Viktväktarna

Kladdkaka med bär – Viktväktarna

Kladdkaka kan mana göra på olika vis och det finns flera recept även enlighet med viktväktarna. Här är ett recept på kladdkaka med bär.

8 portioner = Hela receptet
Points = per bit: 12


Ingredienser

Smör 100 g
Socker 2½ dl
Ägg 2 st
Vetemjöl 1 dl
Kakao 3 msk
Vaniljsocker 1 tsk
Vaniljstång ½ st
Bär, färska 4 dl


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av plattan och rör ner socker och ägg. Blanda ihop, men inte mer. Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och lägg i urskrapade vaniljfrön. Vänd ihop allt till en jämn smet, men tänk på att inte överarbeta smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt kakan kallna och servera med färska bär som hallon, björnbär, blåbär eller jordgubbar. Kladdkakan är supergod att servera halvfrusen.

/ Receptkälla Kladdkaka med bär Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

0

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *