis dräkt på Dollarstore och även hennes smink till ansiktsmålningen där också.

Jag tycker också att det är bra att Halloween och Allahelgona har varsin dag för det är två totalt olika meningar med dess dag tycker jag. Jag är egentligen inget jättestort fan av Halloween och har också hört till dem som tycker att det är ett spektakel. Dock får man rubba lite på det då man har barn då de uppmuntrar till detta i skolan.

En liten notering, visst är vår stadsrondell (se bilderna ovan) lite läckert pyntad? Samt nu har vi höstlov en vecka tillsammans.

√ Att göra egen Halloweenpumpa

√ Mer från vårt hem sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

2

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

8 Comments

 • Popprinsessan

  Fin tjej du lämnade av vid bussen!
  Skrev precis ett inlägg om det där med förvirringen kring Halloween då det ändå är en ganska ny grej att fira i Sverige. Det var inget som firades när jag var liten tex.
  Har också satt ute lite pumpor, annars är det dåligt med halloweenpynt här! Vet att jag har lite någonstans, men det kan också ha hamnat i sommarhuset.. får gå och kolla lite i mina gömmor 😀

 • Sandra

  Va söt Bellis blev i sin kostym och sminkning. Tyckerxattxdet blev väldigt lagom för ett halloween. Allt måste ju inte va så skrämmande.

  Så söt pumpa ni fick till. Håller med det är mycket kladd med att fixa en pumpa. Jag fick tipset att använda en sop eller s på s skev att slamsa ut kråset med. Har dock inte gjort någon pumpa i år. Får se om det blir av.

  Jag tycker att halloween är lite roligt. Jag brukar göra egna dekorer och lekar utav det vi har hemma. Så det blir inte så farligt ekonomiskt, för min del. I år har jag sattsar på olika lekar och det delar jag med mig om senare i veckan.

  Hoppas att helgen blir full utav mys!!!

  • sweetwordsbymirre

   Jag gjrode ingen pumpa förra året, men i år vart det för Bellis ville det. Samt det är mysigt att ha dem faktiskt. Toppenra med lekar och gratis grejer för att uppmuntra Halloween. Samt ja, visst vart hon fin.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *