Lyxigt med Oxfilé Surprise
Smaklig Middag
Här är en lite ”lyxigare” lördagsmiddag och det var det värt också för oj så god rätten var måste jag säga. Nog för att Oxfilén var dyr men ibland är man väl värd det. Det som var gott var ju extra touchen med ostkrämen över filérna.
8 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 11
√ Receptkälla Oxfilé surprise Viktväktarna
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Ingredienser
- Potatis 1200 g
- Rapsolja 1 msk
- Oxfilé 8 skiva(or), á 125 g
- Margarin flytande 80% 1 tsk
- Ost riven 17% 1½ dl, lagrad
- Cashewnötter 20 st
- Fraiche 5% 2 dl
- Schalottenlök 2 st
- Vin, rött 4 dl
- Vatten 1 dl
- Kalvfond 4 msk
- Tomatpuré 1 msk
- Majsstärkelse (redning) 1 msk
Gör Så Här
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i tunna skivor men, inte helt igenom. Lägg potatisen med den skårade sidan upp i en ugnsfast form. Pensla med olja och sätt in formen mitt i ugnen ca 45 minuter.
Krydda filén med salt och peppar och bryn den helt i margarin i en het stekpanna hastigt. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt svalna. Rör ihop ost, hackade nötter och 1 dl fraiche. Skala och finhacka löken. Koka lök tillsammans med vin, vatten, kalvfond och tomatpuré ca 5 min.
Vispa ner såsreding utrört i lite vatten. Smaka av med peppar. Hit går det bra att förbereda. Skiva upp köttet i åtta skivor och lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 10 minuter om köttet önskas rosa. Värm såsen och vispa ner 1 dl fraiche.
Servera köttet med såsen, hasselbackspotatis och sallad.
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR