Mirre,  Mirres Outfit,  Tipshörnan

Maria Nila för kall nyans!

Hej

Idag har Bellis och jag varit och klippt oss. Jag har även haft en kall nyansering i håret för att piffa upp den kallblonda färgen i håret igen. Bellis fick gå igenom håret och putsa till det. Tyckte så synd om henne, hon hade en rejäl tova i håret som envisades lite. Jag såg att hon kämpade emot för att inte börja gråta, men tillslut brast det. Frisören var då mjuk och snäll emot henne att hon snabbt glömde att hon var ledsen. Jag kände mig lite handfallen då eftersom jag satt med färg i håret. Jag satt även med den där stora hårfönen över huvudet.

När du vill ha kall nyans

Silverprodukter i blont hår påverkar håret extra mycket eftersom man sliter mer på hårets ytskikt än med andra färger. Därför har frisören och jag tagit fram en variant och plan för mig som gör att mitt hår klarar av det. Det är viktigt att gå till en frisör när man bleker håret eftersom hemmafärgning oftast leder till sämre resultat. Jag har själv testat att göra det hemma och har fått både orange, gult och grönt hår. Så, ja, det var de sista gångerna jag försökte själv. Jag har kortklippt hår och färgar det var tredje månad. Därför klipps det slitage och färgpåverkade håret bort varje gång. Jag använder också inpackning ett par gånger i månaden och har snälla milda produkter för mitt hår.

Hur jag ska sköta det har jag fått råd av flera frisörer och har samlat ihop det här blogginlägget av min erfarenhet och av råd ifrån dem.

Häng med

Det man ska tänka på är

 • Använda silverprodukter och testa tiden, mixtra inte för länge för då är risken att du får blått, grönt eller lila skiftningar i håret
 • Blek inte håret oftare än var 6 till 8:e vecka däremellan får man underhålla med ⇛ glossing som underhåller färgen
 • Använd milda produkter som är skonsamt och varva med silverpodukter för att hämma gula toner
 • Prata med din frisör som tillsammans med dig tar fram de silverprodukter som passar just ditt hår
 • Prata även med din frisör som tar fram de produkter du behöver utöver silverprodukter för att varva med
 • Färgning och blekning skadar ju hårets struktur och behöver då underhållas med inpackning eller hårmask
 • Undvik för mycket värme och styling i för höga grader med stylingverktyg.
 • Skydda håret från sol och poolvatten då det kan göra håret antingen gult eller av poolen grönt
 • Bästa effekt för att hämma gula toner är att låta både silverschampo och silverbalsam verka i 10 min
 • Blonderat hår är extra utsatt för att ytskitet är skadat, då tar det emot luftföroreningar lättare och håret på sikt kan ge en dassigare färg om man inte underhåller det.
 • Gör därför detox av håret emellanåt och det finns flera produkter som hjälper för det, tala med din frisör
 • Förstärk håret med proteinbomb emellanåt med silvermasker, tänk på att använda rätt för det problem och den hårfärg du har

Såklart kan man inte använda alla tips som ges då det också kostar en hel del. Jag tror att man får testa sig fram och se själv och tillsammans med vad frisören säger om ens hår och dess mående på det. Jag har gjort håranalys på mitt hår hos frisör som berättade om mitt hår och vad jag behövde. Det kan absolut vara värt att göra någon gång.

Hur gör jag med mitt blonda hår

 • Jag använder silverprodukter från ⇛ Maria Nilas blondeserie Sheer silver
 • 1 gång i veckan tvättar jag med silverprodukter schampo och balsam
 • 1 gånger i veckan tvättar jag med milt schampo från ⇛ Hårologi och milt balsam från ⇛ Q for skin
 • 2 gånger i månaden använder jag hårinpackning från Maria Nila Pearl Silver ⇛ Maria nila Colour Refresh
 • Ibland kan jag blanda i en klutt av svart färginpackning i blonda färginpackning för att få en kallare nyans ⇛ Silvergrå nyans
 • Färgar och klipper håret var 3:e månad och då färgar vi med blonda kalla slingor plus avslutar med kallblond glossing
 • Efter 6 veckor klipper jag mig igen och har i glossing med kallblond nyans fram tills efter 6-8 veckor senare lägga i slingor, glossing och klippa mig igen

Sedan fortsätter det så!

√ Mer tips från sweetwordsbymirre

√ Mer om att sköta ditt blonda hår

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

6

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

12 Comments

 • Madde

  Tack för tipsen. Nu är jag rätt så mörk, så har behållt det. Däremot är det väl snart dags att låta det gråa komma fram mer, och då passar ju silverprodukter väldigt bra. Viktigt ed bra hårprodukter. Använder mig av redken, och det passar mig perfekt.

 • corkystyle

  Har inte blont hår själv men förståt att man absolut inte ska bleka håret hemma själv. Som du skriver ska man prata med en frisör om vad som är bäst för ens egna hår. Jag själv har väldigt känslig hårbotten så jag använder ett schampoo och balsam som kostar lite mer än de som finns i mataffären men tycker det helt klart är värt det.

 • figterwomen85

  Vad mysig stund du & Bellis fick hos frissan. Även om det blev lite kämpigt för Bellis en stund. Men vad bra att det var en toppen bra frisör som kunde vända på det. Det är så viktigt 😊.
  Så fin du blev i håret!! 😃👍. Jag är mörkblond. Har aldrig blekt mitt hår. Bara haft i ljusa slingor. Har åxå hört att man ska gå till frissan om man vill bleka håret. För dem har bra produkter. När jag hade kort hår så gick jag va 8-6:te vecka. För det behövde jag. Men nu har jag börjat gå till frissan 4 ggr/ per år.
  Till jul & sommaren så gör jag en stor förändring med färga & slinga. Där i mellan toppar jag bara mitt hår. Så det håller sig fräscht 😊.
  Jag har åxå börjat använda shampoo & balsam från frissan då mitt hår behöver fukt.
  Ha en skön helg! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Ja när man är korthårig lär man fixa det oftare. Det är egentligen en dyr frisyr när man är mjortklippt, man tänker ju att det borde vara tvärtom.Samt vad kjul att du unnar dig extra med håret några ggr per år

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *