Kyckling och baconsallad
Kyckling och baconsallad med ädelost
En snabb rätt
När man ska iväg någonstans är denna sallad den perfekt. Salladen var enkelt att göra, tog mig bara 20 minuter. Man kan även ha fullkorns-baugetter till också, det är ingen nödvändighet. Det är dock i enlighet med receptet. Salladen som mättar dig gott och är även sunt för magen och kroppen, en räddare för din utflykt.
Receptet är på 4 portioner Points per portion = 4
Ingredienser
- 550 g minutkyckling, strimlad
- 1 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök
- 0.5 msk grillkrydda
- 1 förp kycklingbacon
- 0.5 st romansallad
- 1 st gurka
- 250 g körsbärstomater
- 1 st röd lök
- 1 st äpple
- 30 g ädelost 30 %
- 1 msk crema di balsamico
- salt
- svartpeppar
- 4 st minibaguetter fullkorn
Gör så här
Lägg strimlad kyckling i en skål och blanda med olivolja. Pressa i vitlök. Häll i grillkrydda och blanda så att kycklingen får kryddor runt omkring sig.
Stek i en stekpanna. Stek kycklingbacon knaprigt. Bryt salladen i bitar och lägg på ett fat. Skala och skiva gurka, skär tomaterna i bitar, hacka rödlök och skiva äpplet tunt.
Blanda med salladen. Lägg på den stekta kycklingen. Krossa bacon till ett strössel och strö över.
Smula över ädelost. Ringla över crema di balsamico och krydda ev med salt och peppar.
Servera med baugette
Receptkällor – Viktväktarna
√ Kycklingsallad med ädelost och bacon
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
One Comment
Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv
Låter gott men ädelosten tar inte över smaken då? Brukar gilla ädelost men ibland tar den över så undrar därför 🙂