Mina Tankar,  Mirre

Gaska upp dig nu- dags att börja jobba?!

Hej

Jag får ofta frågan ”hur mår du” jag har inget direkt svar som kan göra svaret bättre då jag mår som jag gör nu. Jag ger de flesta är ”Det Knallar På” Vad är det som knallar på då?, ja vardagen kanske. På tal om annat så behöver jag köpa mig en ny kudde för den jag har ligger jag inte helt bra på med nacken. Vi behöver också köpa oss en liggmadrass över vår ordinarie madrass så att man ligger helt bra. Den madrass vi har nu är en svindyr madrass som formar sig efter kroppen. Det är dock inte det bästa för mig nu i dagsläget utan jag behöver istället ligga lite hårdare så jag ligger mer plant.

Har ni tips på någon extra bra kudde ni kan rekommendera?

Gaska upp dig det går över!

Man kan inte förstå själv förrän man är där själv hur jobbigt det är att ha konstant smärta, oro, och stress i kroppen som gör sig påmind varje dag. När man då kan få en kommentar som – Du har varit sjukskriven länge nu, gaska upp dig typ. Förr hade jag bara varit tyst och gett ett leende tillbaks typ för att jag fått som ett spann vatten över huvudet. Numera kan jag svara emot och faktiskt säga att man ska inte yttra sig när man själv inte vet. Det spelar ingen roll om man varit sjukskriven i 1 år, 3 år eller 3 månader. Jag har varit sjukskriven sedan efter semestern i augusti och det är inte lång tid, PUNKT!

Som tur var har ingen sagt så åt mig denna gång jag är sjukskriven. Det var när jag var sjukskriven för många år sedan för ångest. Hade någon sagt det åt mig nu hade nog mindre fina ord kommit fram kan jag tänka mig. Jag hade nog inte varit så trevlig då, med all rätt också!

√ Fotar med Nikon

√ Mer foto från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

9

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

26 Comments

 • Lillan Kind

  Jag förstår dig precis efter att ha tillbringat lång tid i just den situationen du beskriver. Det är verkligen inte roligt att få oförstående kommentarer från människor som inte har en aning om vad man kämpar med. Men jag lärde mig också att säga ifrån, för man ska inte ta emot en massa dumheter från folk som inte förstår. Jag tycker att man mår bättre inombords när man står upp för sig själv.

 • Snabela

  Man ska vara sjukskriven så länge som det krävs för att bli så pass bra för att man ska klara av att jobba. Sen hur lång sjukskrivningen blir beror helt och hållet på varför man är sjukskriven och vilket jobb man har. Hur lång sjukskrivningen blir har ingen annan med att göra tycker jag.

 • Marlene

  Det är problemet när sjukdomen inte syns. Då finns det lixom inte. Ibland önskar man att man istället brutit benet eller nåt annat som iaf syns. För det fattar folk.

  • sweetwordsbymirre

   ja det är så beklagligt att det ska vara så, för man kan må superdåligt med måga hjärnspöken m,m som inte syns men ändå så som du säger skulle folk förstå mer om man gick med gips osv.

 • Elina

  Förstår inte hur folk kan kläcka ur sig sådana kommentarer! Man är sjukskriven tills man mår bättre, punkt! Det finns ingen viss längd som det ska vara, alla är olika.

 • Madde

  För mig är det tvärtom. Så många i min omgivning frågar varför jag inte är sjukskriven, medans läkarna vägrar. Dom hänvisar till forskningen som säger att det bästa då livet inte varit snällt är att knapa lyckopiller och köra på. Gjorde det i två år och nu kommer även fysiska saker. Sen tror inte många på mig utan springer till chefen och säger att jag inte gör mitt jobb eller säger att jag hittar på och gnäller för att jag är ju inte sjukskriven. Till det blir jag provocerad då långtidssjukskrivna försöker få med mig på saker och inte riktigt förstår att jag orkar verkligen inte. 🙂

 • Popprinsessan

  Jag har en stor kudde från Värnamo of Sweden, Anemon, efter rekommendation av min kiropraktor. Köpte en hem och sedan en till sommarhuset så att jag slipper flytta med den 🙂 Det är som en stor hotellkudde så tyvärr finns det ju inte samma örngott som man kanske har till påslakan osv, men den är väldigt skön och passar mig väldigt bra.

 • Stegsamlaren

  Alltid lite drygt med människor som lägger sig i om man är sjukskriven, är man sjuk så är man. Det borde respekteras att en läkare inte sjukskriver utan bra anledningar men tyvärr så tror folk ibland att det är hur lätt som helst att bli sjukskriven. Bra att sätta sin hälsa först för den är viktig

  • sweetwordsbymirre

   Ja folk är så takltlösa och klumpiga många ggr och förstår inte att just sådana ord kan förstöra mer än de gör. Må hända de vill hjälpa, men vad de känner är inte hur en annan mår.

 • corkystyle

  När jag var sjukskriven och bodde i egen lägebhet för att jag mådde dåligt psykiskt med allt var det innebär. Då fick jag några kommentarer att man typ väljer hur man tänker. Däremot har jag insett att de som sa det inte har en aning om hur det är att ha tex ångest. Jag tycker nu att de egentligen skulle vara tyst.
  Denna text tycker jag är så bra.
  Innan du dömer mig, ta på dig mina skor och gå i mina fotspår.
  Om du kommer så långt som jag har gjort, förstår du kanske hur stark jag egentligen är.

 • Mamma C

  Jag förstår inte människor som kan yttra sig sådär. Ingen kan veta hur man mår inombords. Men för att det inte sysns att man är sjuk är det svårt att förstå för många att man är det.
  Vet när min gubbe var sjuk och folk sa till honom ”ryck upp dig”. Och att gå i väggen var ett utryck för att slippa jobba sa en del med.
  Ha en fin och bra fredag.
  Carin

  • sweetwordsbymirre

   Ja ellerhur, såklart vill man ju hellre jobba annars skulle man ju säga upp sig kan jag tycka om man inte trivs. För det är ingen som har råd i längden att gå vara sjukskriven, det har inte jag heller, men mår man inte bra så gör man helt enkelt inte det,

 • figterwomen85

  Att ligga & sova bra är viktigt. Man spenderar ju ändå mellan 6-9 Tim i sängen/dygn, så 🙂.

  Att säga att man ska rycka upp sig är en så dålig fras att säga till en person som är sjukskriven. Det kan vara av olika orsaker. Å folk har inte med det att göra det som är grunden till det. Men man blir aldrig förvånad vad folk kan häva ur sig.

  Du ska ta i den takten du behöver. Jag hoppas att du får den hjälpen du behöver ❤️.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Det är så otroligt klumpigt och känslolöst att säga så till en person, man ska inte försöka förstå någon annan då man inte vet, för var och en besitter sina egna kläder och känslor =D

 • Enna

  Jag tror det är viktigt att faktiskt svara när folk säger ex ”gaska upp dig” för de har inte varit i en liknande situation och har svårt att förstå hur det verkligen är ❤

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *