Min Vardag

Ett projekt som måste göras!

Fin vårdag, jag på balkongen och Bellis hemma hos sin kompis där hon sover över ikväll.

Hej Kära Bloggvänner

Idag har vi haft en dag där vi fortsatt med balkongen och fått det början till klart där ute. Det som var prio idag var att rensa unda det som stod på balkongen och köra till återvinningen. Det är därför att BQ har haft som projekt i vinter att rensa och göra det i ordning i våra källarförråd. Mycket har han redan kört iväg med till återvinningen. Vissa saker har han tagit upp i lägenheten för att vi ska gå igenom om allt skulle kastas. Samt att det skulle sorteras i ordning efter hur man slänger på återvinningen. Det fick ställas ut på balkongen tillfälligt.

Ett projekt i sig

Jag kan ju inte göra så mycket eftersom att jag inte får lyfta. Därför kunde jag sortera allt efter hur det ska slängas i återvinningen. Det är ett göra i sig det. Ni kan ju tänka er att det varit ett projket i vinter och det har stått där ett tag för att vi helt enkelt inte hinner i den takt man vill. Vardagen har en tedens att ta över emellanåt. Man är lika förvånad var gång hur mycket man samlar på sig. Egentligen ska man gå igenom förråden oftare och faktiskt inte köpa mer än man ska. Detta var en hel del som vi tänkt kasta förrut men vi inte kommit till skott med, men nu så.

Angrippa limfläckarna med rätt metod

Låter kanske slött att vi ställde det på balkongen och flytta det från ett ställe till ett annat. Inte alls, vi har redan kört iväg fler vändor till återvinningen. Förråden växer ju inte en size större så det behövdes för att kunna göras plats för att få det bra. Nu är det undanrensat och nästa projekt är att få bort limfläckar som är på golvet efter tidigare ägare av lägenheten haft sin ”gräsmatta” fastlimmad där.

Vi ska se om det går att behandla bort med särsklillt medel för det. Vi är inte så sugna på att lägga dit en gräsmatta då vi haft mögelangrepp där tidigare. Risken är ju att det kan komma åter om vi stänger in det. Därför hoppas vi på att limfläckarna går bort och så lägger vi på mattor som man kan ha på balkong. Vi hade trätrall innan, men det gjorde att det vart mer mögel under.

Ikväll har vi haft egentid igen, tösen sover över hos en kompis denna helg också. Ja ikväll tills i morgon i alla fall.

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

2

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

19 Comments

  • sweetwordsbymirre

   Tack vad glad jag blir. Jag har även gjort en liknande till sommaren som är lite midsommarlook på. Passa på medans jag hade glöden inne på inspiration =D. Ja det är härligt, vi tänkte sätta fart och plantera till helgen.

 • Netti Starby

  Vad skönt att ni har rensat i förrådet och man samlar på sig alldeles för mycket. Jag behöver också rensa mitt förråd men ska ta tag i det längre fram. Kramis <3

  • sweetwordsbymirre

   Ja vi har köpt ett växthus till dit och ska odla också en hel del tänkte vi. Vi tänkte sätta fart nästa vecka. Har du tips vad som man kan odla på en balkong. Vi har tänkt chilli, paprika, minimorötter, jordgubbar, örter m,m =D Älskar att vi har balkong och även en stor sådan

 • Mamma C

  Städa och rensa det tar tid det. Och det var väl en smart sak att sortera upp skräpet så man slipper det på plats när man är på återvinningen. Något som vi aldrig gjorde utan sprang fram och tillbka mellan sopcontainerna där 🙈😁.
  Hoppas att ni får bort limfläckarna med något bra medel.
  Ha en fin söndag.
  Carin

  • sweetwordsbymirre

   Ja det går ju mycket lättare då man väl är på plats som du säger. Samt ja skönt att ha det klart nu så slipper man tänka på det på ett tag =D. Må så gott. ÖNskar dig ett skönt veckostart.

 • Madde

  Förstår inte hur mycket man samlar på sig. Nu har vi mycket från min svärmor och min man är expert på att samla och inte slänga. Det är bara mitt som ska bort 🙂 Vi hoppas på att dom bygger balkong här. Det ska sökas bygglov för det nu.

 • Petra

  Ja det går fort att samla på sig grejer ,glad att ni inte har ett garage fullt med prylar 😝vi beställde en countainer för nåt år sedan som vi fyllde 🤭helt galet nu slänger vi så gott det går och bilen får plats igen ,skönt när det är gjort och ni kan njuta av balkongen när solen behagar att titta fram ,kram o fin söndag 🌸

  • sweetwordsbymirre

   Ja men vi har förråt då vår lgh är en 3:a och 1:a som är ombyggda. Så det hör till 3 i varje lgh. Vi har minsann kunnat bunkra på oss, men ja förstår kan ju samlas mycket i garage =Da.Ja skönt, nu får man undan sådant tidigt på våren och kan slippa tänka på sådant. Kram och må så gott

 • fighterwomen09

  Mycket fin header du har fixat.

  Det är så skönt att rensa & slänga. Få ordning på saker & så. Få plats i förråd & balkong. Balkongen kommer bli så fin när ni är klara där. Även om det är jobbigt att rensa. Så kommer det vara värt det allt slit. Tänk, sitta på balkongen & njuta i sommar med ett glas vin 🍷😊
  Det finns ju matta för altaner & balkonger som gör att regnet dunstar undan. Det är som små ärt kulor som sitter under. Så det andas. Ett tips bara 🙂.
  Skönt att ha lite egentid du & BQ.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Ja det var skönt och mysigt med egentid med honom, det har man sällan. Samt ja skönt att man har fått i ordning där, samt även i våra förråd, då känns det lättare att starta vår och sommar och veta att man fått undan mycket, Tack så mycket, gillar den också.

 • Elina

  Vad skönt att rensa ut! Vi håller också på att rensa i garageförrådef och det är så mycket man samlar på sig.
  Hoppas fläckarna går bort på altanen.

  • sweetwordsbymirre

   Ja det varit inte så kul när jag upptäckte, men möglet gick lätt att få bort. Sambon jobbar ju i den branschen så han är ju väl medveten om vilka produkter som ska användas till vad. Det luktade starkt med det försvann. Det är ju något man får göra på ex hösten då folk inte sitter ute för att de inte ska få känna lukten. Det är nog svårare att få undan limfläckarna, men hoppas innerligt det. Vi får ta de synliga nu, resten i höst för samma anledning som jag skrev ovan att det lutktar ju detta med.

 • corkystyle

  Ja man behöver då och då gå igenom allt man samlat på sig. Man har ofta mycket som bara står och samlar damm. Härligt att tjejen sov över hos en kompis. Hoppas ni får bort limfläckarna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *