Bloggutmaning

Julbord och julmat

Hej

Dagens tema i decemberutmaningen är julmat. Det är ju ett hett ämne nu och som vissa av oss vill och ska äta och vissa redan har ätit. Jag var bjuden på julbord via jobbet igår. Jag var dock inte med på det av pga. min sjukskrivning. Det blir för stort då man är sjukskriven för utmattning och träffa alla kollegor och chefer samtidigt. Vi är dessutom en stor förskola med 12 avdelningar och således då massa personal. Alla korttids-vikarier var också bjudna. Jättefint av vår rektor och kommun att tänka på oss alla.

➤ Har du ätit julbord och julmat ännu?

Att mötas vid julbordet

Jag har inte ätit julmat än och jag hör till dem som är nöjd vid julafton och max även på juldagen. Jag äter vanligtvis inte så fet mat och så blandat med mat. Min mage brukar därför säga stort NEJ efter de dagarna sedan. Jag försöker också tänka alternativ till så magen klarar av det bättre. Fast just på julafton är jag julmaten trogen och vill äta just den maten som är traditionell. Sedan har vi olika traditionella julbord beroende på vart vi är uppvuxen. BQ och jag har inte allt lika som jag och respektive han är vana vid när vi växte upp. Vi brukar mixa i hop på vårt julbord.

Något vi har på julbord i Småland är kalvsylta, dopp i grytan och Västervikskorv. Jag gillar korven, men verkligen inte de andra två. I Dalarna har man gustavskorv. Flera olika sorters kål. Fast numera när jag tänker efter tror jag att ett traditionellt julbord är lika hos oss alla i det stora hela. Det är ju mer de lokala bönder och tillverkarna som kan skilja sig åt beroende på vart man bor. Då kan det ju vara lite variation, men det är samma produkt ändå i slut ändan. Detta är min personliga åsikt och erfarenhet efter olika julbord jag ätit på. Alla gör och är vi olika.

➤ Har du något utöver på ert traditionella julbord? Är det ni som tillsätter det. Eller är det traditionellt för där ni bor?

Kika in hos Christels Decemberutmaning – Dagens tema JULMAT

#decemberutmaning23xxx

√ Sweetwords tolkning –  Decemberutmaning

√ Mer om Mirres Utmattningssyndrom

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

8

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

18 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *